HTML

Módosított válságköltségvetés

2011.09.01. 19:29 :: Oroján Sándor

Augusztus 30-án ismét ülésezett a megyei önkormányzat. Új intézményvezetőket választottunk, és módosítottuk a megye válságköltségvetését is. A nyári "szünet" alatt ugyanis az OTP bank, mint számlavezető pénzintézetünk leemelt 178 millió forintot a megye számlájáról, amit az állam utalt át a folyó kiadások fedezésére (bérek, stb.). Így a megye gyorssegélyre szorult, és számlánkat is átvittük a Magyar Államkincstárhoz, hogy többé ilyen véleményünk szerint jogellenes lépés ne veszélyeztethesse a havi bérfizetést egyik intézményünkben sem. Az ilyen lépés pedig kötelező papírmunkát, költségvetés-módosítást von maga után.


Frakciótársakkal (fotó: Nemes Róbert)

Lassacskán felpörög az élet a Megyeházán, beérkezett 8 milliárd forintnyi követelés különböző hitelezők részéről, ami legnagyobb részt az előző ciklusok öröksége. Az adósságrendezés következő lépése a hitelezőkkel folytatandó tárgyalás és megállapodás lesz.

Az első majdnem őszi ülés még a politikai vitáktól sem volt hangos - ki tudja, talán az ellenzék megunta a populizmust. :)

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása