HTML

Válasz Érseknek

2008.09.22. 12:13 :: Oroján Sándor

Érsek Zsolt azzal a kéréssel fordult ha hatvani képviselőkhöz, így hozzám is, hogy véleményezzem a csendrendelet illetve a parkolási rendszer módosítására tett javaslatokat.

A módosítások a csendrendelet esetében felpuhítást jelentenek, beismerik a rendelet kudarcát. Kár, hogy erre ilyen sokáig kellett várni, és hogy még mindig érvényben van.

A parkolási rendszer esetében még több területen kell majd fizetni, immár nem csak a városközpontban. Mintha eddig azt mondták volna: a városközpontból kell kiűzni az autósokat, és csak azokat, akik szerintük naphosszat ott vesztegelnek. (tessék csak visszaolvasni az érveiket)

Cselekedeteik ezzel ellentétesek. A levél szövege alább olvasható:

 

Tisztelt Polgármester úr!
  
Köszönöm megkeresését, amelyben véleményemet kéri a városban csak „tízórás csendrendeletként” emlegetett önkormányzati rendelettel illetve a parkolási rendszer átalakításával kapcsolatban.
A csendrendelet kezdettől fogva indokolatlanul korlátozta a város lakosainak lehetőségeit, véleményem szerint a szabad piaci körülmények között kialakult nyitva tartásba hatósági eszközökkel történő beavatkozás ellentétes egy haladó, modern gondolkodású politikustól. A jelenlegi rendszer továbbra is protekcionista jellegű, a körzetek kijelölése logikus érvekkel nem indokolható, habár tartalmaz előrelépéseket az időkorlát meghatározását tekintve.
 
 A hatvani parkolási-botrány több mint egy éve ékes példája annak, hogyan nem szabad közlekedésszervezési kérdéshez hozzáállni egy városban.
A rendeletet eddig is többször módosították hibái miatt. Ezek közül vidám pillanatokat szerzett a tragikomédia kedvelőinek a már kezdettől rosszul működő automatákra adott szocialista reakció, valamint a nem létező utcában történő díjfizetési kötelezettség eltörlése. Meggyőződésem szerint a sorba illeszkedik jelen módosítás is, ami kiterjesztené a díjfizetési-kötelezettséget a városközponton kívüli területekre, ami szöges ellentétben áll az Önök által hangoztatott eddigi érvekkel. Mindebből világosan látszik: nem közlekedésszervezésről, hanem újabb sarcolásról szól az Önök parkolási javaslata.
 
Javaslatom a következő:
  
·      Kérdezze meg a polgármester Hatvan város lakosait is, ne csak a politikusokat a csendrendeletről illetve a parkolási rendszerről. Ne bújjanak el a nyilvánosság elől csupán a képviselők levélben történő megkeresésével. (nyilvános fórumra, eszmecserére, felmérésre gondolok)
 
·      Amíg nem sikerül kidolgozni egy jól alkalmazható, lakosságbarát nyitvatartási és parkolási rendszert, addig helyezzék hatályon kívül a jelenleg hibás rendelkezéseket.
 
·      Az új parkolási rendszer bevezetése előtt határozzanak meg minőségkritériumokat, amelyek teljesülése vagy nem teljesülése esetén láthatjuk, hogy elértük-e a kívánt célt. Jelenleg kétlem, hogy a szocialistáknak egyáltalán vannak –a sarcoláson kívül- céljaik, világos elgondolásaik a parkolási rendszerrel kapcsolatban.
  
Munkájához további sok sikert kívánok, üdvözlettel:
 
Oroján Sándor
Önkormányzati képviselő

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://orojan.blog.hu/api/trackback/id/tr88675580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása