HTML

Botrányos körülmények a gyöngyösi kórházban

2008.01.11. 02:16 :: Oroján Sándor


A HírTV felvételei nem először okoznak komoly fejtörést a baloldali kommunikátoroknak, akik ezt követően magyarázkodásokkal, csúsztatásokkal igyekeznek bizonygatni: amit látunk, az nem is úgy van. A hirtv.hu cikke után olvashatsz egy HEOL-on megjelent írást, melyben a botrányban érintett gyöngyösi kórház főigazgatója, Dr. Kosztura László (igen, a hatvani Egézségügyi Bizottság elnöke - milyen kicsi a világ) nyilatkozik.

A lényeg nagyjából ennyi: a felvételen ugyan látszik, milyen áldatlan állapotok vannak az egészségügyben, de: az ágyszámcsökkentés nem áll összefüggésben az ellátható betegek számával. (kac-kac) Folyosón spájzolt betegek eddig is voltak, ezután is lesznek. Ez így normális. Tessék megszokni!

Kosztura Úrnak köszönjük a megnyugtató hangot; igazán jól esik egy kis higgadtsággal, szakmai érveléssel találkozni a szenzációhajhász "havária-híradók" szélsőséges, leegyszerűsítő megnyilvánulásaitól szenvedő nyugodt többség számára.

Tudhatjuk: a kirúgott orvosok, nővérek, a profitorientált cégek bevonása, a csökkenő ágyszámok, a kiszámíthatatlanság, a napról-napra változó koalíciós alkuk szülte elképzelések nem rontják a betegelátás színvonalát. Sőt, céljuk épp ellenkező.


A HírTV rejtett kamerás felvételei
itt láthatók.

Szólj hozzá!

Parkolási díj Hatvanban

2008.01.09. 00:51 :: Oroján Sándor

Tények:
 

•A FIDESZ kezdettől fogva ellenzi a parkolási díj bevezetését

•A parkolási díj bevezetése megnehezíti a központban ügyet intéző hatvaniak életét

•A városközpont zsúfoltságát csökkentő parkolási rendszerre szükség van

•A FIDESZ többször kezdeményezett egyeztetést, párbeszédet a kérdésben

•A FIDESZnek van pénztárcakímélő megoldása a központ zsúfoltságára

•Az Európai Modell Nyugat-Európában sikerrel alkalmazott rendszer

•A szocialisták nem hajlandóak még beszélni sem a sajátjukon kívül más megoldásról

 
 
 

A Parkolási díj bevezetésének története

Szólj hozzá!

Elkerülő út - elkerült probléma

2008.01.08. 20:29 :: Oroján Sándor

Több mint egy éve annak, hogy átadták azt a tehermentesítő utat Hatvan közelében, amely a 32-es szolnoki főutat köti össze az M3-as autópályával. Azóta sokaknak feltűnt: alig használják, a kamionok továbbra is robognak a városon keresztül.

Kérdezhetjük: vajon miért ilyen alacsony az útszakasz kihasználtsága?


Szólj hozzá!

Töröljük el együtt a tandíjat!

2008.01.08. 17:41 :: Oroján Sándor

A Fidelitas kiáll a fiatalok érdekei mellett, és kampányolni fog a tandíj eltörléséért. Ezt Dr. Nyitrai Zsolt, a Fidelitas országos alelnöke, egri politikus jelentette ki sajtótájékoztatón. Az erről szóló hírt "tovább" olvashatjátok.

1 komment

süti beállítások módosítása