HTML

Közös célokat szeretnénk

2013.01.15. 12:13 :: Oroján Sándor

Rendhagyó fejlesztési bizottsági ülést tervezünk jövő hét szerdára. Minden megyei önkormányzat idén legfontosabb feladataként a területfejlesztési koncepciót írja, ami a következő 7 év uniós forrásokból megvalósuló fejlesztéseit határozza meg. Heves megyében úgy gondoljuk, nem elég a koncepció vitaanyagának elkészülte után, csupán az ún. társadalmasítás szakaszába bevonni a megye jelentős szervezeteit, önkormányzati, gazdasági és civil szereplőket. Ezért már a koncepcióalkotás első fázisában, jövő hétre meghívtunk minden érintett szervezetet a Megyeházára, hogy az illetékes fejlesztési bizottság előtt tartson egy rövid prezentációt, amelyben vázolja az ő működési területének legfontosabb jelenlegi problémáit és elérendő céljait. Arra kérjük minden megyei partnerünket, hogy jövő hétre fogalmazza meg, milyen célokat, ágazati fejlesztéseket javasol a megye számára 2014 és 2020 között.

Az előző ciklus uniós fejlesztéseit jogos kritika érte sok tekintetben, melynek oka a nem megalapozott tervezés volt, többek között a szocialista kormány és önkormányzatok belterjes koncepcióalkotása vezetett az uniós források kevéssé hatékony felhasználásához.

Azt gondolom, hogy a jövőben olyan stratégia mentén kell fejlesztenünk Heves megyét, amit az önkormányzatok, kamarák, érdekképviseleti szervek, gazdasági és civil szereplők egyaránt magukénak éreznek. Ebben a munkában számítunk minden szereplő aktív részvételére.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://orojan.blog.hu/api/trackback/id/tr785019542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.