HTML

Érsek világossá tette: egészségünk üzlet

2008.01.15. 01:36 :: Oroján Sándor

A napokban Érsek Zsolt nyilatkozatai világossá tették, amit a kampányuk során letagadtak. Az egészségügy a szocialisták számára vagyonelemekről, súlyponti kórházak finanszírozásáról, nyereségről szól. Számukra ez is üzlet.
Vagyis: Érsek Zsolt szerint az egri kórház vagyonelem, a hatvani Önkormányzatot beleszólás illetné a vagyon sorsát illetően. Megyei képviselőként Fehér Oszkár és Szombati Lajos hatvani képviselők nemcsak beleszólnak, de szavaznak is majd erről, ezen apró tény biztosan elkerülhette Polgármester Úr véleményét a nyilatkozatok viharában...

Érdekes párbeszédnek lehettek tanúi a HEOL olvasói. Tari Ottó tollával íródott az első cikk, január 11-én. A lényeg persze három nap után derült ki: kacsa volt a hír, csak a figyelemfelkeltés volt a cél...


(HEOL január 11.)
"A hatvani és a gyöngyösi kórházak biztosítják Heves megye betegellátásának a kétharmadát, ezért a két térség legalább annyira jogosult a Markhot Ferenc Kórház tulajdonjogának megszerzésére, mint Eger - jelentette ki lapunknak Érsek Zsolt hatvani polgármester."

Híre, ment, hogy Hatvan esetleg ringbe száll az egri kórházért.
Habis László, egri polgármester az alábbi rekacióval pirított rá Érsek Zsoltra, szintén a HEOLon:

(HEOL január 14.)
"Polgármester társam megfeledkezik az önkormányzati törvény (Ötv.) azon előírásáról, mely szerint a körzeti egészségügyi közszolgáltatást biztosító megyei intézmény fenntartását az intézmény székhelye szerinti önkormányzat- tehát Eger- jogosult átvállalni. Szerencsére azonban az Ötv. kétharmados törvény, amit a hatalmon lévő politikai erők nem tudnak hetek vagy akár napok alatt az éppen aktuális céljaik szerint formálni. (...) Azt, hogy Hatvanban bátorsággal - de nem mellesleg a közbeszerzési törvény megsértésével – privatizálták a kórházat, nem vitatom. (...) A nyilatkozat alapján az is kérdéses, hogy kinek a nevében emelt szót Hatvan város első embere? Polgármesterként, országgyűlési képviselőként lehet, hogy egy magánbefektető érdekeit képviseli?"

Erre előbújt a szög a zsákból, Érsek így nyilatkozott:

(HEOL január 14.)

"két cél vezérelte, amikor véleményét közzétette. Egyfelől arra igyekezett felhívni a figyelmet, hogy a megyei kórház ötvenmilliárdos vagyonában a megye mindegyik önkormányzatának része van, így igenis beleszólás illeti őket a vagyon sorsába. Másfelől azt kívánta érzékeltetni - és ezt továbbra is fenntartja - ha az egri kórház városi kórházzá lesz, akkor szerinte joggal vethető fel a kérdés, hogy a megye három városi kórháza közül melyik legyen a kiemelt súlyponti intézmény. Már csak azér is, mert a Hospinvest működtetésében lévő hatvani, s a vele együttműködő, szintén Hospinvestes gyöngyösi kórháznak "van jövőképe", a hatvani például az idénre már szerény nyereséget tervez."

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://orojan.blog.hu/api/trackback/id/tr1297876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nagy János 2008.02.14. 18:45:37

Kereszténydemokrata Néppárt Lőrinci szervezete


Tisztelt Érsek Zsolt Képviselő Úr!


2008. február hetedikén a KDNP elnöke, dr. Semjén Zsolt lakossági fórumot tartott városunkban, Lőrinciben.

A Fórumon dr. Lukács Tamás, a KDNP frakcióvezető helyettese, lakossági hozzászólásra reagálva, nyilvános vitára hívta ki Önt.

A nyilvános vita megszervezésére engem, Nagy Jánost, a KDNP Lőrinci ügyvivőjét kért meg.

Színhelynek a Lőrinci Városi Közösségi Házat javaslom Önnek.

A vita témái: Egészségügy átalakítása, egyéb aktuális politikai kérdések.

Kérem Önt, hogy járuljon hozzá a vita televíziós közvetítéséhez.

Megkeresésemre kérem mielőbbi válaszát időegyeztetés céljából.

Elérhetőségem:
3021 Lőrinci, Bajcsy út 24
Telefon: 37/388-035
Mobil: 20/945-4141


Lörinci, 2008. február 14.


Tisztelettel:


Nagy János
Lőrinci KDNP szervezet elnöke

Nagy Vuk 2008.02.15. 21:49:12

Ki is az a Nagy János?
süti beállítások módosítása