HTML

Ajándékgyűjtést szervezett az egri Fidelitas

2007.12.29. 22:44 :: Oroján Sándor


A Fidelitas újjáalakult egri szervezete részt vett a Hétszínvirág Gyermekotthon kedd délelőtt rendezett, karácsonyi, évzáró ünnepségén. A Fidelitas ajándékokkal, játékokkal és szaloncukorral lepte meg a gyermekotthonok lakóit, amit Demeter Róbert és Kozma Anett, a Fidelitas egri elnöke és alelnöke valamint Oroján Sándor, a Fidelitas Heves megyei elnöke adtak át.


A Fidelitas céljának tekinti, hogy a középosztálybeli fiatalok összefogjanak a szegényebb sorsúakkal. Ennek szimbolikus példája a Fidelitas egri adomány- és játékgyűjtése.

A hátrányos helyzetű fiatalok egyre inkább érezhetik, hogy a politikusok döntései nem róluk, nem a jövőről, hanem a pillanatnyi üzleti érdekekről szólnak. Emiatt nem csak azért fontos egy-egy ilyen akció, mert párszáz fiatalnak sikerül picit boldogabbá tenni idei karácsonyát, hanem azért is, mert ennek nyomán érezhetik a rászoruló fiatalok, hogy a Fidelitas ismeri problémáikat, és nem hagyja cserben őket.













A Fidelitas szeretné, ha a szegény családba született és a középosztálybeli fiatalok közt is létrejönne a történelmi szövetség. Ennek érdekében a Fidelitasra mindig számíthatnak azok, akiket napjaink megosztó politikája, a tandíj, az iskolabezárás, a pedagógus-elbocsátás vagy a megszorító intézkedések következtében a szociális támogatás elveszítése sújt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://orojan.blog.hu/api/trackback/id/tr31278627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása