HTML

Autómentes nap Brüsszelben

2008.09.21. 19:58 :: Oroján Sándor

Ma tartották az Autómentes napot Brüsszelben. Ilyenkor 9 és 19 óra között tilos autóval (motorral, stb.) közlekedni a városban, a tömegközlekedés ingyenes, és sűrített járatok állnak az utasok rendelkezésére. Igazi élmény volt ma sétálni, az egész városban utcai vásárok voltak, a családok kerékpároztak. Egyébként a vasárnapok máskor is elég nyugisak, minden bolt zárva van.

Csütörtökön egy repülésszabályozással foglalkozó konferencián vettem részt, pénteken háttéranyagokon dolgoztam, viszont a szombatom nagyon élménydús volt. Pohankovics András barátommal átmentünk Hollandiába, kirándulni, szétnézni. Hollandia nagyon rendezett. Mindenhol a pedáns rend és a tisztaság az úr. De a legdurvább az, hogy tényleg mindenhol van kerékpárút. Ahogy a beégák viccelődnek: Hollandiában ott, ahol más nincs, kerékpárút ott is van. De tényleg. Az úton belga autók tömegére volt bicikli szerelve, a határmenti belga családok átjárnak hétvégenként tekerni. A városok közül csak Eindhovent tudtuk megnézni kutyafuttában, de az út nagyon izgalmas volt. Visszafelé kevésbé, mert belefutottunk egy kamionos demonstrációba, amelynek indítékát nem sikerült kideríteni, a helyi idősebbek csak hollandul beszéltek, és valami mozgássérült szolidaritásról próbáltak magyarázni. Szóval valami ilyesmi, ha valaki értesült arról, miért bénították meg a holland utakat több mint ezer eszeveszetten dudáló kamionnal, kérjem írja meg kommentként.

Érdekes, hogy a helyiek kint ültek az út mellett a faluban, és integettek a demonstrálóknak, mint valami csatából hazatérő seregnek, már csak a győzelmi induló hiányzott. :)

Este aztán összegyűltünk mi, munkatársak egy jó brüsszeli sörözőben, hogy megbeszéljük a jövő heti plenáris ülések napirendjeit részletesen, és a fontosabb programokat. Legalábbis a hivatalok indoklás szerint ezért. Az estét a Los Romanticosban zártuk, ami egy latin tánczenés szórakozóhely. ... ... ... :)

Képeket a lassú net miatt nem töltöttem még fel, de jövő héten pótolom a mulasztást. Kellemes hetet mindenkinek!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://orojan.blog.hu/api/trackback/id/tr3674699

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása