HTML

OV Veszprémben - anekdoták

2008.05.11. 20:04 :: Oroján Sándor

Május 9-én és 10-én ülésezett a Fidelitas Országos Választmánya Veszprémben.
Ismét nagyon jó buli volt az "óvé", egy finom vacsival kezdődött, aztán borkóstolással folytattuk...

Péntek este a Völgyikút Konferencia Központ és Étteremben közel százan bowlingoztunk, biliárdoztunk, beszélgettünk a világ dolgairól - nameg koccintottunk az egészségemre, mert aznap ünnepeltem a szülinapomat. :)

Sokan nem gondolnák, hogy a Fidelitas országgyűlési képviselői, az ott is jelenlévő Szijjártó Peti, Nyitrai Zsolt, Koszorús Laci, Ágh Peti milyen közvetlenek, mikor magunk közt vagyunk. Szerintem sokkal több embernek, fiatalnak lenne szüksége arra, hogy megtapasztalja ezt, hogy a politikusokat ne a tévén keresztül ismerje csak, és ne úgy gondoljon rájuk, mint valami rajongással vagy gyűlölettel körülvett celebre, hanem érezze: ezek az emberek éppoly jó fejek vagy éppoly esendők mint mi, ugyanúgy próbálnak vagy félnek csajozni mint mások, és egyáltalán nincsenek elszállva attól, hogy Képviselő Úrnak szólítják őket, vagy mentelmi joguk van.
Tudjátok, Szijjártó Peti hogy csocsózik?

1 komment

Globális felmelegedésről az Akadémián

2008.05.09. 00:09 :: Oroján Sándor

Csütörtök délelőtt részt vettem a Magyar Tudományos Akadémián rendezett, "A globális felmelegedés gazdasági és  jogi következményei" című konferencián. Érdekes előadások hangzottak el többek közt Láng István akadémikustól, Dr. Gerse Károlytól, a Magyar Villamos Művek Zrt. vezérigazgató helyettesétől és Dr. Kondorosi Ferenc kormánybiztostól. Nagyon kíváncsi voltam rájuk, hiszen pénteken épp az egyik alternatív energiahordozó, a biodízelek előállításáról és termikus analíziséről tartok majd előadást a BME-n.  Megerősítettek eddigi hitemben: a biodízelek  fejlesztése téves út, a globális felmelegedés nem ezzel kezelhető... (most mit mondok az egyetemi profoknak reggel?) :)
Egy hete, pedig Bjorn Lomborg előadásán vettem részt, aki egyike a világ 100 legbefolyásosabb emberének (Times magazin, 2004), és annak az 50-nek, aki megmentheti bolygónkat a pusztulástól (UK Guardian, 2008).
Ha valaki a globális felmelegedésről szeretne olvasni, ajánlom figyelmébe Lomborg nem rég megjelent könyvét, és egyéb írományait a honlapján (www.lomborg.com).

2 komment

Jótékonysági Bál Újhatvanban

2008.05.07. 11:53 :: Oroján Sándor

Az újhatvani római katolikus templom felújításáért szervez jótékonysági bált a Szent István Alapítvány. A rendezvényre a Korona Étteremben kerül majd sor szombaton, 19 órakor. Négyezer forintba kerülnek a jegyek műsorral és vacsorával együtt.
Jegyek és támogatói jegyek a plébánián kaphatók.

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása