HTML

Irány a face!

2013.12.04. 18:55 :: Oroján Sándor

Kedves Olvasó!

Mindenekelőtt köszönöm, hogy 2008 januárja, a blog indulása óta érdeklődtél az írásaim iránt.

Az okostelefonok és web2-es tartalmak terjedése 2008 óta sokat változtatott az internetes tartalomfogyasztás szokásain, és mindinkább úgy tűnik: a facebook térhódításával a blogok, főleg a személyes oldalak háttérbe szorulnak. Magamon is látom: ma már naponta többször írok posztot vagy kommentet, teszek ki egy fotót vagy érdekes cikket az idővonalamra, a blogon megjeleníthető, terjedelmesebb írásra pedig egyre kevesebb figyelem jut mind magam, mind a facebookoló közönség részéről.

Emiatt úgy döntöttem, a blogomat idén év végén archiválom, és arra kérlek: ha továbbra is szívesen olvasol rólam vagy tőlem, kövess a facebookon! :)

www.facebook.com/orojan

Szólj hozzá!

Nincs hatékony felsőoktatás korszerű alap nélkül

2013.09.27. 14:22 :: Oroján Sándor

A Bitport.hu-n készült interjú:

Az IVSZ számtalanszor fogalmazta meg célként a természettudományos és mérnökképzés színvonalának és a végzettek létszámának emelését. Azóta már átfogó koncepció is készült. Erről kérdeztük Oroján Sándort, az IVSZ oktatási kérdésekért felelős tanácsadóját.

Szólj hozzá!

Fidesz Családi Nap

2013.07.04. 22:11 :: Oroján Sándor

Szuper volt a Fidesz első Heves megyei családi napja: csocsó, nokedli, fröccsök, xbox és persze remek társaság. A rendezvény egyáltalán nem a politikáról szólt, de - párteseményhez méltó módon - volt egy közéleti sátor, ahol jómagam is beszélgettem Bérczessy Andrással a megyei fejlesztésekről. 

csaladinap1.jpg

Szólj hozzá!

Gyakorlatiasabb lesz a felsőoktatás

2013.06.19. 15:02 :: Oroján Sándor

Dr. Maruzsa Zoltán felsőoktatásért és tudománypolitikáért felelős helyettes államtitkár június 17-én, hétfőn az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetségével egyeztetett a felsőoktatás aktuális kérdéseiről.

Az IVSZ, az iparág érdekvédelmi szervezeteként régóta prioritásként kezeli, hogy az informatikai, telekommunikációs és elektronikai iparágak számára elősegítse a növekedéshez szükséges társadalmi környezet kialakítását. Ezért a Szövetség, ahol jelenleg oktatási referensként tevékenykedem, a jövőben támogatni szeretné a kormányt az ezt megteremtő oktatási elképzelések megvalósításában.

Építve a Szövetség nemzetközi cégeinek tapasztalataira, az IVSZ véleményezte az informatikai szakok jövőbeni képzési és kimeneti követelményeit, valamint javaslatokat fogalmazott meg a tervezett duális képzéssel kapcsolatosan, illetve javaslatot tett az informatikai szakokon szükséges szakmai gyakorlat idejének jelentős meghosszabbítására.  Mindez hozzájárul a valós, vállalati környezet megismeréséhez és hozzásegíti a hallgatókat a képzés utáni gyors elhelyezkedéshez. Emellett kiemelt szempont a projektszintű munka és a prezentációs képességek javítása is.  „Több gyakorlatias tudásra, a vállalati környezet megismertetésére és kevesebb elméleti oktatásra volna szüksége a jövő mérnökeinek” – fogalmazott Laufer Tamás, az IVSZ elnöke.

Egyetértés volt az idegen nyelvi kompetenciák fejlesztésének céljában is. Az IVSZ szorgalmazta, hogy a jövőben minden informatikai képzésen legalább egy tárgyat angolul vagy németül legyen köteles a hallgató teljesíteni a diploma megszerzéséhez.

Szólj hozzá!

Jelölt a Heves megyei Fidelitas

2013.05.28. 12:55 :: Oroján Sándor

generation-y2.jpgMájus 24-én, Egerben tartotta ülését a Fidelitas Heves Megyei Választmánya. Az összejövetel célja volt, hogy a júliusban esedékes Országos Tisztújító Kongresszusra elnököt és alelnököket jelöljön Heves megye.

Megtisztelő számomra és ezúton is köszönöm, hogy a tagok egyhangú szavazással jelöltek engem ismét a szervezet országos alelnökének, és egyhangúan szavaztak jelölttársaim, barátaim esetében is.

Választási évet megelőzően a Fidelitas Tisztújító Kongresszusának mindig nagy tétje volt. Itt dől el, hogy a szervezetet kik vezetik majd a választási kampányok idején, kik küzdenek majd a médiában és minden fórumon az általunk képviselt értékek mellett.
Emellett azt gondolom, sokkal fontosabb dolog is eldől az idei Kongresszuson: hogy képesek vagyunk-e az Y-generáció számára hiteles üzeneteket közvetíteni a következő két évben (erős kick-off lesz-e ehhez a Kongresszusunk), valamint képes-e a szervezetünk egységet teremteni az egyéni ambíciók szerteágazó érdekei között - és ezáltal erős szövetségesként működni.

Heves megye ennek szellemében "tette meg tétjeit", a támogatottjainknak sok sikert kívánunk a Kongresszusra!

A jelöltek listáját a Fidelitas Heves megyei honlapján lehet megtekinteni:
http://www.heves.fidelitas.hu/index.php?act=hir&id=103

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása