HTML

Ötmilliárd Heves megyének

2011.06.03. 15:38 :: Oroján Sándor

Több mint ötmilliárd forintnyi támogatáshoz jut a kormány döntése nyomán a Heves Megyei Regionális Hulladékgazdálkodási Társulás – jelentette be csütörtöki egri sajtótájékoztatóján dr. Nyitrai Zsolt infokommunikációs államtitkár és Szabó Róbert, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke. Az összegből Heves megyei 61 településhez kapcsolódó szeméttárolója válik környzetbaráttá és XXI. századivá.


Sajtótájékoztató előtt egyeztetünk

 

Szólj hozzá!

Megmaradnak a megyei fejlesztések!

2011.05.30. 16:53 :: Oroján Sándor

Ma sajtótájékoztatón jelentettem be, hogy a Fidesz törvénymódosító javaslatával megújulhat a vár és az egri kórház is, mivel az várhatóan garantálja majd az EU-s fejlesztések sértetlenségét. Zöld utat kapnak a nagy projektjeink, adósságrendezés ide, vagy oda.
(A TV Eger felvétele)


(Fotó: Nemes Róbert)
 

Mint ismert, a Heves Megyei Önkormányzat elmúlt időszakban felhalmozott adósságai, működési hiánya és egy elbukott per okán adósságrendezési eljárás alá került, és az 1996-os adósságrendezési törvény alapján csak a legszükségesebb, működési kiadásokat finanszírozhatná a nyolc hónapos eljárás alatt. A jelenleg hatályos törvény egyáltalán nem rendelkezik a megkezdett EU-s beruházások sorsáról, ezért Habis László, országgyűlési képviselő, az Országgyűlés Önkormányzati és Területfejlesztési Bizottságának alelnöke törvénymódosító javaslatot nyújt be a közeljövőben ennek rendezésére.

Hétfőn konzultáltam Habis Lászlóval a tervezett törvényjavaslatról, és megállapodtunk, hogy az előterjesztésének része lesz az EU-s projektek védelme, a továbbvitel lehetőségének biztosítása. Ezzel biztonságba kerülnek a fejlesztéseink, megújulhat a vár, az egri kórház, és a jövőben is részt vehetünk az egri városrehabilitációs projektben.

Sámoly György, a megyéhez kirendelt pénzügyi gondnok reagált a sajtótájékoztatón elhangzottakra. Sámoly György szerint megnyugtató lenne, ha egy törvénymódosítás a mai helyzetnek megfelelően pontosítaná az adósságrendezés körülményeit, és ezzel lehetővé tenné az EU-s támogatással megvalósuló fejlesztések gördülékeny továbbvitelét.

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása