HTML

Nyelvvizsga az általános iskolásoknak

2008.04.16. 23:31 :: Oroján Sándor

Ma ülésezett az város oktatási bizottsága Hatvanban. Az egyik előterjesztés rendelet alkotásáról szólt, mely kimondja: az első nyelvvizsga megszerzését az önkormányzat finanszírozza a város általános iskolásai részére.
A kérelmek alapján a polgármester bírálta volna  el a pályázatok jogosultságát.

Javaslatomra az Oktatási és Kulturális Bizottság a szerintem félmegoldásként jellemezhető rendelet módosítását kezdeményezi. Eszerint nem csupán az első nyelvvizsga, hanem minden nyelvvizsga támogatandó, alapfokú esetén az A és B típusú is, nem csak a C, a jogosultságot pedig nem a polgármester, hanem szakbizottságunk bírálhatja el.

Remélem, a bizottság támogatása után a döntő szavazásnál a képviselő testület nem fog ezzel ellentétes döntést hozni - főleg, hogy javaslataimat Ságiné Szűcs Klára, az oktatási bizottság elnöke is megszavazta.

4 komment

Ne parkójjá' le!

2008.04.15. 19:30 :: Oroján Sándor

(megjegyzés: már értem, miért piros-kék színű a megállni tilos tábla)

Úgy látszik, mégis nőtt a városközpontot körülvevő kis utcákban a zsúfoltság a parkolási díj hatására. Érdemes lenne visszaolvasni a januári rendkívüli ülés jegyzőkönyvét, melyben határozottan foglalnak velünk, velem szemben állást e kérdésben, egyes képviselők szerint ugyanis nem nőtt. Pár hónap alatt nekik is sikerült bejárni az érintett területet, és lám-lám, megszületett táblaként manifesztálódott beismerő vallomás.
Mostantól ugyanis tilos a környező kis utcákban megállni, várakozni. Kivétel: a szocialisták pártháza előtt...
Az ügyben Szabó Zsolt, frakcióvezető adott ki sajtóközleményt, amelyet az alábbiakban idézek. Továbbá szolgálok pár egyértelmű fényképpel - Balla Attila készített beszédes felvételeket a város érintett szakaszairól.

8 komment

Hatvani művész díjat nyert

2008.04.15. 19:03 :: Oroján Sándor

Kedves ismerősöm, Tompa Z. Mihály több kitüntetést vehetett át az elmúlt időszakban írói munkásságának gyümölcseként.
A prózaíróval Pósa Zoltán beszélgetett; alábbi írása a Magyar Nemzetben jelent meg városunk lakójáról.
Az elnyert díjakhoz, Misi bácsinak ezúton is gratulálok!

(Pósa Zoltán, Magyar Nemzet)

"A legjobb ihlető a határidő ·
Tompa Z. Mihály pályázatokról, díjakról, új művekről
 
Az utóbbi napokban sokan megtanulták Tompa Z. Mihály nevét. Az 1949-ben született, jelenleg Hatvanban élő újságíró, prózaíró nyerte meg március idusán a Kereszténydemokrata Néppárt és a Barankovics Alapítvány regénypályázatának második díját, a tavalyi könyvhéten vette át a Magyar Napló regénypályázatának különdíját, ezenkívül a Magyar Írószövetség és a Honvédelmi Minisztérium Batthyány-emlékévre meghirdetett pályázatán is elnyerte az egyik díjat.


Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása