HTML

Cser Ágnes Lőrinciben

2008.02.17. 22:53 :: Oroján Sándor

Kedden (február 19-én), 18 órakor Dr. Cser Ágnes, az EDDSZ elnöke a lőrinci Közösségi Házban tart előadást az "Egészségügy jelene és jövője" címmel. Szeretettel vár mindenkit Jánosi László, házigazda, önkormányzati képviselő.
Habár nem hatvani rendezvény, mégis ajánlom mindenki figyelmébe. Egy olyan előadóról van szó, aki sokak szerint, kis híján a Medgyessy-kormány egészségügyi minisztere lett, alapvetően baloldali gondolkodású. Ennek fényében különösen érdekes az egészségügyi "reformokról" alkotott véleménye...

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://orojan.blog.hu/api/trackback/id/tr79343479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nagyfater 2008.02.17. 23:18:01

Igen, igaz a hír.(Majdnem miniszter...) Az utolsó pillanatban azonban olyan információk derültek ki, amik döntően befolyásolták a kérdést.
Innen az út egyenes. Egy sértett ember, különösen ha nő...
Úgy hírlik, az alkoholos italok nagy ellensége! "Pusztítja" is rettenetesen!
2006-ban a hatvani testületin olyan állapotban volt, hogy a zárt ülés alatt az ajtót verte és rugdosta. Amire nyílt ülés lett -kórház- már a nevét nem tudta megmondani! ( azt motyogta, hogy ő Hufnágel Eleonóra , és ez tényleg így volt)Szóval azért sokat ne várjunk ettől a nőtől...)

budha 2008.02.18. 13:54:30

Tisztelt Nagyfater!
A kommenteddel most nem értek egyet! A Dr. Cser Ágnes igen is meghatározó személyiség! Szakszervezeti tevékenysége tiszteletet parancsoló! Az pedig már csúsztatás, hogy 2006-ban bármilyen befolyásolás alatt volt! Ott voltam és láttam! Az EU-s diplomata igazolványát felmutatva (csak a tisztán látás érdekében jogilag az országgyűlési képviselők jogosítványával egyenértékű ) röviden az Érsek parancsára kidobták a városházáról! Igen láttam a főbejárat ajtaját rugdosta és hivatkozott diplomata státuszára és ott hangosan elmondta a nevét is!
A hölgy egyetlen látható indulata, hogy amikor bejutott az ülésre, cékla vörös volt a dühtől! De nem motyogott!
Az Érsek provokatív kérdésre –kicsoda maga- érthetően artikulálva mondta – Hufnágel Eleonora- mivel korábbi időszakból az Érsek és a Cser Ágnes ismerték egymást! (a kérdés volt udvariatlan és provokatív!)
Tisztelet neki mert védte a kórházi dolgozók érdekeit és mint szakszervezeti vezetőnek ez is volt a kötelessége! Az élet bizonyított! Hol vannak már a kórház dolgozói? Bizony már kint vannak az utcán!
A kórház? No az pedig mutyiba ellenünk, a mienket, elkótyavetyélték! Na ezért haragudott a szakszervezeti képviselő!!!

turul 2008.02.19. 08:03:34

Ez a jellemző szoci stratégia. Az ellentétes nézeteket vallók kifigurázása, mocskos lejáratása.

Aki nem ért velük eggyet az mind hülye, bunkó, tudatlan, felkészületlen stb.

Aki nincs benne a mutyiban, azt le kell járatni.

A legkisebb ellenvélemény, még ha kérdés formájában is fogalmazódik meg, sértő támadás a szemükben.

Mac 2008.02.21. 02:49:32

Ott voltam Lőrinciben. Nagyon érdekes, és figyelemfelkeltő volt előadása. Cser Ágnes egy tanult, nagyon kommunikativ személyiség.

A Hatvani Televízió rögzítette a teljes előadást, gondolom valami azért műsorra is kerül belőle. :D

Sivatagi Sas 2008.02.21. 16:10:42

Kedves Budha!

Először is nem dobták ki Érsek parancsára, mert még beszélt is a teremben. A polgármester csak azt kérte, hogy mondja meg nevét a jegyzőkönyvbe előírás szerűen.

Védte az érdekeket? Úgy, hogy ezzel a munkavállalók ellen dolgozott. Tény, hogy sokan nem mentek át a működtetőhöz, hanem végkielégítéssel más munkahelyre mentek saját kérésük alapján.

Tény, hogy az ellátási körzet a hatvani kórházat hátrányosan érintő intézkedés után sok dolgozájától volt kénytelen megvállni a cég.

Most azonban egy 4,3 milliárdos pályázatban a több száz milliós önerőt a működtető vállalja.
Arról nyilatkoztak, hogy amennyiben ez a pályázat nem lesz sikeres az önerőt a kórházra fordítják.(szerződéskötés hamarosan a hírek szerint)

Cser Ágnesről annyit, hogy hiába hívtátok meg a fórumra, akkor is csak az indulatot szította ahelyett, hogy a megoldást kereste volna.

Mr.C. 2008.02.21. 19:10:22

Drága Sasom!

1. Kivezettette őt - nyilvános ülésről. Ez tény.
2. Egyesek elmentek, akik nem, azok közül meg soknak felmondtak. Ezeket a tényeket nem vitatod,
3. Ki a fene másnak kéne vállalni az önerőt, ha nem a projektet "szerény haszonnal" hosszú távon működtető Kft-nek?
4. Ha ott lettél volna a fórumon, nyilván nem állítanál ilyesféléket, hogy indulatot szított, nem a megoldást kereste.

Talán meglep, de van rálátása a társadalombiztosítás összetett rendszerére, és tárgyilagos, reális képet adott hallgatóságának. A részleteket ne várjad most tőlem, ehhez nem elegendő a komment terjedelme, de javaslom legközelebb hallgasd meg, kérdezz tőle, szólj hozzá ha van eleenvéleményed, stb.

Sivatagi Sas 2008.02.21. 22:27:28

1,Én olyannal is beszéltem aki bent volt a teremben.Senki nem vezettette ki. Miután hisztériásan üvöltözött, hogy mindenkit feljelent - most pedig kifelé -felkiálltással ő küldte ki híveit.
2,Egyesek önszántukból mentek el, a nyugdíjasoknak nem hosszabbították meg a szerződését.
Amikor kb. felére csökkent az ellátási körzet(elcsatolták Turát, a galga-völgyét, Kartalt stb. természetesen kevesebb dolgozóra volt szükség! Több lépcsőben, mindenkinek kifizették a végkielégítést.
3,A több százmilliós önerő is jelzi, hogy komolyan gondolják a feljesztést. Valóban szerény haszon és tényleg hosszú távon. ( " jel nélkül)Sajnos látható hogy fogalmad sincs az egészről.Ha a város finanszírozza a működést nem jut pénz a fejlesztésre. Mi ( hatvaniak) fizetjük a herédiek ellátását is!A felelősség és a pénz pótlása a városé az ellátást pedig az egész környék élvezi!
4, Épeszű az az ember - Cs. Ágnes- aki azt mondja, hogy mondjon le a köztársasági elnök, hogy ne kelljen neki aláírni a törvényt?
Ennyit Cs. Ágnesről. Még valami. Ha a kórházakat magáncégek üzemeltetik(pl. Debrecen is!) senki nem közalkalmazott ki lesz cs. ágnes szervezetének tagja?

Sivatagi Sas 2008.02.21. 22:31:04

Ja! Tudod miért nem engedték be. Mert zárt ülés volt. Arra neki sem volt joga bemenni.

Mr.C. 2008.02.22. 04:22:48

Sivatagi Sas 2008.02.21. 22:27:28

Ahhoz, hogy kinek miről van vagy nincs fogalma csak gondolkodni kellene...
A társadalombiztosítás helyileg nyilván ott finanszírozhatja az eü. ellátást ahol intézmény működik.
Nyilván nem csak a hatvaniak fizetik a tb-t, hanem a környezö települések, az ellátási körzet lakói. Nincs hát komoly alapja ennek a "mi fizetjük a ti ellátásotokat is" című vidék-város szembeállításnak. Szerintem...
Valóban elgondolkodtató, hogy az ország köztársasági elnökének nincs más választása, csak az, hogy másodszorra aláírja az elé tett törvényt... Mert akkor módosító javaslatokkal szinte bármit elé lehet csempészni, mégis alá kell írnia.
Az Egészségügyi és Szociális Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének nem csak közalkalmazottak lehetnek tagjai. Remélhetően a magáncégek nem fogják tiltani a szakszervezeti tagságot.
Ahogy a dolgozói létszám csökkentésére itt helyben, utólag teljesen logikus magyarázat az ellátási körzet csökkenése, ugyanúgy lehet utólag országosan, érvekkel indokolni majd a vizitdíj most bagyon cáfolt emelését is. (Emlékszem erre: "Lassan mondom... nem lesz gázár emelés!" Mégis csak lett!)
Országosan a teljes ellátó rendszer struktúrája összekuszálódik a vizitdíj és a kórházi napidíj bevezetésével, hisz a 70-80 éves kisnyugdíjaok, akik aktív korukban ellátási biztonságuk érdekében fizették tb-jüket, most ugyanúgy fizetni kényszerülnek, mint a fiatal aktív dolgozók. Sajnos sok esetben már ez és a gyógyszerköltségük meghaladja anyagi lehetőségüket. Csendes belenyugvással csak annyi gyógyszert váltanak ki, amennyire futja pénzük...A többiről inkább lemondanak. Döbbenetes, elkeserítő. Közben szaporodnak a rejtélyes telefonhívások, melyekben korunk felől érdeklődve adatokat próbálnak gyűjteni rólunk. Amikor meg a telefonos kisasszony rádöbben, megsejti miért is érdeklődünk konkrétan cége és annak tevékenysége felől, udvariasan megszakítja a beszélgetést...
Országosan a tb pénzalapok kicsemegézése kezdődik a színfalak mögött, talán még nem is legálisan, helyben viszont a szolgáltatási oldal haszonnal kecsegtető működtetésének megszerzésében ért el pozíciókat megyénkben a HospInvest. A hatvani kórházzal kapcsolatban is volt vitatható eljárási szabálytalanság, de vannak annak is jelei, hogy ez a lényegében magántőke csoport szoros kormányzati összeköttetésekkel, kötődésekkel rendelkezik...
Tudom, hogy megfogalmaztam gondolataim, most majd el leszek mondva mindenféle tájékozatlannak, bárminek, csak gondolkodó embernek nem. Érvek helyett folyik majd tovább az "okoskodás" arról, hogy korábban ki volt udvariatlan a másikkal szemben, meg valaki - egy kiragadott mondat slspján - egyáltalán épeszű-e.
Szinte mindegy már az is, hogy mi a téma, csak elterelje az olvasók figyelmét arról, hogy saját jövőjük biztonsága érdekében tudjanak most felelősséggel hátom igent mondani.

süti beállítások módosítása