HTML

Ágh Péterék Egerben

2008.02.19. 15:49 :: Oroján Sándor

A Fidelitas országjáró körútja alkalmából Egerbe látogatott Ágh Péter, országgyűlési képviselő, a Fidelitas ügyvezető alelnöke és Csepreghy Nándor, a Fidelitas kampányigazgatója.
A Dobó téren az egri Fidelitas tagjai standoltak, tájékoztatták a járókelőket a tandíjjal kapcsolatos álláspontunkról. Itt, a helyszínen tartottunk közös tájékoztatót a vendégekkel.
Az alábbi tudósítás a HEOL-ról származik.



A sajtótájékoztató témái a népszavazási kérdések, különösen pedig a tandíj eltörlése voltak. Ágh Péter, országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy az MSZP választási ígéreteit megszegve, megint átverte a fiatalokat. A tandíj bevezetésének hírére 2007-ben 24 ezerrel csökkent a felsőoktatásba jelentkezők száma, annak ellenére, hogy az érettségizők száma stagnált. A honatya szerint az MSZP azt üzeni a fiataloknak, hogy „ha nem gazdag szülők gyermeke vagy, akkor ne akarj továbbtanulni”. A politikus kérte a fiatalokat, hogy menjenek el szavazni, hiszen csak így van lehetőség a mostani hazug politika eltörlésére. Az egyik országos napilap tegnapi cikkére reagálva elmondta, hogy a Fidelitas országgyűlési képviselői írásbeli kérdéssel fordulnak Hiller István oktatási és kulturális miniszterhez, amelyben azt tudakolják, hogy igazak-e azok a cikkben megjelent hírek, amelyek arra utalnak, hogy újabb bőrt kívánnak lehúzni a fiatalokról.(HEOL)



Csepreghy Nándor elárulta, hogy céljuk az is, hogy a kampánnyal eltöröljék azt a politikai inaktivitást, amely ma a fiatalokat jellemzi. A Fidelitas kampányigazgatója bemutatta azokat a humoros szórólapokat is, amelyekkel a fiatalokat szeretnék megszólítani. Ugyanakkor elmondta azt is, hogy a Fidelitas felszólítja a kormányt, hogy ne nézze hülyének a fiatalokat, hiszen a tandíj nem jelent megoldást a felsőoktatás problémáira.(HEOL)



Oroján Sándor a tandíj bevezetésének hatásait elemzve arról szólt, hogy idén mintegy ezer fővel csökkent a két megyénkbeli főiskolára jelentkezők száma. Beszélt arról is, hogy a Fidelitas fontosnak tartja a tájékoztatást, ezért több napon keresztül a felállított standoknál állnak az érdeklődők rendelkezésére. Ugyanakkor nyilvános vitára hívta ki Jánosi Zoltánt, a Fiatal Baloldal megyei elnökét, amely során ők is ismertethetnék az álláspontukat, hiszen mint mondta, az értelmes vitának lenne helye. A vitára a tervek szerint a népszavazás hetében kerülne sor, amennyiben a másik fél elfogadja a meghívást.(HEOL)







15 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://orojan.blog.hu/api/trackback/id/tr19345775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sivatagi Sas 2008.02.20. 15:42:42

Kedves sándor! Lenne egy fontos kérdésem. A csoportképen jobbra ki az a szőke hölgy?
Várom gyors válaszát. (esetleg elérhetőséggel megjelölve...?)

Sivatagi Sas 2008.02.20. 15:48:13

Kedves sándor!
Szeretném jelezni, hogy az utolsó képen- ahol ön van- túl közelről készült. Kicsi a kép, és így önnek aránytalanul nagy az arca.
Van aki azt mondja, ha távolabbról készült volna akkor is ilyenek lennének az arányok!

Oroján Sándor 2008.02.20. 16:00:44

Kedves Sas!

A képen látható szőke hölgyhöz szívesen eljuttatom az Ön nevét, elérhetőségét, amennyiben rendelkezésemre bocsátja, akár privát e-mailben. Javaslom, képet is mellékeljen, a hölgyek nem szeretik a zsákbamacskát.

Oroján Sándor 2008.02.20. 16:02:02

A képet egyébként az említett hölgy készítette. Nem szeretnék rontani az ön ismerkedési esélyein, így kritikáját természetesen nem továbbítom...

Sivatagi Sas 2008.02.20. 16:17:30

kedves sándor!
Köszönöm gyors válaszát.
Sajnos most friss fényképem nincs, de igyekszem pótolni.
Vélhetőleg Ő nagyszerű fényképész, talán a modellel volt a hiba?
Ha megengedne még egy szubjektív megjegyzést? A másik hölgy is nagyon aranyos, és jól is áll neki az a kabát. Talán néhány év múlva -egy kicsit több információval rendelkezik a világról- a piros jobban állna.

Sivatagi Sas 2008.02.20. 23:19:42

Anett kisasszony nagyon jó fényképész.
Kedves sanyi, ön is csinálhatna a hölgyről több képet és ha azt tenné ki, biztos több lenne a blog látogatóinak a száma!

Kozma Anett 2008.02.21. 00:13:05

Drága Uraim!!

Látom,nagyon jól elcsevegnek rólam!
Kedves Sas!
Szerintem igenis jól sikerült a közeli kép Sándorról.
Ön viszont ne fáradjon friss kép készítésével,ugyanis a narancssárga dzsekis hölgyről tett megjegyzése után-miszerint a piros jobban állna neki-nem hinném,hogy hosszútávon megértenénk egymást.
Kérném,hogy ezután inkább cikkel kapcsolatos hozzászólásokat küldejenek,mert a blog nem rólam szól.

Mac 2008.02.21. 02:19:52


Eltévedt Sas(oló) barátunk és összekeveri ezt a blogot valami internetes ismerkedési portállal.

Sivatagi Sas 2008.02.21. 07:53:32

Nem ismerkedős portál? Tessék, jókor szólnak.
Minden arra mutatott pedig:

- Csinos lányok kis csoportban fényképezve
-semmitmondó témák
- csapongó vélemények

Kedves Anett!
Akkor nincs remény? Szétszakít minket a politika?

Kozma Anett 2008.02.21. 09:28:25

Kedves Sas!!

Az ideológiai hovatartozása miatt Önnek minden bizonnyal teljesen más az életszemlélete,mint nekem,ergo-mint azt már korábban is mondtam-nem értenénk meg egymást.
Kérem,innentől kezdeve csak a cikkekhez szóljon hozzá,párt pedig Gyurcsány blogján keressen magának,ott talán nagyobb sikerrel jár,bár lehet,hogy csinos lányokat nem talál.

Sok sikert kívánok a kereséshez!!
Üdvözlettel:
Kozma Anett

Sivatagi Sas 2008.02.21. 10:33:52

Kedves Anett!
Mielőtt komolyan venné, megnyugtatom, hogy hogy egy fantasztikus nővel élek boldog párkapcsolatban.
Gondoltam poénkodásunk egy kis életet visz ebbe a téma és mindenféle logikát nélkülöző blogra.
Amúgy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök úrnak is van blogja? Hogy található meg az interneten?

László 2008.02.21. 17:11:36

Kedves Sas!

Nagyon dícséretes törekvésed, hogy itt csinálj ingyenreklámot Gyurcsány úr blogjának. :)

Mr.C. 2008.02.21. 19:18:37

Ha reklámot kért, legyen reklám! :))

index.hu/politika/belfold/amoba5209/

Ehhez már nem lehet mit hozzáfűzni!

Sivatagi Sas 2008.02.21. 22:00:32

Ez nem Gyurcsány blogja! Akkor most nem tudjátok, csak felcsigáztatok?

Oroján Sándor 2008.02.21. 22:34:07

Kedves Sas!

A Gyurcsány-blogot megtalálod, ha értelmesen keresel google-ön. Tudod, a mi elvünk (fideszeseknek) az, hogy megmutatjuk az ajtót. De bemenni neked kell... :)
süti beállítások módosítása