HTML

Globális felmelegedésről az Akadémián

2008.05.09. 00:09 :: Oroján Sándor

Csütörtök délelőtt részt vettem a Magyar Tudományos Akadémián rendezett, "A globális felmelegedés gazdasági és  jogi következményei" című konferencián. Érdekes előadások hangzottak el többek közt Láng István akadémikustól, Dr. Gerse Károlytól, a Magyar Villamos Művek Zrt. vezérigazgató helyettesétől és Dr. Kondorosi Ferenc kormánybiztostól. Nagyon kíváncsi voltam rájuk, hiszen pénteken épp az egyik alternatív energiahordozó, a biodízelek előállításáról és termikus analíziséről tartok majd előadást a BME-n.  Megerősítettek eddigi hitemben: a biodízelek  fejlesztése téves út, a globális felmelegedés nem ezzel kezelhető... (most mit mondok az egyetemi profoknak reggel?) :)
Egy hete, pedig Bjorn Lomborg előadásán vettem részt, aki egyike a világ 100 legbefolyásosabb emberének (Times magazin, 2004), és annak az 50-nek, aki megmentheti bolygónkat a pusztulástól (UK Guardian, 2008).
Ha valaki a globális felmelegedésről szeretne olvasni, ajánlom figyelmébe Lomborg nem rég megjelent könyvét, és egyéb írományait a honlapján (www.lomborg.com).

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://orojan.blog.hu/api/trackback/id/tr57460780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Horváth Zsuzsa · http://www.typotex.hu 2008.05.29. 09:34:53

Konkrétan 3 héttel Lomborg után Jeremy Leggett jött és tartott az MTAn (Láng István szervezés) meg a Merlin Energia programban előadást, az alternatív energiaforrásokról, merem ajánlani :-) A servian.hu/-n meg látható róla egy rövid videó, a Hír TV-ben meg 3 is leadtak vele egy interjút.

www.typotex.hu/index.php?page=konyvek&book_id=669
Üdv ZS

Oroján Sándor 2008.05.29. 22:06:02

Köszönöm a tippet. Erről az előadásról sajnos lemaradtam. Majd a könyv kárpótol :)
süti beállítások módosítása