HTML

Ülepszik a zagy

2009.04.03. 16:49 :: Oroján Sándor

Lassan tisztul a kép a szocialisták és liberálisok (már amennyiben van értelme e fogalmakat az MSZP-vel és az SZDSZ-szel összefüggésben említeni) háza táján.

Jelen állás szerint Bajnai Gordon miniszterelnök lehet, a szocialisták pártelnökét Lendvai Ildikónak, a frakcióvezetőt Mesterházy Attilának hívják majd. Gyurcsány a Táncsics pénzosztó pártalapítvány kuratóriumi elnöke lesz. Kiss és Szekeres főalelnökök. Gyurcsány és az MSZP programjának Bajnai lesz az arca, ő hajttatja végre a választásoktól félő szocialista és liberális politikusokkal.

A két hete átláthatatlan helyzet egy egyszerű helycsereberével "oldódik meg". Madártávlatból úgy tűnik, Gyurcsány felkavarta az állóvizet, jött a káosz, ő maga részben belebukott, a párttársakkal helyeket cseréltek, és megpróbálják elhitetni (elsősorban saját magukkal), hogy valami változik. De egy kajaknégyes sem halad jobban attól, hogy az evezősök helyet cserélnek.

Habár a zagy leülepedett, a kép tisztult, csak idő kérdése, hogy mikor kavarja fel újra egy EP-választási kudarc, a megszorításokból kifaroló pár képviselő vagy az őszi költségvetési vita. Legkésőbb, alig egy év múlva, a 2010-es választás megteszi...

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://orojan.blog.hu/api/trackback/id/tr381044256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Országelhagyó 2009.04.03. 23:32:57

Részben egyet értek veled, bár úgy érzem, hogy a megbukott (részben saját maga által megbuktatott) Gyurcsány szerepét túlértékeled. szerintem, hogy a te példáddal éljek, nem csak a kajak négyes tagjait, hanem az edzőket, sőt a szurkolók egy részét is le kéne cserélni.

Oroján Sándor 2009.04.04. 00:32:28

Tetszik a hasonlat. :) Bár a szurkolókkal nincs baj, ők már a csere mellett voksolnának... :) Ezért nem akarnak szavaztatni a hajósok :)
süti beállítások módosítása