HTML

Környezetszennyezés, pénzjutalom

2008.06.28. 21:23 :: Oroján Sándor

Az önkormányzat pénzén tavaly ősszel jelentős mennyiségű útszóró só került megvásárlásra. Az ügyletet és a só kezelését a Városüzemeltető-Logisztikai és Szolgáltató Nonprofit Kft. végezte, végzi. Már régóta szóvá tettük, hogy a Városháza udvarán hanyag módon, jelentős talajszennyezést okozva "tárolják" a sót. Mint az a fotókon is látszik, 7,5 tonna! só található ott, körülbelül 150 zsákban, jórészük kiszakadt, nedvességet kapott, használatra alkalmatlan, a környék talaját szennyezi. A Kft. ügyvezetőjét, Gál Erzsébet asszonyt háromhavi bruttó bérének összegével jutalmazták a csütörtöki testületi ülésen, különösebb indok nélkül, munkájának elismerése céljából.
Felvetettük, hogy talán nem a legalkalmasabb pillanat volt akkor, felhoztam példának ezt az ügyet. Berényi Károly állította, mi nem is tudjuk pontosan, mi van a hivatkozott udvaron. Szerinte én "kitiltanám a kőzúzalékot, mert ott egyértelműen az van". Később: "bele lehet kötni 6 zsák sóba". Ő tudja, mint mondta: testületi ülés előtt is látta, éppen ott járt. Ezzel szemben az igazság az, hogy a testületi ülés előtt mi jártunk ott fotózni, frakcióvezetőnkkel láttuk, amint ő feleségével megérkezik, és bemegy a hivatalba - sem minket, sem az érintett területet nem látva. Károly szavai -fényképekkel igazolhatóan- nem fedik az igazságot.
Végül a fotókat ajánlom az olvasó figyelmébe. Hogy a jelentős veszteséggel küzdő nonprofit kft. vezetője mennyire jogosan kap 3 havi bruttó jutalmat, hogy hány zsák só vagy kőzúzalék látszik a képeken, hogy érdemes-e minket hazudozással vádolni, ítéld meg te, Kedves Olvasó.

5 komment

Megint későn szóltak

2008.06.26. 14:42 :: Oroján Sándor

Ma 11 óra 36 perckor felhívtak a hatvani önkormányzattól, és közölték: 15 óra 15 perckor rendkívüli bizottsági ülésre kerül sor (a gazdasági és költségvetési bizottságokkal közösen). Azt mondták, két napirendünk lesz, a MÁV ovi átvételével és a TISZK-kel (Térségi Integrált Szakképzési Központ) kapcsolatban.

Mindkét témáról szó volt már múlt héten, rendes bizottsági ülésen, sőt: korábban is.

Aztán jött egy e-mail is 12 óra 4 perckor, amelyben hivatalosan is összehívják az ülést (telefonon, ugye nem lehet), ahol azt írják: csak egy! napirendi pontunk lesz, a MÁV ovival kapcsolatban, anyagot majd a helyszínen kapunk. A MÁV óvoda megvásárlása több mint 50 millió forintos ügylet.

Mivel ez a fejetlenség folyamatosan tapasztalható a hatvani önkormányzatnál, a jövőben rendszeresen tájékoztatni fogok arról, ha későn, esetenként a jogszabályi minimumot sem betartva értesítenek.

2 komment

Elvonul Eger alól a HospInvest?

2008.06.25. 16:32 :: Oroján Sándor

Az egri kórház privatizációjának újabb fejezetéhez érkeztünk. Egyre valószínűbbnek tűnik, hogy a hatvani és gyöngyösi sikertelen privatizációs példák után Eger nem a HospInvest befektetőinek hasznára fordítja egészségügyi ellátását.

1 komment

Dagad a botrány Lőrinciben

2008.06.23. 16:42 :: Oroján Sándor

Hangfelvétel szivárgott ki, biankó lemondást írattak alá a jegyzővel, törvénytelenségek sorozata történhetett. A hatvani csatornaberuházás is érintett, akárcsak Érsek Zsolt, országgyűlési képviselő. A HírTV által készített, leleplező videó önmagáért beszél.

 

1 komment

süti beállítások módosítása