HTML

Hétfőn ismét rendkívüli ülések

2008.08.03. 19:12 :: Oroján Sándor

Úgy látszik, Hatvan szocialista többsége igyekszik beállítani az egy nyárra jutó rendkívüli ülések számának Guinness rekordját. Hétfő reggel 7:45-kor ülésezik a Kulturális és Oktatási Bizottság, majd 8:00-kor a képviselő testület. Mindkét ülésnek egy napirendi pontja van. A bizottság az "Előterjesztés az önkormányzati fenntartású intézmények alapító okiratainak módosítására" címűt, míg a képviselő testület az "Előterjesztés az Újhatvani Óvoda és Általános Iskola alapító okiratának módosítására" címűt tárgyalja. Vajon a kettő ugyanaz? És ha igen, akkor miért nem lehet ugyanazt írni mindkét meghívóra?

Ami viszont a legfontosabb: telefonon közölték, hogy a MÁV-óvodával kapcsolatos témáról van szó, az anyagot csak helyben kapjuk meg. No, ez már tényleg piszkosság! Most tudják, mit tárgyalunk holnap, vagy majd aznap reggel döntik el?!

Miért nem képesek a hatvani szocialisták legalább egy minimális kiszámíthatóságot teremteni az oktatásban-nevelésben vagy akár saját ügyvitelükben, a városvezetés rendjében? Vagy talán szándékosan hallgatják el előlünk az igazságot, hogy majd reggel, időnyomás alatt, tájékozodási lehetőség nélkül kelljen döntenünk? Szégyen rájuk nézve, hogy így kezelik a hatvani oktatási-nevelési intézményeket...

Szólj hozzá!

Navracsics és Tvrtko mai vendégeink

2008.07.31. 21:19 :: Oroján Sándor

"Tábori tudósítóként" jelentem, a Fidelitas XI. Nyári Tábora rendkívül jó hangulatban zajlik.

Szólj hozzá!

Fidelitas Nyári Tábor

2008.07.28. 21:28 :: Oroján Sándor

Kedves Olvasó!

Kedden elutazom a Fidelitas Országos Nyári Táborába, ahol szervezőként fogok "társadalmi munkát" végezni. Emiatt a blog frissítése, a kommentek beengedése változó rendszerességgel zajlik majd - igyekszem azért minden este valamivel előrukkolni. :)

Egyébként a nyári táborban 300 fiatal vehet részt a színes programokon, öt napon át. Lesz sportnap, Retro Nap, Extreme Nap, vendégünk lesz Vujity Tvrtko, Badár Sándor, és persze minden este bulizunk hajnalig. A zánkai táborban, ott lesznek a Fidelitas országgyűlési képviselői, köztük Szijjártó Péter elnök.
A tábor vasárnap ér véget, aznap reggel közös ökomenikus mise celebráltatik reggel 8 és 9 óra között.

A részletes program letölthető itt.

4 komment

Megis maradnak az ovik?

2008.07.28. 12:31 :: Oroján Sándor

Egyik kommentezőnk kérdésére beszéltem telefonon Ságiné Szűcs Klára szocialista képviselővel, aki emellett a hatvani Kulturális és Oktatási Bizottság elnöke és az Újhatvani Óvoda és Általános Iskola igazgatója.

1 komment

Jótékonysági focin a Heves megyei Fidelitas

2008.07.28. 09:09 :: Oroján Sándor

Július 26-27-én rendezték meg Egerben a "VI. Focival a gyermekekért" elnevezésű jótékonysági kispályás labdarúgó tornát. A  nagyszabású viadalra 113 férfi és 12 női csapat nevezett. Ebben az évben is kiválasztottak a szervezők tíz Heves megyében élő beteg gyermeket, akik kezelését, gyógyulását segíthetik elő a nevező csapatok és az adományokat felajánlók. 
A rendkívül színvonalas kupán megyénk csapata (melynek tagjai többségében pétervásáraiak voltak) először vettek részt, és bár a csoportkörből nem sikerült a továbbjutás, a kis társaság tisztességgel helytállt.
A csapat ígéretet tett rá, hogy ettől az évtől rendszeresen szerepelnek majd kispályás labdarúgó tornákon! A csapatot Boros Csaba, a Fidelitas Heves megyei alelnöke vezette.

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása