HTML

Filmvetítés Egerben

2009.02.25. 12:38 :: Oroján Sándor

A Fidelitas Egri Szervezete a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja alkalmából filmvetítést rendezett Egerben, a Polgári Szalonban. A kedden este 18 órától tartott rendezvényen a Hóhér, Vigyázz! Című filmet tekinthették meg az érdeklődők.
A Wittner Mária életét feldolgozó alkotás bemutatása előtt a Fidelitas Heves megyei elnökeként mondtam köszöntőt a megjelenteknek.

 

(Fidelitas.hu)
Oroján Sándor elmondta:
"A Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja azért fontos a fiatalok számára, mert számukra a rendszerváltozás előtti időszak nem eleven emlék, hanem történelem. Ennek az időszaknak az eseményeit sokan megpróbálják elmaszatolni, az igazságot elfeledtetni, meg nem ismertetni a fiatalokkal. Ne feledjük, hogy tavaly az országgyűlésben megakadályozták e dokumentumfilm levetítését, az iskolában pedig sokszor azért nem tanítják kellő hangsúllyal a szocializmus történetét, mert egyesek szerint az aktuálpolitika. A Fidelitas véleménye szerint az igazság tényszerű megismertetése nem aktuálpolitika attól, hogy egyes ma hatalmon lévő politikusok számára kellemetlen. A fiataloknak joguk van tudni, hogy 56 forradalom volt és nem ellenforradalom, és ez ma már nem értelmezés kérdése, hanem történelmi tény. A fiataloknak joguk van tudni azt is, hogy a szocialista diktatúra alatt éppolyan kegyetlen kínzásnak vetették alá a szabadság híveit, mint más diktatúrák alatt. A Fidelitas által vetített dokumentumfilm pedig azt bizonyítja: az áldozatok számára Magyarország akkor nem egy vidám barakk volt."

A Fidelitas szeretné, ha a szocializmus időszakának megismertetése nagyobb hangsúlyt kapna az oktatásban, a Wittner Mária életéről szóló dokumentumfilmnek pedig helye lenne az iskolapadban is.
"

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://orojan.blog.hu/api/trackback/id/tr78965050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása