HTML

Dávid Ibolya a népszavazásról

2008.02.18. 15:34 :: Oroján Sándor

Úgy látszik, az MDF elnöke és hatvani szervezete között komoly nézetkülönbségek vannak a népszavazás intézményét illetően, úgy általában. Vajon tud a "Kalapos Királynő" az MDF hatvani kezdeményezéséről, ami (a FIDESZ támogató szavazatai ellenére) elbukott?

(MTV, A szólás szabadsága, 2008.02.17.)
Dávid Ibolya, Magyar Demokrata Fórum elnöke: - Jó estét kívánok! A Magyar Demokrata Fórum mindvégig támadta, hogy alapvető napi politikai kérdésekben népszavazást írjunk ki, illetőleg nem értünk egyet azzal, hogy a népszavazás intézményét ilyen kérdésekre lehessen felhasználni. A népszavazás intézménye az elmúlt 20 évben bebizonyosodott, hogy alapvető, a nemzet szuverenitását meghatározó legfontosabb kérdésekben célszerű kiírni, hiszen mi képviseleti demokráciát akartunk Magyarországon, egy parlamentáris demokráciát, ahová négyévenként képviselőket választunk és felelősen döntenek. Mi nem értettünk egyet azzal, hogy kezdetben azzal sem, hogy kormánybuktató céllal, aztán majd később, hogy három ilyen kérdésben, hiszen sem a 300 Ft-os vizitdíj, sem a tandíj, sem az ápolási díj nem meríti ki azt a súlyú kérdést egy nemzet, egy társadalom életében, ami népszavazásra alkalmassá teheti. de tudomásul vettük, az OVB, az Alkotmánybíróság döntése után, hogy kiírták a népszavazást, de mi felnőttnek tekintjük az állampolgárokat.

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://orojan.blog.hu/api/trackback/id/tr36344236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nagyfater 2008.02.18. 18:11:59

Szerintem ízléstelen és gusztustalan ahogy Dávid Ibolyát cseszegeti!

stanci 2008.02.18. 19:32:55

Dávid Ibolyát is lehet cseszegetni!
Az MDF-et is lehet cseszegetni. Mi lenne, ha végignéznénk, hogy milyen hibákat követtek el 90-94-ig. Milyen elfogadhatatlan viselkedése volt a harmadik kormányzó párttal szemben, amelyik nélkül soha nem jutott volna kormányzási helyzetbe.
Mi az, hogy nem lehet ilyen kérdésekben szavazni?
Ostobaság. Ezek a kérdések azok, amik átmentek minden fórumon, és mégis bennük
van a lényeg. /A költségvetést érintő kérdések halálra vannak itélve/
1./Vizit díj: Igazságtalan, mert az emberek egy része évek hosszú során már befizette. Aki eddig sem fizetett biztosítást, az fizesse meg az orvosi ellátást.
2./Tandíj:Azok, akik ingyen jutottak hozzá a diplomához, legalább gondoltak volna arra a sok tehetséges, szegény gyerekre, akinek esetleg még van egy másik testvére, és a szülei minimálbérért
dolgoznak./A munkavállalók kb harmada minimálbéres/
Vagy ők nem érdemlik meg, hogy továbbtanuljanak? Dávid Ibolya szerint?

tovább 2008.02.18. 22:20:15

Szánalmas vagy Sándor. Nagyon jól tudod hogy Dávid Ibolya nyilatkozott a kereszttűzben erről és támogatta mert ez egy helyi téma. Szó szerint belepiszkitasz a saját fészkedbe, hiszen te kitörő örömmel fogadtad ezt a kezdeményezést "Tiszteletben tartjuk a kezdeményezést, örülünk annak, hogy az emberek ilyen nagy számban aláírták."

Politkai kézséged egyenlő a nullával.

stanci 2008.02.19. 14:36:05

Azért nagyon kiváncsi lennék arra, hogy Dávid Ibolyát miért nem lehet bírálni!
Lehet Gyurcsányt, lehet Orbánt, lehet Sólyom Lászlót, lehet mindenkit, csak őt nem. Na ne!!
Vagy talán az lép érvénybe, hogy a gyengébbet ne bántsd? Akkor ezt tessék leírni, és ne mást sértegetni újból.

stanci 2008.02.19. 18:13:21

Még valami érdekesség!
Ma reggel az elnökasszony dicsérő szóval beszélt a polgárosodást segitő tervről, méghozzá, hogy például a Szerencsejáték RT-t a tőzsdére viszik és ott aztán lehet vásárolni a középrétegnek.
Majdnem sírtam meghatottságomban, micsoda lehetőség, végre én is részvényes lehetek.....
Szóval azt nem észrevenni egy felelős pártelnöknek, hogy épp most verik át. A Szerencsejátékot eddig nem merték piacra dobni, mert az csak annak jó, aki megveszi. Az állam irdatlan bevételtől esne el. Most is azt akarják, hogy legalább egy részét megvehessék., mert az biztos hogy én és más középosztálybeli ezekhez a részvényekhez nem jut hozzá vagy csak 1-2%-hoz. Felháborító. hogy az ellen azonnal nem tiltakozik egy felelős képviselő.
süti beállítások módosítása