HTML

Kézdivásárhely: beszámoló+képek

2008.03.17. 16:43 :: Oroján Sándor

A három fős hatvani küldöttség vasárnap éjszaka hazaért Kézdivásárhelyről. Ezúton is köszönjük testvérvárosunknak a szíves vendéglátást.

Március 15-én két ünnepi programon vettünk részt. A délelőtti felvonuláson, központi megemlékezésen és az esti, Vígadóban tartott előadáson. Ez utúbbit a kézdivásárhelyi Nagy Mózes Gimnázium és a gyöngyösi Berze Nagy János Gimnázium diákjai közösen mutatták be.

A délelőtti programon körülbelül 1000 fő vehetett részt. A városközpontban már délelőtt felvonulással kezdődött az ünneplés. A környező falvak népviseletbne öltözött lakói vonultak fel a Fő téren szekerekkel, énekelve. Közben rezesbanda zenélt. Ezután a polgármester, az országgyűlési képviselő, a helyi református lekész és művészek beszédei következtek.
A köztéri ünneplés végén a jelenlévők elénekelték a Himnuszt és a Székely Himnuszt is.

Az esti előadás helyszínét, a magy multú, ám romokban álló Vigadót a város tavaly újította fel. Ma Kézdivásárhely egyik büszkesége, a kultúra központjává vált. A két emeletes színházterem tele volt vendégekkel - a helyi és gyöngyösi gimnáziumok diákjai magas színvonalú műsora alatt.

A két jeles eseményen készített képeimet az egyszerűbb megtekinthetőség kedvéért két külön posztként közlöm, az alábbi linkekre kattintva elérhetők:

Kézdivásárhely1

Kézdivásárhely2

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://orojan.blog.hu/api/trackback/id/tr67384761

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Andi 2008.03.18. 22:27:26

Máskor is nagyon szivesen látunk városunkban, szülővárosodban! És boldog névnapot!

goofy 2008.03.19. 18:28:47

Ilyenkor lehet megnézni, és elgondolkodni, hogy áll Magyarország és mi történt az elmúlt hat évben. Sereghajtók lettünk:(
Hajrá Magyarok
süti beállítások módosítása