HTML

Elvonások az iskoláktól

2008.02.12. 12:53 :: Oroján Sándor

2008. a hatvani iskolák és óvodák számára újabb megszorításokat hoz.

Egészen elképesztő számokat tartalmaz a hatvani önkormányzat idei költségvetése: összességében 190 millió forintot vonnak el az óvodáktól, iskoláktól.

Pontos számokat idézve, az iskolák és óvodák összesen 190 millió forinttal kevesebbet költhetnek jövőre, dologi kiadásaik durván 140, személyi kiadásaik 50 millió forinttal csökkennek. Ebből látszik, hogy az iskolák összevonása mit jelent: a hatvani önkormányzat forrást vont el az intézményektől. Kevesebb pénz jut tanárok bérezésére éppúgy mint eszközökre, tankönyvekre, játékokra.

Emlékeztetnék mindenkit: az iskolák összevonásáról élénk vita zajlott a testületben, amelyben polgármesterünktől elhangzott: nem vonnak el forrásokat az intézményektől.
Most pedig biztosan lesz, aki megmagyarázza, ez nem is az, aminek látszik...


7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://orojan.blog.hu/api/trackback/id/tr20336187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sivatagi Sas 2008.02.12. 16:33:07

Kedves sanyi!

Nyilvánvaló, hogy fogalma sincs a költségvetésről, és hogy ezek a számok mit jelentenek. Az viszont elég furcsa, hogy ezt ön jelenteti meg a honlapján! ( majd belejön -talá- a ciklus végére, és ha megint indul talán listáról ismét bekerül és akkor már talán jiobban megérti)

SOHA nem volt annyi intézményi felújítás, és SOHA nem volt hatvani kisiskolásoknak ingyen tankönyve, Soha nem volt ingyenes úszásoktatás, ORSZÁGOSAN is kiemelkedő amit az Önkormányzat normatíva kiegészítésre fordít stb. Városunkban.

Képviselő úr!
Ne csak szerény legyen, hanem felkészültebb is!
Most: 1 (pótvizsgára küldve!)

Sütike 2008.02.12. 19:30:23

Siavatagi Sas! Miért nem írsz egyetlen számot se? Csak vélekedsz, és támadsz. Milyen iskolafelújításról beszélsz csomó embert kirúgtak az iskolákból, te meg felújítást vízionálsz. Országosan kiemelkedő a normatívatöbblet? Mutass erről egy számszerűsített kimutatást!
Pofám szakad le jobbosok! mindenki alszik? pedig tuti ti is olvassátok a blogot. Miért haggyátok, hogy pár béna balos teleírja hülyeségekkel?

menetszél 2008.02.12. 22:13:38

száraz sas. Engem is érdekelnének az ellenoldal adatai. remélem elrepíted nekünk ide. Sajnos én sem a te érveidet tapasztalom a környezetemben (lehet, hogy azért, mert engem még a nagyapám tanított úszni és már elég jól tudok is :) ) , persze nem zárom ki, hogy létezik egy nálunk boldogabb sorsú iskola vagy lakónegyed a városban, csak írd meg hogy hol és mikor. Hátha a kisöcsémet már oda tudjuk járatni.

László 2008.02.15. 14:38:30

Sivatagi Sas 2008.02.12. 16:33:07

Súlyos tüneteket okoz nálad a madárinfluenzia. Ilyen állapotban nem tanácsos közösségbe menned, de talán az írást is visszafoghatnád, hisz azok is szellemi fertőzést eredményeznek.

Nyilván örülsz, mikor ilyen kedveseket írok neked! De talán sejted, hogy miért írom. Hátha igy megérzed magadon ugyanazt a "kedvességet", tiszteletet, amivel a blogot Te elárasztod!!!

Nagy Vuk 2008.02.15. 21:28:12

Sütike!
Ugye te nem hatvani vagy? Ha az lennél, nem írnál és kérdeznél ilyen butaságot!

thabil 2008.02.16. 18:16:56

Mennyi kedves ember itt a blogon. Egymást szidják miközben problémák vannak egymás hegyén hátán. Miért ne lehetne esélyt adni a Sándorhoz hasonló fiatal politikusoknak? Vukkocska meg mezei veréb csak azért járatja itt a száját mert jól megtömik érte őket, remélem száraz zabbal:) Ennyit rólatok...

silversun 2008.02.16. 23:57:09

A blogbejegyzéshez visszatérve... Ha akad egy fiatal szülő a netezők között, kérem nyilatkozzon a helyzetről, Ön mit tapasztal a gyermeke iskolájában?