HTML

Impresszió két éve

2008.03.13. 21:44 :: Oroján Sándor

2006-ban még gyakran írtam az egyetemünk vegyészkari lapjába, a Kémlelőbe. Ekkor született meg az alábbi cikkem, amelyet március 15-e apropóján ajánlok figyelmedbe. A valósággal történő bármely egyezés pusztán a véletlen és a szerző műve.

24 komment

Március 15.

2008.03.13. 21:41 :: Oroján Sándor

Kedves Olvasó!

Nemzeti ünnepünk alkalmából testvérvárosunk, Kézdivásárhely meghívására Erdélybe utazunk Szinyei András képviselőtársammal. Emiatt a blog frissítése pár napig szünetel, várhatóan hétfőn frissítem legközelebb. Az itthon maradóknak ajánlom a FIDESZ rendezvényét Budapesten és a hatvani programokat városunkban.

A FIDESZ megemlékezésére az Erzsébet híd pesti hídfőjénél kerül sor szombaton, 15 órától. Beszédet mond Orbán Viktor.

Hatvan Város március 15-i programjai:


Szólj hozzá!

Hogyan tovább?

2008.03.12. 12:49 :: Oroján Sándor

Orbán Viktor nemzetközi sajtótájékoztatója az egészségbiztosítással kapcsolatban.
A közeljövő egyik fő beszédtémája lesz, hogy vajon az egészségbiztosítás magánosítása mennyiben helyes politikai döntés. A szakmai és civil szervezetek szinte egyhangúan állítják: a szocialista-liberális elképzelés súlyos károkat okoz az egészségügynek, kiszolgáltatottabbá teszi a betegeket, a magyar társadalom érdeke helyett a magántőke érdekeit szolgálja.
A valódi kérdés: visszavonja a társadalom akarata ellenére megszavazott törvényt, vagy egy őszi népszavazásnak kell ezt megtennie. Vajon felfogta a kormány, hogy nem szabad egy demokratikus választással kötött társadalmi szerződést egyoldalúan felrúgni, és gyökeresen a választási programjukkal ellenkező intézkedéseket foganatosítani, vagy 2010-ig folyamatos népszavazásokkal kell az embereknek érdeküket érvényesíteni ahelyett, hogy választott képviselői tennék ezt? Orbán Viktor sajtótájékoztatóján ezekre a kérdésekre kereste a választ az egészségbiztosítási törvényjavaslat benyújtásának apropóján.

2 komment

Lemondás? Új választás?

2008.03.10. 14:32 :: Oroján Sándor

Nézzetek a táblára:         83 : 17


6 komment

Népszavazás Hatvanban

2008.03.10. 13:10 :: Oroján Sándor

Hatvannak is elege van a vizitdíjból, kórházi napidíjból, tandíjból. Most eltekintek népszavazás másik üzenetétől, hogy vajon mit gondolhatnak a hatvaniak a reformokról általában, vagy a hatvani zseniálisnál zseniálisabb találmányokról, mint a parkolási díj vagy a csendrendelet.
Először lássunk pár beszédes számot a népszavazási itteni eredményéről.

26 komment

süti beállítások módosítása