HTML

Folyamatos figyelem a területfejlesztésen

2012.11.28. 20:10 :: Oroján Sándor

Javaslatomra a megyei közgyűlés Fejlesztési és Nemzetközi Ügyek Bizottsága mostantól minden ülésén külön napirendi pontként tárgyalja a készülő Területfejlesztési Koncepciót.

A mostani ülésre elkészült a koncepció helyzetértékelő része, ami tartalmazza a megye legfrissebb statisztikai adatait, társadalmi, gazdasági, természeti mutatóit. Emellett benne foglaltatik a megyei SWOT-analízis is, amiből kiolvashatók térségünk erősségei és gyengeségei. A helyzetértékelő rész a bizottság álláspontja szerint megfelelő szakmaisággal, az egri és gyöngyösi főiskola koordinálásával alapos egyeztetéseket követően íródott, a bizottság - egyhangú szavazással - a koncepció későbbi tervezéséhez alkalmasnak ítélte azt. 

Az anyag természetesen nem végleges, hiszen a koncepció izgalmasabb részének megírása csak most kezdődik, ezután határozzuk meg a megye kitörési pontjait, a fejlesztés prioritásait. Ez lesz az úgynevezett javaslattételi szakasz, ami áprilisban fejeződik be a teljes koncepció elfogadásával.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://orojan.blog.hu/api/trackback/id/tr314927182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása