HTML

"10 órás nyitvatartás" 2.0

2008.02.22. 19:48 :: Oroján Sándor

Balla Attila képviselőtársam javaslatára újra napirendre kerül a vendéglátóhelyek nyitvatartásának visszaállítása. Idén januártól, este 10 óra után nem tarthat nyitva egyetlen meleg konyhát nem üzemeltető vendéglátós sem, csupán egy, a központban.
Úgy gondolom, tipikusan olyan ügyről van szó, amely pártállástól függetlenül megítélhető.
A rendelet már első tárgyalásakor kételyeket ébresztett bennünk, fideszesekben. A rendelet előkészítettségét firtató kérdésre az alpolgármester megnyugtatott minket, hogy ez közös akarata Hatvan népének.
Az előterjesztést akkor megszavaztuk, ám hamar kiderült: hiba volt.


A rendelet nem Hatvan lakosságának érdekét, hanem egyesek gazdasági érdekét szolgálja csupán. A "kocsmák" kiürültek, ami rossz a hatvani fiataloknak. Mert a közösségi élethez, ha úgy tetszik kocsmázáshoz igenis joguk van a fiataloknak és idősebbeknek is, az esti sörözést, borozást megtiltani nem lehet. Mindenhol az országban és Európában is természetes dolog, hogy nem avatkoznak hatósági eszközökkel egy szabad, versengő piac viszonyaiba. Főleg nem így, diszkriminatív módon, néhány lakossági panaszra hivatkozva.

A megoldás egyébként az asztalon van: a bezáratott vendéglátósok készek esti őrszolgálat közös alkalmazására a közrend fenntartása érdekében. Partner lehetne a polgárőrség, a rendőrség is, hiszen a probléma nem az, hogy a fiatalok szórakoznak, hanem az éjjeli hupákolás hazafelé. Ezt nem a kocsmák bezáratásával kell rendezni.


Egyébként jobb, hogy most a non-stopoknál isznak többen, és nem a négy fal közt? Jobb, hogy a fiatalok (joggal) felháborodnak, "csakazértis" hangoskodnak a non-stopból hazafelé?

Ideje lenne belátni: megoldás egy problémára akkor születhet, ha közös együttműködésen, jó szándékon alapszik. A közös, abajgás elleni fellépés megoldás. Ezt tapasztalataim szerint meg is lehet beszélni a fiatalokkal (Pesten, az Ars Pressonál működik), a vendéglátósok, polgárőrök, stb. összefogása, pedig biztos siker. Szerintem.

A szocialisták és a Lokálpatrióta képviselő bizottsági ülésen leszavazták a FIDESZ előterjesztését. Sejteni lehet, hogy a testületi ülésen, e hét csütörtökön sem akarnak érdemi megbeszélést folytatni...

44 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://orojan.blog.hu/api/trackback/id/tr20350629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sivatagi Sas 2008.02.22. 23:17:28

Gondolom most a szokásos " ez most a népszerű, a trendi, tehát ezt támogassuk" fordulat következik. Időt sem adva, hogy látni lehessen ennek előnyét-hátrányát gyorsan váltsunk véleményt.
( esküszöm, Győzike sem követi gyorsabban a divatot, ahogy a FIDESZ álláspontot cserél.Láthattuk ezt parkolói vitában.Gratulálok. Most sikerült végleg lejáratni magát a FIDESZ-nek)

Oroján Sándor 2008.02.22. 23:22:30

Szerintünk a tévedést beismerni nem szégyen. Főleg, ha a tévedéshez nagyban hozzájárult az alpolgármester válasza.
Tandíjügyben miért nem kiáltasz "szélkakast" a szocikra? Ez jogos lenne...

Sivatagi Sas 2008.02.22. 23:58:18

Tipikus Fideszes válasz. Nincs ellérv, jön egy új téma.

Gondolom volt valami kérdés amire az alpolgármester válaszolt. Törökül mondta vagy spanyolul, hogy nem volt érthető?
Esetleg túl gyorsan?

Sivatagi Sas 2008.02.23. 00:02:20

Mi változott azóta, amióta megszavazták, hogy most gyorsan az ellenkezőjét képviselik. ( a szokásos következetlenségen túl!)
MI, KIK, MIVEL, HOGYAN győzte meg önöket?
Minden esetre furcsa...

Balla Attila 2008.02.23. 08:42:02

Sivatagi Sas!
A nyílt testületi ülésen meghallgathatod, hogy mi változott azóta.
Most se hagy ki! Sajnos az utolsó napirendre tették, de bízom benne, hogy nem alszol el addig.

Előterjeszés
Hatvan Város Önkormányzata Képviselő–testületének Hatvan város területén a vendéglátó üzletek éjszakai nyitvatartási rendjéről szóló 47/2007. (X. 26.) rendeletének hatályon kívül helyezéséről

Tisztelt Képviselő-testület!

A Képviselő testület, valamint szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 46(2006. (XII. 15.) Ökr.(SZMSZ) 19. § (1) bekezdése és 19. § (2) bekezdése e) pontja alapján a következő előterjesztést kívánom tenni.
Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2007. október 25.-én fogadta el Hatvan város területén a vendéglátó üzletek éjszakai nyitvatartási rendjéről szóló 47/2007.(X. 26.) rendeletét. A rendelet megalkotásakor a rendelet hatálya alá tartozó vendéglátó üzletek tulajdonosaival, valamint vezetőivel nem került sor egyeztetésre a rendelet által szabályozott jogviszonyokhoz kapcsolódóan.
Tekintettel arra, hogy vállalkozók működésüket nagymértékben befolyásolja a rendelet, és ezáltal vagyoni, pénzügyi helyzetüket korlátozza, feltétlenül szükséges az érintettekkel való konzultáció.
A szórakozóhelyek esetleges bezárása miatt nem csekély adóbevételtől eshet el az önkormányzat.
A rendelet hatályba lépését követően egy szórakozóhely már bezárt, így egy rosszirányú folyamatot indíthat el.
A rendelet miatt a fiatalok helyi szórakozási lehetősége nagymértékben leszűkült, a környező településekbe kényszerülnek elutazni, ami a szülők további aggodalmára ad okot.
A probléma, ami miatt a rendelet megalkotásra került, továbbra sem oldódott meg. Napjainkig randalíroznak, telefonfülkéket törnek össze, közlekedési táblákat döntögetnek ki a részeg huligánok. Álláspontom szerint a Városi Rendőrkapitányság és a Polgárőrség összevont közreműködésével, közös akcióprogram kidolgozásával megszüntethető lenne ez a helyzet.


Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy a Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testületének Hatvan Város területén a vendéglátó üzletek éjszakai nyitvatartási rendjéről szóló 47/2007. (X. 26.) előterjesztést tárgyalja meg, véleményezze és a következő rendelet-tervezetet fogadja el.

Hatvan, 2008. február 6.


Balla Attila

Carnivora (törölt) 2008.02.23. 12:39:32

A rendőrségnek kellene fenntartani a rendet nem politikai üldözést végeznie ...

Oroján Sándor 2008.02.23. 13:15:56

Hiba volt megszavazni első alkalommal is. Beismerjük, nem szépítjük a helyzetet. Az alpolgármester állította, mindenki örömmel fogadja majd a döntést, ennek utánajárni nem tudtunk akkor. Hittünk neki. Ez is hiba volt, mert alig egy hét alatt óriási felháborodás tört ki a rendelet kapcsán.
Mi azt mondjuk, nem dönthetünk az emberek akarata ellenére, ha hibáztunk, változtatni kell. Ez politikusi alázat kérdése, ami bennünk -ebből is látszik- megvan.
Hibáztunk (én is hibáztam), igyekszünk változtatni.

Sivatagi Sas 2008.02.23. 15:43:35

Tisztelt Balla Úr!

Megpróbálok magam is elmenni a testületi ülésre, és ha módom adódik hozzászólni!

Ön lehet hogy elfogult - családi hagyományok miatt- a kocsmárosokkal, de ön nem éli át azt amit egy kocsma melletti lakásban élnek át az emberek!
Tudja milyen dolog évtizedekig élni egy családi házban, majd amikor a szomszéd eladja hirtelen kocsma alakul ki ott? Döbbenet. Tudja milyen dolg az amikor reggelre lehányják a kapuját és megfenyegetik amikor a szomszéd kocsmárost megkéri hogy takarítsa el?
Nem vagyok egy korán alvó, ezért még ha éjszaka ér véget is megvárom a végét, ha el tudok menni!!!!!!!!!!!!!!

Balla Attila 2008.02.23. 17:03:52

Sivatagi Sas!

Ismeretségünk számomra nem kérdés, ha Ön jobbnak látja a továbbiakban magázódjunk.

Sport nyelven mondva: "Ekkora ziccert nem hagyhatok ki! Ezt a magas labdát le kell ütni!:)
Ha nem haragszik én most élnék is ezzel a lehetőséggel.
Kérem, ne felejtse el azt a közel múltat amikor még az ön asztalára is jutott azokból a 22 óra után adott borravalókból amiket a helyi fiatalok szerény zsebpénzükből fizettek ki!
De azt gondolom, hogy mégis érdemesebb ezt a témát egy másik aspektusból kezelni.
Ez pedig a helyi fiatalság!!!
Az Ő helyzetük vált reménytelenné a városban, és én nagyon remélem, hogy a képvisők többsége nem felejti el, hogy egykoron Ők is voltak fiatalok, és mind ezek tudatában megtalálják a HELYES gombot a szavazáskor.
Bízom benne, hogy az Ön szive is meglágyul, amikor a "teneager" korú gyermekeire tekint.
Maradok tisztelettel!

Carnivora (törölt) 2008.02.23. 17:32:35

Igazából felesleges erőlködés - sajnos. Az MSZP befordult egy sajátos világba, amely az ötvenes éveket idézi nem lehet velük semmit kezdeni. A szórakozóhelyek sem fognak kinyitni, ahogyan a parkolásos kezdeményezést is egyhangúan elsöpörték.

Ez van ilyen világban élünk. remélem nem húzzák ki 2010-ig, de ha igen a szavazófülkékbe kell őket örök időkre a történelem szemetesládájába kergetni, és reméljük utánna egy valódi szociáldemokrata baloldali párt eljöhet konstruktív ellenzéknek. -

Sivatagi Sas 2008.02.23. 21:14:10

Ez mellé ment Balla Úr!
Stilszerűen, ha személyem érdekli Önt -szeretné kitalálni- még : hideg, hideg...

elore 2008.02.24. 02:12:56

Mint a parkolásnál, hirtelen ráébredt a frakció hogy oltári hülyeséget csinált.

Egyszerűen nevetséges amit az önkormányzatban a fidesz frakció művel. Fogalmatok sincs miket szavaztok meg! Aztán meg össze-vissza magyarázkodtok "Az alpolgármester állította, mindenki örömmel fogadja majd a döntést, ennek utánajárni nem tudtunk akkor. Hittünk neki." Öszintén: Melyik mondata nem volt érthető Szombati Képviselő úrnak mikor elmondta hogy nem egyeztettek a szórakozóhely tulajdonosaival? Hiba volt? :) Eldöntheted! Vagy a szocik embere vagy akit megvettek hogy ezt a botrányos dolgot megszavazd VAGY egyszerűen hülye vagy ahhoz hogy megértsd miről is beszélnek és döntenek az önkormányzatban. Ráadásul rá is kérdezett a fidesz frakció és válaszoltak rá és ennek ellenére sem értetted meg hogy miről szól a rendelet?

Politikai érzékedet ismét bizonyítottad: Egy nulla.

Sivatagi Sas 2008.02.24. 09:10:18

Elore
Csak a pontosság kedvéért: Én úgy olvastam valahol, hogy pontosan Balla Úr kérdezett rá az egyeztetésre az alpolgármester Úr pedig válaszolt rá. Ezután volt a szavazás, ahol egyhangúlag elfogadták.
Miért? Mert akkor az tűnt a népszerűbbnek. (lakosok védelme stb)
Aztán beindult a kocsmáros lobbi -ami jelen helyzetben tegmészetes-ezután meg ez tűnt népszerűbbnek...
(a másik okra amiről beszélnek a Városban nem is merek gondolni!))
Lényeg az, hogy mindig az aznapi hangulat alapján dönt a FIDESZ, és nem átgondoltan, következetesen.

Carnivora (törölt) 2008.02.24. 12:12:44

Sivatagi Sas 2008.02.24. 09:10:18

A hangulat alapján, akkor sem volt népszerű főleg azon szavazók körében, akikre éppen a Fidesz építhet Hatvanba lásd. a középkorúak, fiatalok ... csak gondolom a Berény szocipatrióta klán ilyen ukázt adott a helyi Fidesznek, azért szavaztak a szocikkal együtt.

Carnivora (törölt) 2008.02.24. 12:20:11

Ideje volt már, hogy végre kiszabadultak béklyóikból a fiatal Fideszesek, úgy nézd Sas ők Hatvan jövője 2010 után ők adják meg az új lendületet a városnak.

Balla Attila 2008.02.24. 12:20:16

Sivatagi Sas!
Hát mit is várhattam volna Öntől?
Kölcsön venném a budha szavait: "A stílus maga ez ember"!
Süllyed a hajó, de önök még mindig a korlátot festik!!!

Sivatagi Sas 2008.02.24. 17:20:30

Carnivora:
Ki tartotta a fiatal FIDESZ-eseket béklyóba? Ha kiszabadulnak minden értékes dolgot ajánlok eltenni.
Ha tényleg ők a jövő 2010 után a Városban, akkor nagyon szomorú a jövő. (Sok duma és rágalom, semmi produktum.)
Vigyázzni kell azzal a lendülettel, nehogy a szakadék felé vigyen!

Balla Úr!
Tisztázzunk valamit az elején, mielőtt köztünk elmérgesedne a vita. A FIDESZ-esek közül Önt tartom a legtöbbre, csak szerintem most Önnek pont nem kellene ebbe a vitába beszállni, de Ön tudja...!
Nagyon jó volt a hasonlata, de ez most hogy jön ide ?

Carnivora (törölt) 2008.02.24. 17:53:41

Oszd meg, és uralkodj elv boronasasmadár?

Sivatagi Sas 2008.02.24. 18:16:35

Kedves Carnivora!
Önnek külön leírom, hátha most sikerül megjegyezni:
S I V A T A G I S A S

goofy 2008.02.24. 20:21:22

Kedves Sas "barátom"!
Szóval Balla képviselő Úr-nak azt tanácsolod hogy ne szálljon vitába azokkal az állításaiddal, amikkel az Ő munkáját is becsmérled...??? Ezek után azt kell, hogy mondjam neked nem azzal van bajod, hogy mit csinálnak a Fidesz frakció tagjai. Téged csak az az egy dolog vezérel, hogy próbáld minden fórumon a Blog létrehozóját Oroján Sándort lejáratni. Ez tényleg egy felelősen gondolkodó emberre valló cselekedet. Gratulálok. Ja, és nyugodtan folytasd, már így is elég gáz vagy!

Sivatagi Sas 2008.02.24. 21:03:18

Kedves goofy!

Nem gondolom, hogy ez lenne a célom. Ha ez lenne a cél, összegyűjteném és kiadnám ezeket az írásokat. Ez a nagyon "gáz".
ÉN, ÉN, ÉN, ÉN, ÉN, ..hihetetlen ez az egó.

Szerintem azért nem kellene ebbe Balla Úrnak belemenni, mert egyedül Ő nem kompromittálta még magát valami butasággal.(eddig)
Valakinek csak szavahihetőnek kellene maradni közülük is, nem?

Carnivora (törölt) 2008.02.24. 21:51:05

Sivatagi Sas 2008.02.24. 21:03:18

Te beszélsz? meg a pártod? kormányod? :D:D:D vicces, hogy van bőr a képeden mást vádolni ...

Oroján Sándor 2008.02.24. 21:52:56

Kedves Sas!

Az önbizalmammal valóban nincs baj, minden nap segít a névtelen kommentezők irigysége szinten tartani.

Attila barátom, pedig nem szereti a nyalizást, szerintem rosszul udvarolsz...

Egyébként köszönöm a véleményed, sokat tanulok belőle. Van, ami változtatásra sarkall, van, ami megerősít, hogy jó úton járok. Sokat segítesz. Szóval hajrá a továbbiakban is!

Oroján Sándor 2008.02.24. 21:53:42

Egyébként a csendrendelettel már senki nem foglalkozik e poszt alatt?

Carnivora (törölt) 2008.02.25. 08:36:42

A csendrendelet megölte a várost már az égvilágon semmi élet ... egyébként sasborona egyetlen fealadata ez mindn fórumra bejön lenyomja a szokásos hülyeségeit, hogy az emberek ne a felháborító témákról beszéljenek, hanem róla. -

Sivatagi Sas 2008.02.25. 16:38:31

Kedves sanyi!

Örülök, hogy segíthetek "ifjú padavan".
Akkor most, hogy elfogadtál mesterednek kezdjük tudatosana felkészülést arra a nagy és hosszú útra ami a felnőtté válás felé vezet. Kérlek, nézz meg a szótárban néhány -számodra ismertlen- szót és mgpróbáljuk közösen értelmezni.
Ezek: SZERÉNYSÉG, ALÁZAT, TISZTELET, KÖZSZOLGÁLAT, FELKÉSZÜLTSÉG
Tudom, nem egyszerűek ezek számodra, ezért az is megfelelő haladási ütem, ha hetente 1 szó jelentését megérted.
Akkor: HÚZZUNK BELE !

Oroján Sándor 2008.02.25. 17:14:00

Ennyi? És a csendrendeletről már nem is szólsz?

Sivatagi Sas 2008.02.25. 22:01:37

Kedves sanyi!
Én nagyon szivesen írnék ezzel a rendelettel kapcsolatban, de önök nem tudnak, vagy nem akarnak válaszolni azokra az egyszerű kérdésekre amir 02. 23. 02-kor tettem fel.
Semmi érdemleges dolog nem történt azóta mióta megszavazták,csak a véleményük, de az gyökeresen!
A nők ilyen helyzetben azt mondják: CSAK
Úgy néz ki, önöktől is csak ennyire tellik.(ezért viszont nem kell a testületben ülni!)

Ja! Még egy idegen -önnek ismeretlen- szót ajánlanék tanulmányoásra :TISZTESSÉG (fogadni mernék, ennek sem ismeri a jelentését!)

ifjú padavan: Ne keseredj el, hosszú még az élet, lehetnek neked is majd sikereid! Tudom, rossz, hogy mindig csak a kudarcok érnek,a felnőttek sem vesznek komolyan, de alakulhat ez még....igaz ehhez nagyon sok idő kell!

Oroján Sándor 2008.02.25. 22:48:04

De, változott. Abban a hitben szavaztunk igennel, hogy ez valóban közakarat, ahogy az alpolgármester állította.
Nem tudtunk utánanézni, hadd ne szabadkozzam emiatt. Igen, hiba volt.
Alig telt el egy hét, a vendéglátósok levélben tiltakoztak. Ez persze nem kap nyilvánosságot. meglátogattunk több kocsmát, mindenki fel volt háborodva (az ott szórakozó fiatalok).
Néhol aláírást is gyűjtöttek emiatt. Persze nem volt értelme, de a közfelháborodás látszott.
Ilyenkor egy politikus újragondolja, vajon valóban a többség, a szavazói, stb érdekében döntött-e vagy tévedett.
Szerintünk tévedtünk. Belátjuk, és ha a szocik visszavonták volna időben, nem lenne "politika" a dologból. Vannak dolgok, amiben tényleg egyetérthetnénk. Pártállástól függyetlenül. Egyébként amikor igennel szavaztunk, az is közrejátszott, hogy ne legyünk mindig kerékkötők, tegyünk pozitív gesztutst, ne mindig a kételyeinkre hallgassunk. Higgyünk az alpolgármesternek. Hát, nem jött be, most pedig a jószándékból fakadó hiba levét isszuk. Ez van. De nem fogunk hallgatni, akkor sem, ha következetlennek tartanak. Kimondjuk, amit gondolunk. Őszintén.

Sivatagi Sas 2008.02.25. 23:23:59

Gondolom alapvető gond az informácí beszerzésből fakad.

Bizonyára a szocik- miután mind egyéni képviselő- a fogadóóróján csak a panaszokat hallja, önök pedig a kocsmákban a kocsmárosokat és a törzsközönséget.
Ez abba a kategóriába esik amit TGM úgy fogalmazott meg, hogy " az álláspont az üléspont kérdése".
Ha önök között LEGALÁBB 1 egyéni képviselő lenne, önök sem lennének ebben ennyire egységesek!(gondolom én)
Mivel azonban az elmúlt időben nemjellemző, hogy FIDESZ-es egyéni képviselő lenne Hatvanban, így önöknek meradnak ezek a hírforrások.

LACK 2008.02.26. 01:48:12

Sivatagi Sas!
Vákassz más nevet légyszi, mert ez rövidítve -SS - lehet találó, de nagyon ciki...
A szocik attól, hogy egyéni képvizelők, még nem egyéniségek, csupán egy szavazógép alkatrészei.
A te alapvető gondod meg az lehet, hogy a tiédtől eltérő véleményeket képtelen vagy elfogadni. Agyad viszont csak annyira képes, hogy másokat kifigurázz.
Magamból indulok ki, mikor ide leírom, ehhez nem kell nagy ész. :)
Bezárt a kocsma, hazajöttem, olvasgatlak, elmélkedem. Qrva jó ez a csendrendelet!
Mert nézzük már egyszer az előnyeit is!
Időben hazakeveredik az ember fia, így van ideje az összes blogba belefirkálni a saját hülyeségeit, értem már, hogy te is miért támogatod.
Írod, hogy ennyi idő alatt nem változott semmi - dehogy nem! Elfogyott idehaza az összes tartalék pia, ma vittem vissza az utolsó fuvar göngyöleget. :)
Igazságod van haver, aki akar, az be tud nyakalni nap közben is tisztességesen. Legfeljebb zárórához közelítvén majd kissé jobban belehúz.
Az meg már kit érdekel, hogy egyeseknek meg vannak extra igényei! Képzeld, vannak olyanok is, akik társaságba vágynak, beszélgetni szeretnének barátaikkal ismerőseikkel a nagy éjszakában. Kikapcsolódni. Hát nem borzasztó? Ráadásul utánna meg majd tovább követelőznek, számon kérik az éjszakai közbiztonságot, hogy miért nincs rend abban az éjszakában? Jó ez a rendelet, csak még a nevével nem vagyok kibékülve. Miért nem "pizsamaosztás" a neve, akkor talán mindenki számára egyértelmű lenne. :D

Sivatagi Sas 2008.02.26. 23:00:33

LACK
Mi a gond lack? Beszélgetni csak meleg ételt nem kiszolgáló füstös kocsmában lehet?

Az a hír járja a városban, hogy a kocsmárosok "rohamcsapatot" szerveznek a helyi alkoholisták bevonásával, azért, hogy balhézhassanak a testületin? Bízom benne, hogy ez kacsa, mert nagyon rosz fényt vetne erre az ügyre és képviselőjére.

Carnivora (törölt) 2008.02.27. 01:06:10

Sivatagi Sas 2008.02.26. 23:00:33

Végülis lehet a sessantába is, de előtte beugranak hozzád LACK-ék a havi fizudért abból kijöhetne az ottani árakon a 2-3 hétvége ...

Sivatagi Sas 2008.02.27. 07:05:44

Carnivora
Mennyiség és a minőség arányáról hallottál már?
A könyvtárban a Filmklubb mint program....?

Carnivora (törölt) 2008.02.27. 10:28:15

Sivatagi Sas 2008.02.27. 07:05:44

Hm péntek-szombat éjszaka van könyvtárba szórakozási lehetőség? :D

Carnivora (törölt) 2008.02.27. 10:28:59

Sivatagi Sas 2008.02.27. 07:05:44

Sőt neked bizonyára már egy egészséges ürités is szórakozás a wc-n , de a mennyiségi-minőségi igénye valószínűleg egy fiatalnak más ...

Sivatagi Sas 2008.02.28. 00:51:19

Nem igazán van úgy kedves carnivora!
Miután rendszeresen olvasok a WC-n mindig figyelni kell, hogy a " nagydolog" után öblítsek, mert ha úgy marad gyorsan kikelhet ebből megint egy másik " húsevő"!

LACK 2008.02.28. 06:30:17

Sivatagi Sas!
Gyári hibás vagy!
Az öblítésre meg inkább azért ügyelj, nehogy tévedésből bekajáld. :) Már bocs, hogy követem szárnyaló fantáziád! :)

Oroján Sándor 2008.02.28. 10:15:09

Na de Uraim!

Most leszólnám Önöket, hogy mégis miért írnak ilyeneket, de engem is szólít a természet...

Sivatagi Sas 2008.02.28. 12:27:30

Ön is vigyázzon mert a "húsevők" így szaporodnak!

Carnivora (törölt) 2008.02.28. 14:07:12

Sivatagi Sas 2008.02.28. 12:27:30

Izgalmsnak hangzott a mese születésének körülményeiről, de egyszer elég volt a kedves mama kiment, hogy kaki aztán látta ott van sasborona :D:D nem kell ennyire súlykolni. -

Sivatagi Sas 2008.02.28. 17:02:56

Sajnos munkámból adódóan a testületire ma nem tudok elmenni, de remélem, hogy a képviselő-testület nem fog behódolni a véleményüket állandóan változtató Fidesz-eseknek.

Sivatagi Sas 2008.02.28. 20:18:42

A könyvtárban hallottam, hogy a testületet nem igazán érdekelte a dolog, még napirendre se vették fel...?!
süti beállítások módosítása