HTML

Digitális Nemzedék az Infotér Konferencián

2011.11.25. 16:30 :: Oroján Sándor

Az Infotér Konferencián elhangzott beszélgetésről a fidelitas.hu számol be: 

 

Magyarország legnagyobb infokommunikációs iparági konferenciáján, az Infotéren tartott vitaindító előadást Oroján Sándor, szervezetünk operatív alelnöke a Digitális Nemzedék című panelbeszélgetés résztvevőjeként. Az Informatika a Társadalomért Egyesület szervezésében idén több mint 800 vállalati felsővezető és kormánytisztviselő konferenciáján elhangzott: a fiatalok megváltozott szokásai, a digitális technológiák elterjedt használata új válaszokat kíván majd az oktatáspolitika és a közigazgatás terén is.

 

A két napos balatonfüredi rendezvényen Rogán Antal záró előadása előtt került sor a fiatalokról szóló panelbeszélgetésre, ahol Oroján Sándor mellett Balogh Ákos Gergely, a mandiner.hu főszerkesztője, Gordon Ákos, az iwiw egyik alapítója és Fromann Richárd, az ELTE kutatója osztották meg gondolataikat a fiatalok megváltozott szokásairól és attitűdjükről. A panel résztvevői egyetértettek abban, hogy a digitális nemzedék tagjai számára az új technológiák használata egyértelműen pozitív hatással van, viszont kevesen vannak tisztában például az adatbiztonsági és egyéb kockázatokkal.
 
 
Elhangzott: a fiatalok szocializációját segíti az okostelefonok és az internet nyújtotta folyamatos, online kapcsolat, és ideje leszámolnunk azzal a tévhittel, hogy ezek elszigetelik, magányossá teszik a felhasználót. Az oktatásban viszont egyre nehezebb kezelni a tanárok tekintélyvesztését, amit többek közt az interneten azonnal hozzáférhető, ellenőrizhető információk elérése okoz, hiszen az iskolások hamarabb kapnak kérdéseikre a választ az interneten, mint tanáraiktól a következő tanórán, és a tanárok esetleges tévedéseit is könnyebb tetten érni a gyerekek számára. Mindemellett érthető, hogy a digitális technológiákat nem vagy kevésbé használó felnőttek elutasítóak a mai fiatalok szokásaival szemben, néhányan legszívesebben kitiltanák az eszközöket az iskolákból.

Oroján Sándor elmondta: a mai fiatalok életének elválaszthatatlan része a mobiltelefon és az internet, jogos igényük az új lehetőségekhez igazodó oktatási rendszer és közigazgatás. Nem véletlen, hogy a fiatalok a legkevésbé aktív választópolgárok, így a demokráciában való részvétel erősítése érdekében, hosszú távon nem megkerülhető az internetes szavazás bevezetése sem.

Szólj hozzá!

Infotér 2011

2011.11.22. 14:41 :: Oroján Sándor

Ma kezdődik az infokommunikációs iparág legnagyobb éves rendezvénye, az Infotér Konferencia. A szerdai napon, a Digitális Nemzedék című kerekasztal-beszélgetésben én is részt veszek, illetve én tartom a vitaindító előadást. A panel résztvevői, Balogh Ákos Gergely, a mandiner.hu főszerkesztője, Gordon Ákos webes tanácsadó, az iwiw megalkotója és Gubcsó Balázs, kommunikációs szakember garantálják a tartalmas beszélgetést.


Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása