HTML

Folyamatos figyelem a területfejlesztésen

2012.11.28. 20:10 :: Oroján Sándor

Javaslatomra a megyei közgyűlés Fejlesztési és Nemzetközi Ügyek Bizottsága mostantól minden ülésén külön napirendi pontként tárgyalja a készülő Területfejlesztési Koncepciót.

A mostani ülésre elkészült a koncepció helyzetértékelő része, ami tartalmazza a megye legfrissebb statisztikai adatait, társadalmi, gazdasági, természeti mutatóit. Emellett benne foglaltatik a megyei SWOT-analízis is, amiből kiolvashatók térségünk erősségei és gyengeségei. A helyzetértékelő rész a bizottság álláspontja szerint megfelelő szakmaisággal, az egri és gyöngyösi főiskola koordinálásával alapos egyeztetéseket követően íródott, a bizottság - egyhangú szavazással - a koncepció későbbi tervezéséhez alkalmasnak ítélte azt. 

Az anyag természetesen nem végleges, hiszen a koncepció izgalmasabb részének megírása csak most kezdődik, ezután határozzuk meg a megye kitörési pontjait, a fejlesztés prioritásait. Ez lesz az úgynevezett javaslattételi szakasz, ami áprilisban fejeződik be a teljes koncepció elfogadásával.

Szólj hozzá!

Eredményes együttműködés az Intellel

2012.11.05. 18:47 :: Oroján Sándor

Digitális táblán oktatható tananyag került honosításra, akkreditált tanár-továbbképzés zajlik, kezdő hazai vállalkozások kaptak lehetőséget innovatív termékeik létrehozásához, és megannyi apró eredménye van a magyar kormány és az Intel Corporation, a világ legnagyobb processzorgyártója közötti együttműködésnek, melyet dr. Nyitrai Zsolt, korábbi infokommunikációs államtitkár és John Davies, az Intel alelnöke írtak alá 2010-ben. Az eredmények és a jövőbeni tervek megvitatásáról nyílt szakmai beszélgetést rendezett október utolsó napján a Fidesz Infokommunikációs Munkacsoportja Budapesten, a Fidesz Lendvai utcai székházában. 

A közel két éve aláírt egyetértési nyilatkozat egyszerre szolgálta az e-befogadás ügyét és az oktatás modernizációját. Létrejött egy digitális eszközökkel, modern, Intel által fejlesztett, világszinten elismert, korszerű tartalmat oktató iskola is Budapesten, ami kompetenciaközpontként szolgál minden magyar közoktatási intézmény számára. 

1_1.jpg

Oroján Sándor, a Fidesz Infokommunikációs Munkacsoportjának ügyvivője, mint az együttműködés projekt-menedzsere vezette a beszélgetést és számolt be az együttműködés eredményeiről és a jövőbeni lehetőségekről. A beszélgetés során civil szervezetek vezető képviselői, a munkacsoport tagjai tették fel kérdéseiket, illetve fogalmazták meg az együttműködés lehetséges folytatására vonatkozó javaslataikat. (forrás: infoter.eu)

4.jpg

John Davies, az Intel alelnöke

3.jpg

Kerékgyártó Sándor, az Educatio Kft. igazgatója

 

5.jpg

2_1.jpg

6.jpg

 

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása