HTML

Sajtótájékoztató a megyei költségvetésről

2011.02.18. 09:43 :: Oroján Sándor

heol.hu: "A megyei közgyűlés takarékos költségvetéssel készül, a képviselőtestület jövő pénteken szavaz a büdzséről.


(A TV Eger felvétele)

Hosszú évek óta ez lesz az első takarékos és környezettudatos megyei költségvetés, az eddigi felelőtlen gazdálkodás után most közelítünk az egyensúlyi pályához – jelentette ki csütörtöki sajtótájékoztatóján Oroján Sándor, a Heves Megyei Közgyűlés Fejlesztési és Nemzetközi Ügyek Bizottságának elnöke. Hozzátette: a közgyűlés jövő pénteken szavaz majd a büdzséről.

Hangsúlyozta: takarékos lesz a költségvetés, mert 780 millió forintról 344 millióra csökken a működési hiány, a kötvényadósságot pedig 600 millióval apasztanák. Ami pedig a környezettudatosságot illeti, Oroján akképp fogalmazott, hogy annak gondolata már a költségvetés koncepciójában megjelent. Szavai szerint például az Új Széchenyi Terv szellemiségében 60 millió forintot fordítanak az intézmények korszerűsítésére, az energiatakarékosságra. Ez az összeg akár meg is többszöröződhet, tekintve, pályázati önerőre további 20 milliót különítenek el.

A fejlesztésekről szólva emlékeztetett: idén kezdődik az Egri Vár felújítási projectje, amihez a megye 220 millió forint önerőt biztosít, valamint a megyei kórház 3,3 milliárdos korszerűsítése.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://orojan.blog.hu/api/trackback/id/tr732669868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása