HTML

Népszavazás infók

2008.02.17. 22:07 :: Oroján Sándor

Már csak három hét van hátra a március 9-én esedékes "három igenes" népszavazásig.
Ezzel kapcsolatos hasznos információk találhatók a http://www.valasztas.hu/main_hu.html oldalon.

Gyakori probléma, hogy aki szavazni szeretne, nem tartózkodik otthon a referendum napján. A lakóhelytől távoli szavazást megoldani nagyon egyszerű, ajánlom figyelmetekbe
az alábbi kivonatot:

●    Szavazás Magyarországon a lakóhelytől távol

o    Ha a szavazás napján Ön Magyarországon, de nem a lakóhelyén tartózkodik, igazolással szavazhat az azon megjelölt település egy kijelölt szavazóhelyiségében. Az igazolással a szavazás napját megelőzően a helyi választási irodában vagy a szavazás napján az igazolással szavazásra kijelölt szavazókörben kérheti névjegyzékbe vételét.

o    Igazolást személyesen vagy meghatalmazottja útján
2008. március 7-ig kérhet a helyi választási iroda vezetőjétől. Ajánlott levélben úgy kérhet igazolást, hogy a kérelem 2008. március 4-ig megérkezzen a lakóhelye szerinti helyi választási irodába.

o    Ha az igazolás kiadását követően meggondolja magát, és mégis a lakóhelye szerinti szavazóhelyiségben szeretne szavazni,
2008. március 6-ig kérheti, hogy - az igazolás bevonásával egyidejűleg - vegyék vissza a lakóhelye szerinti szavazókörbe.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://orojan.blog.hu/api/trackback/id/tr7343404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása