HTML

NAT-ban a tízujjas gépelés

2012.06.21. 16:25 :: Oroján Sándor

Beépült a Nemzeti alaptantervbe a Fidelitas és a Fidesz Infokommunikációs Munkacsoportjának közös javaslata. Az új NAT életbe lépésével minden alapfokú oktatási intézménynek lehetősége lesz 5-8. évfolyamon tízujjas gépelést oktatni. Ezúton is köszönet az Oktatási Államtitkárságnak, remélem, hamarosan sok iskola dönt majd úgy, hogy segít a diákoknak elsajátítani a vakon írás kompetenciáját.

Erről és sok más értékes gondolatról esett szó az Információs Társadalom Parlamentjén, ahol az e-befogadásról szóló panelbeszélgetésben vettem részt.

2 komment

Nemzetközi konferencia a fenntarthatóságról

2012.06.19. 11:56 :: Oroján Sándor

10 éve közösen kutatják a fenntartható fejlődés különböző aspektusait az egri Eszterházy Károly Főiskola, a Floridai Egyetem és a Karlsruhei Egyetem professzorai. A jubileum alkalmából Egerben rendeztek konferenciát, melynek keretein belül Dr. Füle Miklós tanár úrral közösen tartottunk előadást a regionális fejlesztési projektek környezeti értelemben vett fenntarthatósági kritériumairól, és a megyei szintű fejlesztési stratégia jövőbeni megalkotásáról. A konferencia részeként a professzorok látogatást tettek a Megyeházán is, ekkor készült a fenti interjú.

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása