HTML

Zöldebb, takarékosabb költségvetés jövőre

2010.12.16. 12:15 :: Oroján Sándor

A megyei közgyűlés Fejlesztési és Nemzetközi Ügyek Bizottsága elsőként tárgyalta a megye jövő évi költségvetési koncepcióját. A bizottság javaslataimat egyhangúan támogatta, így néhány fontos ponttal egészülhet ki a költségvetés alapját képező dokumentum.

Mint ismert, a megyei önkormányzat gazdálkodása tragikusan rossz helyzetben van, köszönhetően az előző ciklus felelőtlen vezetésének, hitelfelvételeinek, pazarló költéseinek. A következő évben viszont új irányt vesz a megyei önkormányzat, melynek alapja a költségvetési koncepció megalkotása. Az látszik, hogy a működés finanszírozásra hitelkeret-bővítés nyújt megoldást, míg jövőre elkezdődik a szocialisták által kibocsátott kötvény visszafizetése, törlesztése. Eközben a hivatal karcsúsodik, a fenntartott intézmények is hatékony gazdálkodásra lesznek kényszerítve. Javaslatom alapján a következő évben sor kerülhet a teljes irodai eszközpark felülvizsgálatára, amitől jelentős megtakarítást remélek mind a hivatalnál, mind az intézményeknél. Ezen túl beépül a koncepcióba egy passzus, mely alapján előnyben kell részesíteni azokat a fejlesztéseket, amelyek hosszú távon működési költséget csökkentenek, különös tekintettel az energiahatékonyság növelését célzó felújításokra.

Külön köszönöm az ellenzéki bizottsági tagoknak, hogy ezeket az elveket politikai hovatartozás nélkül, egyhangúan támogatták. Fontos kiemelni, hogy a koncepció szinten tartásra javasolja az idegenforgalom élénkítésére szánt keretet, megmarad az Európai Információs Iroda támogatása is, mert ezek a tételek hosszú távon bevételt jelentenek, megtérülnek.

Szólj hozzá!

Új irány a szállodaipar marketingpiacán

2010.12.16. 11:52 :: Oroján Sándor

A Hotel Egerben került sor a wellness-szállodák jövő évi marketinglehetőségeiről szóló konferenciára, "Új irány a szállodaipar marketingpiacán" címmel. A szervezők meghívása nyomán, a kétnapos rendezvény megnyitóbeszédét én mondtam 14-én, kedden délelőtt, mint a megyei közgyűlés Fejlesztési és Nemzetközi Ügyek Bizottságának elnöke. 

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása