HTML

Környezetszennyezés, pénzjutalom

2008.06.28. 21:23 :: Oroján Sándor

Az önkormányzat pénzén tavaly ősszel jelentős mennyiségű útszóró só került megvásárlásra. Az ügyletet és a só kezelését a Városüzemeltető-Logisztikai és Szolgáltató Nonprofit Kft. végezte, végzi. Már régóta szóvá tettük, hogy a Városháza udvarán hanyag módon, jelentős talajszennyezést okozva "tárolják" a sót. Mint az a fotókon is látszik, 7,5 tonna! só található ott, körülbelül 150 zsákban, jórészük kiszakadt, nedvességet kapott, használatra alkalmatlan, a környék talaját szennyezi. A Kft. ügyvezetőjét, Gál Erzsébet asszonyt háromhavi bruttó bérének összegével jutalmazták a csütörtöki testületi ülésen, különösebb indok nélkül, munkájának elismerése céljából.
Felvetettük, hogy talán nem a legalkalmasabb pillanat volt akkor, felhoztam példának ezt az ügyet. Berényi Károly állította, mi nem is tudjuk pontosan, mi van a hivatkozott udvaron. Szerinte én "kitiltanám a kőzúzalékot, mert ott egyértelműen az van". Később: "bele lehet kötni 6 zsák sóba". Ő tudja, mint mondta: testületi ülés előtt is látta, éppen ott járt. Ezzel szemben az igazság az, hogy a testületi ülés előtt mi jártunk ott fotózni, frakcióvezetőnkkel láttuk, amint ő feleségével megérkezik, és bemegy a hivatalba - sem minket, sem az érintett területet nem látva. Károly szavai -fényképekkel igazolhatóan- nem fedik az igazságot.
Végül a fotókat ajánlom az olvasó figyelmébe. Hogy a jelentős veszteséggel küzdő nonprofit kft. vezetője mennyire jogosan kap 3 havi bruttó jutalmat, hogy hány zsák só vagy kőzúzalék látszik a képeken, hogy érdemes-e minket hazudozással vádolni, ítéld meg te, Kedves Olvasó.


5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://orojan.blog.hu/api/trackback/id/tr6543792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gábriel 2008.06.28. 22:13:04

Fényképező gépen kívül mi még önöknél? Kés, olló.....?

Gábriel 2008.06.28. 22:15:16

Ja, még valami. Én Berényi Képviselő Urat nem nevezném hazugnak, ahogy ön tette, ha még finomam körül is írta. ön a Képviselő Úr cipőfűzőjét sem köthetné meg!

gofy 2008.06.28. 22:18:26

Na Berényi ezt bezívtad de rendesen! Kár volt eladnod magad Érseknek. Ocsmány amit művelsz!

Balla Attila 2008.06.30. 14:42:08

Sándor!

Berényi képviselő úr csak a "dolgát végzi"!

Viszont ez az eset önmagában azért katasztrófa, mert a mulasztás a tisztelt Polgármester úr és képviselő testület szeme előtt történik.

Ráadásul felhívtam előtte az ügyrendi bizottság figyelmét, hogy frakció vezető társammal már korábban jeleztük az igazgató asszony felé az általunk tapasztaltakat.
Tehát lett volna rá idejük elszállítatni.
Jelen pillanatban is ott veri az eső, és még ki tudja meddig!
Arról nem is beszélve, milyen jó lett volna ha ez a "SÓ" télen a megfelelő helyére kerül(utakra, járdákra), és akkor megkímélték volna a lakosságot a többnapos csúszkálástól.
De ez egy másik érdekes történet!

Ami ezek után mégis elgondolkodtat:
Hasonló érdemek mellett ezekután sorban állhatnak városunk felsővezetői is jutalmakért?

rozi 2008.07.05. 08:40:16

A tények önmagukért beszélnek, nem szakszerű a tárolás.
Szegény bértollnok barátunk meg alaptalanul és rosszindulatúan vádaskodik. Még a másik (hatvani) blogon is!
Talán egyszerűbb lenne inkább a feltárt hiányosságot megszüntetni...
süti beállítások módosítása