HTML

Ellenzéki „nem” a megyei fejlesztésekre

2011.07.06. 12:19 :: Oroján Sándor

Napirend előtt szólaltam fel a megyei közgyűlés mai ülésén, ugyanis Sós Tamás, Vona Gábor, Schneider Tamás, Mirkóczki Ádám és Ivády Gábor sem szavazta meg az adósságrendezési törvény módosítását, amely lehetővé teszi a Heves Megyei Önkormányzat által tervezett fejlesztéseket, vagyis a vár és kórház projekteket. A parlamenti képviselő véleményem szerint meggondolatlan vagy szándékosan káros döntést hoztak a szavazás során.

Ezzel a szocialista és jobbikos politikusok nemet mondtak a megye fejlődésére, a kórház és az egri vár megújítására is. A Parlament, a Fidesz valamint KDNP képviselői által elfogadott, hétfői döntése értelmében lehetőség van az adósságrendezési eljárás alatt álló Heves Megyei Önkormányzat uniós projektjeinek továbbvitelére. Mint ismert, az 1996-os, idejét múlt adósságrendezési törvény alapján csak a legszükségesebb, működési kiadásokat finanszírozhatta volna a megye a nyolc hónapos eljárás alatt, ezért Habis László, országgyűlési képviselő a törvény módosítását kezdeményezte. Habis Lászlóval megállapodtunk a törvénymódosítás azon passzusaiban, amelyek lehetővé teszik az uniós fejlesztések megvalósítását. A két projekt nagymértékben javítja egyrészt a Markoth Ferenc kórház ellátási színvonalát, költséghatékony működtetését, másrészt Eger és a megye turisztikai vonzerejét.

A hétfői szavazással a Fidesz és szövetségesei kiálltak Heves megye érdekei mellett, cselekedtek a vár és a kórház felújításáért, míg a szocialisták és jobbikosok nemet mondtak minderre. Ha az MSZP-n és a Jobbikon múlott volna, 7 milliárd forintot vettek volna el Heves megyétől.

(fotó: Nemes Róbert)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://orojan.blog.hu/api/trackback/id/tr213044183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása