HTML

2008 - a Biblia éve

2008.01.14. 01:58 :: Oroján Sándor

Január 13-án az újhatvani templomban pontifikált misét Ő Excelenciája, Beer Miklós püspök úr.
A Főtisztelendő Atya jövetelének hírére megtelt a templom hívekkel, a váci püspök mindannyiunk bibliáját megáldotta. Az esemény azon ritka alkalmak egyike volt, amelyen a keresztény egyházak
, katolikusok és protestánsok elöljárói együtt vettek részt, jelenlétükkel kiemelve a Biblia egyetemességét.















Az alábbi részlet a http://www.communio.hu/hatvan oldalon olvasható.

A Bibliát Szent Ágoston szavaival ajánlotta a hívők figyelmébe: "vedd és olvasd"! Igen, a "Könyvek könyvét" Krisztus testéhez hasonlóan kell magunkhoz vennünk, mert a Biblia az Isteni ige teste. Kerüljön hát méltó helyre mindennapjainkban, hogy erőt adjon küzdelmeinkben és biztatást csüggedésünkben!
A mise végén a Biblia évének alkalmából a testvéregyházak lelkészei szóltak a hívekhez, majd a Bibliák megáldására került sor.
Ebből az alkalomból "Megáldva a Biblia éve alkalmából 2008."feliratú pecsét kerül a könyvekbe.
A látogatás alkalmából szóba került a templom felújítás évének meghirdetése. A püspökatya elsősorban a bennünk élő Krisztus "felöltöztetésének" fontosságáról beszélt és biztatta a híveket az adakozásra.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://orojan.blog.hu/api/trackback/id/tr36296368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Valcsák László 2008.01.20. 19:31:00

Ez valóban egy nagyszerű találkozó volt a püspök atyával. Bár én a Belváros Egyházközséghez tarozom, részt vettem a szentmisén és lelkileg gazdagodtam no és kaptam egy pecsétet a Bibliámba.
süti beállítások módosítása