HTML

Autómentes nap Brüsszelben

2008.09.21. 19:58 :: Oroján Sándor

Ma tartották az Autómentes napot Brüsszelben. Ilyenkor 9 és 19 óra között tilos autóval (motorral, stb.) közlekedni a városban, a tömegközlekedés ingyenes, és sűrített járatok állnak az utasok rendelkezésére. Igazi élmény volt ma sétálni, az egész városban utcai vásárok voltak, a családok kerékpároztak. Egyébként a vasárnapok máskor is elég nyugisak, minden bolt zárva van.

Szólj hozzá!

Elindult az EuroparlTV

2008.09.17. 16:53 :: Oroján Sándor

Újabb képek elérhetők az alábbi linken:

http://flickr.com/photos/24099929@N08/sets/72157607025234987/

Szerdán indította el az Európai Parlament egy nagyszabású projektjét, az EuroparlTV-t. Volt szerencsém részt venni a nyilvános bejelentésen és ceremónián. Az EP a webet felhaználva 4 párhuzamos webTV csatornát hozott létre, amelyen követhetők az Unióval kapcsolatos események. A bővebben érdeklődőknek íme a link:

www.europarltv.europa.eu

Az elmúlt héten ismét nagyon sok érdekes konferencián vettem részt, köztük a Greed Designon, ami a használati tárgyaink újrahasznosításáról, a környezetcentrikus tervezésről szólt. Tudtátok, hogy kamionponyvából készül a menő átizsák Európában? (Eddig én sem, de tényleg cool...) :)

Szólj hozzá!

A jogerős döntés Sósra nem vonatkozik?

2008.09.16. 21:39 :: Oroján Sándor

Úgy látszik, Sós Tamás (a HospInvest jogerősen érvénytelen pályázatát megszavazó, szocialista többségű megyegyűlés elnöke) törvények fölött állónak hiszi magát. Egészen meglepő stílusban tálalja a bukott kórházprivatizáció témáját, a heolon. Íme:

http://heol.hu/index.php?apps=cikk&cikk=175384

Még szerencse, hogy már csak legfeljebb két évig csinálhatják mindezt, utána úgyis vége. Úgy látszik, 2 évre is megéri privatizálni. Jegyezzük meg: egy fideszes többségű vezetés első dolga lesz a jogerős bírói döntéseknek érvényt szerezni. Megbuknak hát így is, úgy is.

Szólj hozzá!

HospInvest, a lúzer

2008.09.15. 13:12 :: Oroján Sándor

Index.hu: "Jogerősen hatályon kívül helyezte a Heves Megyei Bíróság a megyei önkormányzat azon határozatát, amely a HospInvest Zrt.-t nyilvánította az egri kórház vagyonkezelésére kiírt pályázat győztesévé. ... 

...Ebben a helyzetben a megyegyűlésnek érzékelni kellett volna, hogy az ajánlat érvénytelen, ennek ellenére, jogszabálysértő módon határozatot hozott a pályázati anyag elfogadásáról - mondta Czuczai Zsuzsanna, a bíróság elnöke."

 http://index.hu/politika/belfold/hsp5030/

Úgy tűnik a szabálytalan privatizációt megszavazó Heves megyei szocialisták terve dugába dőlt, az egri kórház megmenekült. A bíróság jogerős ítélete üzenetértékű az egészségügyből üzletet csináló szocialisták számára is.

4 komment

süti beállítások módosítása