HTML

Apad a FIDESZ-tábor?

2008.03.30. 18:00 :: Oroján Sándor

Kíváncsi vagyok, vajon mennyi idő kell ahhoz, hogy a közvélemény-kutatók szerint ismét záródjon "az olló", és mennyi időnek kell eltelnie a következő választásig, hogy a valóság ismét rácáfoljon a közszolgálatinak nevezett média híradásaira...

hirado.hu
"a felnőtt lakosság körében a nagyobb ellenzéki párt támogatottsága februári 39-ről márciusra 39 százalékra apadt, a szocialistáké ugyanezen viszonylatban 15-ről 13 százalékra csökkent."

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://orojan.blog.hu/api/trackback/id/tr42403426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vízió 2008.03.31. 18:10:26

Előzmények. (2008. március 10.)

1.

Navracsics Tibor az országgyűlésben: a miniszterelnök „most majd nagy kormányátalakítást fog végrehajtani, le fog váltani egy csomó embert, mindent megtesz annak érdekében, hogy ön a helyén maradjon, mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy valahogyan a hatalmát próbálja meghosszabbítani. Azt kellene önnek most mérlegelnie, hogy ezek a miniszterek, akik az ön utasításait hajtották végre, ők bűnbakká tehetők-e ebben a kormányzati ámokfutásban?” … „ön miatt kudarcos ország ez az ország, mert ön nem tudja vezetni ezt az országot.”
2.

Semjén Zsolt az országgyűlésben: „Önnek nem a népet kellene leváltania, hanem például Horváth Ágnes bukott miniszterét. (Dr. Kóka János: Ki mondta neked Horváth Ágnesről, hogy megbukott?) És ha az SZDSZ ilyen érdeklődéssel tisztel meg, akkor a tegnapi napon, amikor a hab a tortán volt, ékes szavú Horn Gábort szeretném idézni, akivel ugyan életemben nem értettem egyet, a stílusával most sem, de tartalmi iránymutatásával nem tudok vitatkozni. Fontolja meg!”

Gyurcsány válasza ugyanaz nap:

„Két frakcióvezető is megszólalt kormányátalakítás-ügyben. … Azt tudom közölni a miniszter kollégákkal, hogy úgy látom, önöknek minden politikai ballépését, hibáját, bűnét ma megbocsátotta a legjobb ellenzéki párt, és kifejezetten önökhöz ragaszkodik, hogy miniszterek maradjanak. De kifejezetten csak azért, mert Navracsics úr kérte, most akkor bejelentem, hogy önök miniszterek maradnak, ön pedig államtitkár, államtitkár asszony.

Viszont ezzel egy időben nem tudom a Kereszténydemokrata Néppárt vezetőjének az igényét is kielégíteni, aki viszont kifejezetten le szerette volna váltani az egészségügyi minisztert. Ha majd a szünetben megállapodnának egymás között, hogy mit javasolnak nekem, meg fogom fontolni, hogy mi az ellenzék kormányátalakítási javaslata, és természetesen alkalmas módon erre majd válaszolni fogok. De tudja - és ezt Navracsics frakcióvezető úrnak mondom -, ha ilyenek a tanácsadóik, akiknek összességében annyi jutott eszükbe, hogy a miniszterelnök most egy nagyszabású kormányátalakítással fog majd úgymond szorult helyzetén túllenni, akkor most mondhatom önnek, szerintem ideje lenne végiggondolni, hogy rendben vannak-e a tanácsadóik, mert nyugodtan mondhatom, hogy most igen nagy bakot lőttek.

Gyurcsány Ferenc bejelentése március 29-én:

"Azt fogom javasolni az SZDSZ-nek, hogy jelöljünk közösen egy új egészségügyi minisztert" - jelentette be szombaton az MSZP országos pártértekezletén Gyurcsány Ferenc miniszterelnök. A Horváth Ágnes menesztéséről szóló bejelentést tapssal üdvözölte a teremben jelen lévő, mintegy kétezer szocialista tisztségviselő és küldött - közölte az az [origo] helyszíni tudósítója.


Mint tudjuk az SZDSZ először beleegyezően mellébeszélt, majd elzárkózott a minisztercsere elől. Jellemző viszont, hogy arra, hogy az országgyűlésben megígérte, hogy a miniszterek maradnak, még az SZDSZ sem hivatkozott. Ők is tudják, mit ér ennek a hiteles embernek a szava.


Nagyszerű: Egymást kioltó idézetek, zavaros, kapkodó ember. Egy kutyát nem bíznék rá, nemhogy egy országot.

Zoltán 2008.03.31. 19:16:34

Régi sztori, még az Antal kormány idején több miniszter is ellátogatott Hatvanba. Pl. Kupa Mihály, Keresztes K. Sándor környezetvédelmi miniszter látogatására a mai napig is emlékszem. Az volt érdekes, hogy a városunkba ellátogató miniszterek rendre hanarosan, idő előtt megváltak posztjuktól, akárcsak a nemrégen itt járt Horváth Ágnes....
Talán érdemes lenne egy kihelyezett kormányülést megszervezni Hatvanban.... Nem gondoljátok? :))

Vitéz 2008.04.01. 14:15:11

Gyurcsányt már felesleges lenne +hívni. :))

Lacus 2008.04.01. 14:29:36

Gyurcsány Ferenc felriad álmából. Kérdi a felesége, Dobrev Klára:
- Mi baj, Ferikém?
- Jaj! Borzasztó álmom volt!
- Mi volt az?
- Képzeld, azt álmodtam, hogy dübörgött a gazdaság, az emberek jól éltek, megerősödött a forint.
- És mi ebben a rossz?
- Az, hogy Orbán volt a miniszterelnök.

Lacus 2008.04.01. 14:39:27

www.blikk.hu/cikk.php?cikk=97236

"Gyurcsány és Kóka összemosolygott"

Nem tudom elképzelni, hogy hagyják a sok ellopható pénzt kicsúszni a kezükből egy Ágica miatt. Látszik, hogy a népszavazás eredménye az eü reformot megrekeszti. Úgy gondolja GYF, hogy a továbblépéshez új eü miniszter kell. Akkor minek húzza az időt egy hónapig?
Ha tényleg úgy gondolja, hogy csak a személy vesztette hitelét, akkor számára jobb lenne egy gyors váltás. Ha meg úgy gondolja, hogy hibás a helyzetért, akkor azonnali váltás kellene.

borona 2008.04.02. 04:56:14

Minden baj forrása, hogy rossz emberek vannak mindkét oldalon.
Egycsapásra meg lehetne oldani az ország problémáját! SANYIKÁT MINISZTERELNÖKNEK!!!

Lovas 2008.04.02. 06:55:53

Csak az lenne baj kedves Borona, ha Te lennél a kampányfőnöke. :)
Maradj meg magadnak, simogasd tovább naftalinban őrzött munkásőr öltönyöd és szemléld csak figyelmesen miként cseszi el a nagydumájú mini.elnök az országot és miként készíti elő saját pozícióját az orosz-magyar gázbiznicben.

Vitéz 2008.04.02. 07:11:04

"Az SZDSZ távozását a kormányból a demokrácia győzelmeként is értékelhetjük, mert a liberális párt olyan politikát képvisel, melyet a társadalom nagy többsége elutasít."
(Tamás Gáspár Miklós, ATV)

László 2008.04.03. 10:00:33

borona 2008.04.02. 04:56:14

Durva személyeskedő fricskának szántad ezt a megjegyzést Sándorral szemben - viszont az alapgondolat a továbblépéshez nem is olyan rossz: "Két év toporgás vagy fideszes kiigazítás"
sőt egyre jobb miként az idő előre halad:

index.hu/gazdasag/magyar/kvls080403/

Csak gratulálni lehet éleslátásodhoz!
süti beállítások módosítása