HTML

Ülésezett a Fidelitas megyei elnöksége

2009.09.19. 11:38 :: Oroján Sándor

Péntek este, Egerben ülésezett a Fidelitas Heves megyei elnöksége. Az ülést az egri Fidelitas csoportülése követte. Szóba kerültek a legfontosabb előttünk álló teendők, és a csoportok féléves tervei is. Az őszi időszak alatt a Fidelitas csapatépítő, jótékonysági, kulturális és figyelemfelkeltő akciókat egyaránt tervez a megyében, melyek szervezésében több helyi csoport is részt vesz. Készülőben van megyei honlapunk, remélhetőleg pár héten belül bemutathatjuk az oldalt.

Az egri csoport jövő szombaton tart ismét ülést Lombeczki Gábor vezetésével.

Szólj hozzá!

Nem tűrjük a tiltást!

2009.09.16. 13:30 :: Oroján Sándor


A Dió Rádió híradása e témában ide kattintva meghallgatható.

A Szent István Rádió híradása e témában ide kattintva meghallgatható.

A Magyar Nemzet Online írása

"Nem tűrjük a tiltást!" címmel tartottunk ma sajtótájékoztatót Lombeczki Gáborral, a Fidelitas egri elnökével Egerben, a Dobó szobornál.

Szólj hozzá!

Környezetvédelem a jövő nemzedékéért

2009.09.14. 23:51 :: Oroján Sándor

A Szent István Rádióban, e témáról szóló híradás itt letölthető.

Tisztújításra került sor a FIDESZ – Magyar Polgári Szövetség Zöld Tagozatában. Az egri ülésen, egyhangú szavazással, a Zöld Tagozat Heves megyei elnökének választottak, amely tisztséget a következő két évben fogom betölteni. A támogatást és bizalmat előre is köszönöm minden zöld szívű Fidesz tagnak.

A tagozat megyei alelnöke lett Mályinkó Zoltán (Eger), Udzeliné Murányi Enikő (Balaton), Kormos István (Gyöngyös), Rózsáné Balog Katalin (Tenk) és Wingendorfné Pék Erika (Aldebrő).


A képeket köszönöm Püspöki Anettnek és Lestyán Balázsnak.

Részlet a tisztújítás kapácsán kiadott sajtóközleményből:

"Oroján Sándor elsődleges célként jelölte meg, hogy a Zöld Tagozat álljon a környezetvédelem ügyének élére megyénkben, és képviselje a jövő nemzedékének érdekeit a ma meghozandó döntések során.

A Zöld Tagozat segítséget szeretne nyújtani minden olyan civil kezdeményezésnek, amelyik környezetünk megóvását, megőrzését hivatott elérni. A Zöld Tagozatnak emellett oda kell figyelnie az önkormányzati szinten meghozott döntésekre, különös tekintettel a közlekedésfejlesztés kérdésére és az ipari szennyezőkre.

„A szennyező avagy veszélyes üzemek, a városainkban mindennapos forgalmi dugók, az illegális szemétlerakók, az intézményeinkben és otthonainkban növekvő energiaköltségek mind-mind helyi problémát jelentenek, amelyek megoldása részben tájékozottság, részben politikai szándék kérdése. A Zöld Tagozat célja, hogy a megye polgárinak és politikusainak egyaránt segítsen megtalálni a környezetünk, jövőnk szempontjából is optimális döntéseket” – fogalmazott Oroján Sándor.

A Zöld Tagozat Heves megyei tisztújításán részt vett Medgyesy Balázs, a Zöld Tagozat országos elnöke is. Medgyesy Balázs elmondta: A tagozat új vezetésére fontos munka hárul az elkövetkező évben. Bár Heves megye kiváló természeti, történelmi és turisztikai adottságokkal rendelkezik ahhoz, hogy a válságból megerősödve, gazdagabb régiókhoz felzárkózva kerüljön ki, a 2010-es költségvetési javaslat és a vasút szétverésének tervei, a környezetbiztonságot garantáló hatóságok szétzilálása ezt a jövőt veszélyezteti. A Gyurcsány- Bajnai kormány továbbra is tévúton jár: a nemzeti vagyonra építeni kell, nem pedig azt elherdálni."  

 

2 komment

süti beállítások módosítása