HTML

Érsek téved a HEOL-on is

2008.02.12. 18:53 :: Oroján Sándor

A HEOL.hu -n jelent meg az alábbi hír. Érsek Zsolt Polgármester Úr véleménye azonban ismét tévedéseket tartalmaz.

1. Egyeztettem a véleményemet a frakcióvezetővel, és több szakértővel. A bizottsági ülésen is elmondtam észrevételemet, az ott kapott válasz (az önkormányzat szakértőjétől) cáfolja a polgármestert.

2. Hogy a konyhák kiszervezése miatt csökken ennyivel az iskolák kiadása, nem igaz, hiszen (jelzem mégegyszer az önkormányzat szakértője szerint) a konyhakiszervezés miatt csökkenő kiadással párhuzamosan csökken az intézmények bevétele is. Ez 177 557 ezer forintról 94 526 ezer forintra csökken.

Ez nem 230, de még csak nem is 190 millió, T. Polgármester Úr! Hogy ismét arrogánsan reagál Érsek Úr, nem meglepő. Mikor az ész érvek elfogynak, jönnek, hogy fiatal vagyok. Talán fáj, hogy ők már nem? Polgármester Úr után szabadon: javaslom Érsek Úrnak, tájékozódjon saját szakértőinél, ha már számolni máshogy tanult mint mi...

HEOL (2008.02.12)

A hatvani iskolák és óvodák számára újabb megszorításokat hoz az idei év – jelentette ki Oroján Sándor önkormányzati képviselő. Szavai szerint elképesztő, hogy 190 millió forintot vonnak el az oktatási intézményektől, amelyek dologi kiadásai 140, személyi kiadásai pedig 50 millió forinttal csökkennek.

Kevesebb pénz jut tanárok bérezésére épp úgy, mint eszközökre, tankönyvekre, játékokra – mondta Oroján Sándor, hozzátéve: a kulturális és oktatási bizottság tagjaként ilyen költségvetést nem szavaz meg.

Érsek Zsolt polgármester szerint a fiatal városatya tájékozódhatna – akár saját frakcióvezetőjénél is – a szakmai ügyekben, mielőtt állást foglal pénzügyi kérdésekről. A pénz ugyanis nem kevesebb, hanem több lesz az idén: a közétkeztetési feladatokat ugyanis kiszervezték egy kft.-be, s az ezzel a feladattal járó költségeket levonva kiderül, hogy az iskolák dologi kiadásaira 10 millióval, bérekre pedig 32,4 millióval több jut, mint tavaly. A tankönyvekkel példálózni sem szerencsés, hiszen a városban három éve ingyenes a szolgáltatás – jelentette ki. Érsek elmondta azt is, hogy úszásoktatásra és tankönyvekre többet költenek, mint a település kommunális adóból származó bevétele.

Az úszásoktatásról később írni fogok, az is érdekes téma, megér egy külön misét. A tankönyveket pedig az önkormányzat fizeti, nem az állam.

13 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://orojan.blog.hu/api/trackback/id/tr36336653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nagy Vuk 2008.02.15. 10:14:11

Én azt hallottam, hogy a Testületin ELMAGYARÁZTÁK, hogy nem csökkenés, hanem 42 milla növekedés van! Tanárok fizetésemelést kaptak, megnőtt a tárgyi kiadási rész stb. ( ebben nincs is benne a több 10 millás felújítás, ingyenes úszás, ingyen tankönyv stb)
Ssanyika ezt elfogadta( a tények és a számok makacs dolgok)

Mai ajánlatunk:
SZERÉNYSÉG ÉS FELKÉSZÜLTSÉG

VALAMIFÉLE: BOCS, HÜLYESÉGET BESZÉLTEM ELNÉZÉSRE SZÁMÍTHATUNK ?

sütike 2008.02.15. 11:17:31

Látom nagyon tájékozott vagy. Jegyzőkönyvidézet, más idézet van? Én nem hiszem el, hogy így lett volna, szerintem csúsztatsz. Sanyi következetes gyerek, és simán elnézést kérne, ha volna miért. De nmem lehetett hogy azért hallgatott, mert írásban várja a választ, és le se sz@rja, mit hablatyolnak légbőlkapottan egy testületin? (csak logikusan gondolkodom)
Ha igaza lesz Sanyinak, végképp látszani fog, hogy ti szocik még mindig csak csúsztattok.
Aztán meg persze csodálkoztok hogy 15% alig hisz már nektek.

sütike 2008.02.15. 11:19:59

Ja és mégvalami:

Ezek szerint bizottságin mást mondanak mint testületin? mert állítólag a "szakértő" (Sanyi, kiről beszélsz?)
a fentieket mondta, aztán meg magyarázzák a bizit Érsekék. Most melyikük téved?

László 2008.02.15. 14:26:03

Nagy Vuk 2008.02.15. 10:14:11

A "testületin" nem kioktatólag elmagyarázni kellene dolgokat, nem tanácsokat osztani a képviselő úrnak, hanem felvilágosítást, tájékoztatást adni kérdéseire, világosan megválaszolni az ott elhangzottakat.

Felháborító a polgármester úr beképzelt stílusa, zsonglőrködése a költségvetés számaival. Lehet, az ilyen polgármesteri nyilatkozat szimpatikus laikus szemlélők számára, de egyáltalán nem tárgyilagos és szakmailag nem megalapozott.

Nagy Vuk 2008.02.15. 21:25:02

Nem a polgármester oktatta ki sanyikát! Az illetékes köztisztviselő mondta el nekia pontos tényeket.
Sajnos annyira -ha egy kicsit szerényebb és felkészültebb lenne- nem veszi komolyan a városi képviselőséget, hogy nem készül fel rendesen, ezért ég be.( miért nem előtte kérdezett? Nem szégyen ha nem ért hozzá, de legalább a butaságát, felkészületlnségét nem kellene propagálnia.)

thabil 2008.02.16. 10:00:47

Ma a második kommentem érkezik Vukkocskához. Volt szerencsém végigolvasni a kommentjeidet. Szép, szép, Neked ki fizet ezért? Légy őszinte. Vagy ha nem is fizetnek milyen meggyőződésből teszed? Nekem ugyan vannak tippjeim de a szólásszabadság mindenkit megillet, sajnos. Sándor személye zavar? Tudod, lehetnél kicsikét burkoltabb, nehogy kiboruljon a bili.

Ragtapasz 2008.02.16. 11:28:58


Ha jól értettem akkor az önkormányzat kiadta a közétkeztetést egy kft-nek, hogy az végezze el. Ez a kft vajon profitorientált, mert akkor ez máris nem a legolcsóbb megoldás. Ha non-profit, akkor szetnék én is ott étkezni.

Ragtapasz 2008.02.16. 11:34:01


Kiszervezés alapvetően jó vállalati megoldás olyan esetekben, amikor a vállalat nem tud ellátni egy bizonyos folyamatot amely tevékenysége fenntartásához szükséges,mert pl: nem adottak ez erőforrásai és olcsóbban, megbízhatóbban megoldja másik, erre szakosodott cég. DE enm hiszem, hogy a közétkeztetés esetében ilyen modellt kellene követni.

nagyfater 2008.02.17. 23:26:31

Kedves Ragtapasz!
Szerintem ön minden bloggerező rémálma.
Mindenhez hozzászól, de semmiről nincs előzets, megfelelő információja.
Nem "egy" cégnek kiadta, hanem a saját cége csinálja
Igen, nem a nyereség a cél, mert azt visszafordítja a feladatainak megoldására.

nagyfater 2008.02.17. 23:46:47

Kedves Sándor!
Kérem, engedje meg, hogy néhány kéretlen jótanáccsal lássam el.

-A fiatalság csak egy állapot, és nem feltétlenül kell párosúlnia szemtelenséggel. ( sajnos többünk véleménye, ön időnként az elemi udvariasságról is megfeledkezik)

Kivel is pimaszkodik ön? Érsek Úr:
- 4x -es egyéni győztes országgyűlési képviselő ( ebből 2x 1. körös) A renszerváltás történetében most fordúlt elő, hogy MINDEN (55?) szavazókörét megnyerjen egy képviselő ( Ő volt az)Az 1 körösök közül 3. legnagyobb %-al nyert
2x polgármester( aki úgy állította össze csapatát, hogy önmagukban is döntö erőt képviselnek, most is csupa egyéni győztes van, nem szorultak listás helyekre
Önnel ellentétben "normál"időben befejezte felsőfokú tanulmányait. Számolásáról annyit, hogy KÖZGAZDÁSZ
Arról, hogy különböző beosztásaiban milyen sikereket ért el ( fejlesztések stb) talán nem is írnék.
Összegzés: Vélhetőleg ez az ember tud valamit a politikáról, úgy hogy én az ön helyében szerényebb lennék!

A félreértések elkerülése miatt: én örülök az ön beosztásainak. Még jobban örülnék, ha ön lenne a hatvani FIDESZ elnöke!

Ragtapasz 2008.02.18. 10:58:45


Tisztelt Nagyvater!!


"A saját cége csinálja" számomra egyenlő az iskola szempontjából egy másik cégnek való kiadással. Köszönöm első hozzászólásomra válaszát,örülök, hogy nem saját cégét szeretné valaki ezáltal nyereségessé/műkösőképessé tenni.
Második hozzászólásomkor pedig a kiszervezés (belátom nem a legpontosabb) definícióját ismertettem (ugyancsak belátom ok nélkül,mivel mint látom általánosságban tisztában vannak annak egyetemes okaival).

Nagyfater 2008.02.18. 15:56:43

Tehát!
Eddig nyereségorientált külső vállalkozók csinálták eddig különböző hatékonysággal és minőségben. Most az önkormányzat saját cége, úgy hogy már külső megrendeléseik is vannak.

Vicc 2008.02.22. 07:55:53

Nagy Vuk 2008.02.15. 21:25:02

"Nem a polgármester oktatta ki sanyikát!" ?
Ezt teszi, a HEOL-on. Érdemes lenne elolvasni hozzászólás előtt a vitaindító cikket is.

nagyfater 2008.02.17. 23:46:47

Egyenlőre itt Sanyival Te szemtelenkedsz, személyeskedsz.
Érseket tisztelem mint embert, de lesz@rom azt, hogy hányszor, hány körben, miként nyert, nem ezért kell megadni neki az emberi tiszteletet.
A sok siker különben is elvakít, káros hatással van a személyiségre.