HTML

Megerősített elnöki tisztség

2012.04.05. 19:20 :: Oroján Sándor

A Heves megyei közgyűlés legutóbbi ülésén az új önkormányzati feladatokhoz jobban illeszkedő bizottsági struktúrát fogadtunk el. Mivel a jövőben a megyék fejlesztési feladatai megnőnek, az intézményfenntartói szerepkör viszont megszűnt, Heves megyében három állandó bizottság segíti majd a közgyűlés munkáját.

A döntés értelmében a Fejlesztési és Nemzetközi Ügyek Bizottságának, a kilenc fős, úgynevezett "nagy bizottságnak" továbbra is elnöke maradok, míg a pénzügyi bizottságot Nagy Imre szocialista képviselő, az ügyrendit pedig Sveiczer Sándor frakciótársam vezeti majd.

Az új struktúrában a fejlesztési bizottság több átruházott hatáskörrel is rendelkezik majd, ami a megszűnt Regionális Fejlesztési Tanácsok számos jogkörét is magában foglalja.

Az új bizottsági struktúra itt elérhető.

1 komment

Lemondott Schmitt Pál

2012.04.02. 17:09 :: Oroján Sándor

Habár tegnap még úgy tűnt, a kisdoktori-botrány ellenére hivatalában marad Schmitt Pál, ma a Parlamentben bejelentette lemondását. A generált botrány krónikájáról tegnapi posztban leírt véleményem továbbra sem változott, csak a végkifejlet: a botrányt nem elhúzódó, az érintett és a jobboldal számára is nehéz küzdelem követi, hanem egy lemondás és egy sokkal "kényelmesebb" politikai szituáció, ahol az ellenzék láthatóan nem találja önmagát, a kormányoldalhoz közeli publicisták pedig morális győzelemnek értékelhetik a fejleményt.

Az élet megy tovább: új elnökkel, egy megtépázott méltóságú hivatallal - és Schmitt Pál nélkül.

Zárásképp ajánlom mindenkinek figyelmébe a lemondó beszédet, vágatlanul:

Szólj hozzá! · 1 trackback

süti beállítások módosítása