HTML

Mi az a del.icio.us?

2008.02.24. 00:04 :: Oroján Sándor

A del.icio.us egy olyan web 2.0-s szájt, amelyen megoszthatod kedvenc URL-jeidet (bármilyen honlap, bármelyik aloldala - egy cikk, egy videó, egy iwiwes csaj, stb.) másokkal.
Barátaiddal networköt alkothattok, egymásnak ajánlva a cikkeket. Ezen túl értesítést kérhetsz bizonyos tagek alatt megjelenő cikkekről, vagyis valamely témában, ha érdeklődő vagy.

A lényeg a közösségi élmény internetes megélése, a kapcsolataid kiteljesítése, közös ismeretanyag létrehozása. Szerintem hasznos cucc, és iszonyat egyszerű.

Ha regisztrálsz, telepítesz a böngésződ toolbarjára egy "tag this" és egy "my del.icio.us" ikont, és máris egy kattintással ajánlhatod a lapot, amit éppen nézel.
Szóval szörfölsz, meglátsz egy jó cikket/csajt/pasit. Kattintasz egyet a fenti ikonra, felugrik egy ablak (itt beírhatod, ha kommentelni akarsz, stb), megnyomod, hogy "save". És máris látják, hogy neked tetszik.

Na ezt embedeltem a blogomra, hogy bárki láthassa, amit bekattintok. Hátha nektek is bejön.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://orojan.blog.hu/api/trackback/id/tr30351998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása