HTML

Kampányolt a Fidelitas

2010.04.23. 23:17 :: Oroján Sándor

 Ezen a héten Dr. Tóth Józsefnek, a hevesi körzet fideszes jelöltjének dolgozott a Fidelitas Heves megyei kampánycsapata. Szerdától péntekig több mint tíz fiatal segítette a helyi önkéntesek munkáját.

 
Átányban, Boconádon, Tarnamérán, Tarnaszentmiklóson és Hevesen jártuk a vidéket, és rengeteg pozitív élményt szereztünk. Mindannyiunk tapasztalata az volt, hogy az emberek kicsit kinyíltak az elmúlt két hétben, sokkal kevésbé voltak bezárkózottak. Szívesen beszéltek az emberek a politikáról, kérdezték, hogy mi várható, és sokszor percekig megállás nélkül mesélték életük történeteit, főleg az idősebbek. Nagyon más volt ez, mint pár hete a sok kínos csöngetés, amikor szótlanul, egy köszönömmel fogadták gyanakvón a szórólapot, és vele együtt minket is.
 

A Fidelitas Heves megyei Kampánycsapat Hevesen
 
MSZP-s kampánnyal alig találkoztunk a héten, csupán a rádióban hallgattuk Godó Lajost, és szórólapot láttunk tőlük. A Jobbik ezzel szemben ezerrel dolgozott, Vona Gábor tarnamérai érkezését Árpád-sávos zászlókkal, hangosbemondóval szerelt, jobbikos kisbusz harangozta be, mintha valami cirkusz jönne a településre... :) A hangosbemondón hangsúlyozták, hogy "az ő fórumaikon kérdezni is lehet", de a Vona-vizit helyét és időpontját nem árulták el a helybélieknek. Hevesen Szegedi Csanád standolt pénteken, aláfestésnek hazafias rock szólt ugyanarról a teherautóról, és bőszen osztogattak egy szórólapot, amelyik az első forduló statisztikái alapján hirdette: "a magyarság a Jobbikra, a cigányság a Fideszre szavazott". Ezek szerint én cigány vagyok és velem együtt a szavazók 53%-a is, míg igaz hazafi csupán 16% akadt az urnáknál. Közeleg a nemzethalál, ezt Vörösmarty óta tudjuk, de egyre aktuálisabb.
 
Egyébként nekem fura, hogy a Jobbik mindig a rockkal nyomul. Miért nem játszanak soha Náksi és Brunnert vagy Rúzsa Magdit? Pataky Attila is tiltólistán van, a Republicról nem is beszélve. Ők zsidók, cigányok, de legalábbis nem az egyetemes "magyarság" kategóriájába illő "hélóták"? Én szívesen hallgatok egy jó kis repül a bálnát a dizsiben, és teszek rá, hogy a szocik az egyik dalukat választották kampányindulónak, vagy hogy pártrendezvényeiken zenélnek. Sőt: Geszti rapülőkös nótáit, rapszövegeit hallgatom a kocsiban, és azzal gyúrok nyelvre sajttájok előtt, mert nyelvtörőnek is tökéletesek. A péniszpumpás, pisipornós, adóbevallást be nem nyújtók, hazafias rockos, 16%-os magyarok országából meg köszönöm, nem kérek.

 

Szólj hozzá!

Magyarország számít Önre

2010.04.19. 17:59 :: Oroján Sándor

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása