HTML

IT-biztonság 2012

2013.02.11. 21:37 :: Oroján Sándor

Az infoter.eu összeállítása:

Szólj hozzá!

Fidelitas a nemzeti szolidaritás mellett

2013.02.08. 15:43 :: Oroján Sándor

Heves megye önkormányzata február 8-án kitűzte a Megyeházára azt a székely zászlót, amit a nemzeti összetartozás jelképeként kapott Kovászna megyétől, testvérmegyéjétől. A Fidelitas, szimbolikusan a székely zászló mellett, szolidaritását fejezi ki a diszkriminatív intézkedésekkel sújtott határon túli magyarok iránt – mondtam el az egri Megyeháza udvarán tartott mai sajtótájékoztatón.

szekely1.jpg

Mint ismert, a közelmúltban a román hatalom valóságos háborút indított a magyar és székely zászlók ellen Kovászna és Hargita megyékben. A Fidelitas tiltakozását fejezi ki a diszkriminatív intézkedésekkel szemben, hiszen az Európai Unió értékeivel összeegyeztethetetlen a kisebbségek kulturális identitásának kifejezését korlátozni.

szekely2.jpg

Egy közösség összetartozásának jelképét tiltani, hatóságilag büntetni ellentétes a kulturális sokszínűség értékével, és nem fogadható el Európa egyetlen államában, egyetlen kisebbséggel szemben sem. Nekünk, magyar fiataloknak pedig fokozott felelősségünk, hogy tiltakozzunk a diszkrimináció ellen, főleg ha a határon túli magyarok a többségi kizárólagos nemzetállami szemlélet elszenvedői.

szekely3.jpg

Számunkra fontos, hogy Európában a nemzetek és kisebbségek békében, egymás kultúráját, identitását, szimbólumait tiszteletben tartva éljenek, ezért egyetértünk azokkal, akik ma székely zászlót tűznek ki a nemzeti szolidaritás jelképeként.

A sajtótájékoztatóhoz köszönet Nikinek, Anettnak és Áronnak valamint Lénárt Mártonnak a fotókért. :)

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása