HTML

Lemondás? Új választás?

2008.03.10. 14:32 :: Oroján Sándor

Nézzetek a táblára:         83 : 17Azt hiszem, a tegnapi, elsöprő győzelem után a szocialistáknak el kell gondolkodni azon, vajon képes-e a jelenlegi miniszterelnök bármilyen átalakítást, reformot véghezvinni a hátralevő szűk két évben. Nem kétséges, hogy Gyurcsány elutasítottsága messze a legnagyobb Magyarországon, és az is világos (kellen legyen), hogy nagy ellátórendszerek strukturális átalakítását nem lehet az abban résztvevők, a társadalom akarata ellenére megtenni. Ha az átalakítás nem közös szándékból, összefogással történik, vagyis nem alulról építkező reformokról van szó, akkor azt az emberek nem hajtják végre, mindent megtesznek a gáncsolás érdekében. Adott esetben rekordnak számító részvételi arány keletkezik egy népszavazáson, és elsöprő többség a kormánnyal szemben.
Mi kell még, hogy a szocialisták belássák, nem fog menni?
Mi kell még, hogy előrehozott választást írjanak ki, ahol valódi reformelképzelések alternatíváit kínálhatják a népképviseletre szerződő vetélytársak, és ahol többségi felhatalmazást kaphat egyik vagy másik elképzelés?
Van egy jó hírem: legfeljebb két év.

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://orojan.blog.hu/api/trackback/id/tr51374276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vanek úr 2008.03.10. 20:30:45

Lemondasz sanyika? Nem baj hátha listáról megint besunnyoghatsz a felnőttek közé.

Carnivora (törölt) 2008.03.10. 22:58:32

Gyurcsány maga szerintem előbb bukik még talán idén kip*csázzák a buliból ...

szalmazsák 2008.03.10. 23:00:07

Fájn az eredmény, ugye, vanek úr?
Bajod van már a választási rendszerrel is...
Már az egész világ szar, csak ti vagytok tökéletesek. Mintha Hitlert látnám, utolsó napjaiban. Ez vagy te.

vanek úr 2008.03.11. 20:16:13

Kedves szalmazsák nekem nem fáj az eredmény hiszen egészséges vagyok, koromnál fogva én is és csaladom is túl vagyunk a felsőoktatáson, tehát az sem érint közelebbről. A választási rendszerről csak annyit hogy amikor a szocik több mint kétharmaddal voltak a parlamentben akkorsem változtattak rajta, pedig megtehették volna.Talán mert demokraták?
Hitler demokrata volt? 2010-ig még két év van hátra az a választási ciklus fele barátom. Szó sincs még a fináléról ez még csak a nyitány volt. És kedves szalmazsák ha csíp a poloska arról már igazán nem én tehetek.

ceruza 2008.03.11. 21:14:26

vanek elvtárs!

Mivel ti teletömtétek magatokat diplomával, a többiek már nem is számítanak?
Jellemző!

Mellesleg megjegyzem, hogy van még mit csiszolni rajtad. A helyesírásodról nem is beszélve!
A helyedben én ezekkel nem fényezném magam.

Hát, hogy a pufajkás Hornék demokraták lennének???????????
Kezeltesd magad! ÓRIÁSI A BAJ!!!

Ja, csak megjegyzem, hogy 2 kérdés meg a betegekről szólt!
További vizitdíj nélküli gyógyulást!

Carnivora (törölt) 2008.03.12. 13:32:14

vanek úr 2008.03.11. 20:16:13

Hülyék lettek volna, mikor elég sok elvtárs kerül be a listáról ezt hajlamos vagy elfelejteni a többi elvtárssal boronasasmadár ...