HTML

Még mindig nem válaszoltak írásban

2008.02.25. 14:02 :: Oroján Sándor

A költségvetéssel és az óvodák-iskolák finanszírozásával kapcsolatos kérdéseimre (ld. kérdések a költségvetésről) még mindig nem kaptam választ, ahogy Szabó Zsolt frakcióvezető sem. Eddig azt mondták egyes kommentezők, a testületi ülésen elhangzott. Hogy ott nem teljeskörűen, és nem pontosan a kérdéseinkre válaszoltak, igazolja, hogy még mindig nem írtak le ebből semmit. Vagy talán ilyen sokáig tart leírni? Mindig a jegyzőkönyvre hivatkoznak. Talán ilyen nehéz lenne lemásolni?
Nyilván nem. A válaszok nem a kérdéseinkre adódtak, nem pontosak és nem teljeskörűek voltak. Vajon miért tart az írásbeli válaszadás már lassan két hétig?
Véleményem szerint épp kozmetikázás zajlik, a száz apró hatvani trükk kieszelése. Ki fogják várni a maximum 15 napot. Úgy csinálnak mint az OVB a népszavazással. Tartsunk be, amennyire csak lehet...
Nem baj, az igazság előbb vagy utóbb, de kiderül. Annyi máris kiderült: hazugság azt állítani, hogy minden kérdésünkre választ kaptunk és el is fogadtuk.

27 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://orojan.blog.hu/api/trackback/id/tr65353729

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sivatagi Sas 2008.02.25. 15:46:34

Letelt a határidő?
Ha nem, nyugi.
Szerintem vannak ott fontosabb dolgok, mint ezekkel foglalkozni. Kozmetikázni...?
Minek? A számok magukért beszélnek!
Ez a tudatos ferdítés, amikor le sem telik a határidő, de azt sejtetjük, hogy nem tudnak, vagy nem akarnak válaszolni.
Van még idő bőven....

Sivatagi Sas 2008.02.25. 16:46:44

Kozmetikázás?
A 2007 és a 2008-as költségvetést kell elővenni és ahhoz képest megnézni az adatokat. (gondolom) Biztos nem iskolákra lebontva van ez benne, de a "végeredmény " nem módosulhat.

Oroján Sándor 2008.02.25. 16:55:00

A végeredmény -192 millió kiadás. További adatok ld. korábbi cikk. Ezt kozmetikázzák, hogy miért is nem kevesebb a -192 millió.

Részben konyhák, részben országos elvonás, a mértékéről zajlik a számháború. De azt azért ne mondjuk, hogy több van mint tavaly.

Ha nem ellenzéki képviselő kérdez, akkor is kivárják a 15 napot? Akkor is van fontosabb dolog? Megjegyzem: ez az iskolák támogatásáról és a polgármester szavahihetőségéről szól. Mi fontosabb ezeknél?

Carnivora (törölt) 2008.02.25. 20:41:27

Volt egy olyan érzésem, hogy sasborona lesz az első hozzászólós, és mindjárt v.mi jó adag vádaskodással indít ... a következőlépés az eddigi megszokottak szerinte, hogy elkezdi hülyézni Sanyit ... kicsit unalmas műsor.

Sivatagi Sas 2008.02.25. 23:08:29

Nagyobb a baj mint gondoltam!
Most már bevallom őszintén, rájöttem, hogy sanyi ön ezt a mit leír komolyan is gondolja!
Azt hittem, hogy csak egy kis politikai feszültséget akar gerjeszteni, de ön komolyan nem érti !

Most gyorsan néhány jótanács:
-mikor megkapja a válasz rögtön vigye el frakcióvezetőjéhez, talán ő szán arra annyi időt, hogy elmagyarázza( ő legalább nincs hadiláb a számokkal
-gondolom szoci képviselő azért nem kerül ilyen buta helyzetbe mint ön, mert vagy érti a költségvetést, vagy megkérdezik szóban
- mi fontosabb annál a kérdéseknél mint amit ön feltett? Kinek mi. Idős korban pl. a széklet és a vizelet( olyan legyen az állaga , és mennyisége ami elvárt és akkor jöjjön amikor kell)

Szerintem -őszintén mondom- ön pótolhatatlan a testületben! Gondolom ott csupa unalmas dologról folyik a szó( tervezés, kivitelezés, pályázat,üzemeltetés, fejlesztés stb.) ön valami vidámságot visz a sok komolyan dolgozó felnőtt közé, és ezzel is segíti pártja törekvéseinek megvalósulását( soha ne jussanak a városon belül vezető szerephez)
önt talán csak két ember lenne képes részben pózolni, de folyamatos szereplésük miatt nem tudom lenne-e rá lehetőségük. Konkrétan Badár dr..ra vagy Szőke kapitányra gondoltam...

Sivatagi Sas 2008.02.25. 23:13:50

Bocsi: Nem pózolni hanem pótolni! ( bár az sem rossz!)

Carnivora (törölt) 2008.02.26. 01:28:46

Igen kb. erre számítottam sasborona, mint az óramű ...

LACK 2008.02.26. 02:01:07

Carnivora!
Sasborona barátunk kifelejtett egy nagyon fontos dolgot, amikor Sanyinak osztotta az észt, a jótanácsokat. Azt, hogy legközelebb, ha írásos választ vár, küldjön válaszborítékot is. :)
Hiába no, öregszik, egy (...öncenzura!...)-nak sem terjedhet ki mindenre a figyelme...

Carnivora (törölt) 2008.02.26. 10:59:26

LACK 2008.02.26. 02:01:07

Ne adj neki tanácsokat tudja sasborona mi a tuti bizonyára ez lett volna a következő életbölcsessége ...

László 2008.02.27. 06:17:24

A közérdekű adatok megismerhetősége alapvető emberi jog!
A település képviselő „a képviselő-testület hivatalától igényelheti a képviselői munkájához szükséges tájékoztatást, ügyviteli közreműködést." Ebbe a körbe értelemszerűen beletartozik korábbi döntések, illetőleg azok dokumentált hátterének ismerete. / Ötv. 19.§ (2) e) /
Jogsértő tehát a hivatali "packázás", az időhúzás!

Sivatagi Sas 2008.02.27. 07:02:44

Kedves LÁSZLÓ!
Ezeket jogszabályok szabályozzák, tehát miért beszélsz packázásról?
Gondolom, vannak ott fontos feledatok is, és ha határidőben megkapja sanyika akkor mi a gond? ( kérdés, hogy tudja-e majd értelmezni, de ez egy másik történet...)

László 2008.02.27. 07:31:35

Miért beszélek packázásról?

Packázásnak tartom egy határidő olyanfajta értelmezését, hogy ha valamit 15 napon belül kell megválaszolni, akkor 14 napig nem is lehet a válaszra számítani. Helyesbítek a kedvedért: Kivárás ez, kemény kivárás. Arra számítván, majd csak megúnja egyszer a kérdező... Pedig lényeges lenne a szakmai párbeszéd. Ez viszont esélyegyenlőség nélkül nem működik. Én hivatalos ügyeimnél nem szoktam a határidőket úgy értelmezni, hogy ki kell várnom az utolsó napot, mert azzal is megtisztlem az ügyintézőt, hogy ha az első adandó alkalommal elrendezem a dolgaim.

Előre meg főként nem szoktam "prejudikálni", hogy majd úgysem fogja tudni értelmezni... De ez valóban egy másik történet, hisz egyenlőre nincs mit értelmezni ha nincs válasz. Enélkül még neked is nehéz az értelmezés. :)

aranyhaj.blogspot.com · http://aranyhaj.blogspot.com 2008.02.27. 08:24:37


Az is lehet, hogy nem tulajdonítanak jelentőséget a dolognak, és félretolták a kérdéseket "ráér" jelszóval. A magyar bürokrácia malmai lassan őrölnek.

aranyhaj.blogspot.com

Sivatagi Sas 2008.02.27. 10:42:59

Gondolom, fel sem merül az hogy sanyika nem kapja meg a választ.
Az, hogy mikor - belefér még- más kérdés. Szóban- tudtommal, -már válaszoltak, amit meg is köszönt.
Azért gondolom ő is megérti, hogy az ott dolgozó nénik és bácsik el vannak foglalva, és nem rögtön foglalkoznak minden butasággal. ( igazából azon kívül, hogy értékes munkaidőt pocsékolnak erre nem látszik a cél.)

Carnivora (törölt) 2008.02.27. 11:46:03

Sivatagi Sas 2008.02.27. 10:42:59

Te figyu normális vagy? úgy őszintén? te hallottál már olyasmiről, hogy demokráciában élünk? megértem elvtársaid tanács házát akarnak csinálni az önkormányzatból, de mégis ebben a demokráciában, ha egy képviselő kíváncsi adatokra a város működéséről kutyakötelessége az illetékes elvtársnak a rendelkezésére bocsátani az adatokat.

Kíváncsi vagyok mivel vannak annyira , de nagy elfoglalva, mert 2006 óta amit művelnek ... botrányos, felháborító, anarchia ... -

Sivatagi Sas 2008.02.27. 21:46:42

Miután listáról betaposott- bármennyire furcsa- ugyan azon a jogok illetik meg mint minden rendes körzetben megválasztott)képviselőt.
Természetes, még ha hülyeséget is kérdez- jogában van-akkor is válaszolni kell rá.( HATÁRIDŐN BELÜL. TUDTOMMAL MÉG NEM JÁRT LE, AKKOR MEG MIT BALHÉZIK?)

Oroján Sándor 2008.02.27. 23:21:04

A listás választás a legtöbb demokrácia sajátja. Tudom, Öntől ez utóbbi államforma szellemisége távol áll. Egy demokrata nem szidja alapvető demokratikus intézményeinket, és kiáll a szabad véleménynyilvánítás és információhoz jutás joga mellett. Sajnálom, hogy Ön ezt nem teszi.

Egyébként nem balhézom, csupán a tényeket közöltem.
Ha minden rendben, akkor Ön min háborodott fel, kedves Sas?

Sivatagi Sas 2008.02.28. 00:41:49

Kedves sanyi!
Én inkább liberálisnak tartom magam -ha kell definiálni -és tisztelem a demokráciát. Az általam kedvelt pártok betartják ennek szabályait, nem úgy önök.
Ebbe belefér az is, hogy nem értek egyet a listás rendszerrel, csak tudomásul veszem.Így olyan emberek is bejutnak szevezetekbe, akik amúgy a futotttak még kategóriában sincsenek egy direkt megmérettetésnél.( ön hogy is szerepelt körzetben?)
Előfordul az is, hogy nem is indul egyéniben és az emberek legnagyobb meglepetésére csak bent vana testületben!
Ez például, a helyi liberális és szociknál nem divat!(helyi szinten nem elegáns, különösen nem a vezetőnél)
Az országos politikát ne keverjük bele.
Az is visszás, hogy valaki önálló életvitelre sem képes, aztán ő dönt emberek sorsa felett. ( ha anya és apa nem támogatná önt, képes lenne megélni?) Élettapasztalat stb.Kapott ön már egy végigdolgozott hónap után fizetést? Nagy dolog a nyelvvizsga, de nem ettől lesz valaki felnőtt!
Igaz lett már itt valaki miniszterelnök is az iskolspaadból....Etttől példakép a viktor?

Carnivora (törölt) 2008.02.28. 08:28:27

Lehet annak tartod magad, de nem ártana utáánnanézni a liberalizmus által vallott alapelveknek ... milyen maga által kedvelt pártok? MSZP? az, amelyik nem hagyja a hatóságokat dolgozni, hanem politikailag belekényszeríti a rendőrséget, hogy sorba csinálja a hülyeséget?

A listás rendszer nem lenne kétpárti lenne pl. a magyar országgyűlés ...

Helyi szinten is divat lesz 2010-ben egyébként az ország jelentős részén már 2006-ban is az volt nem ártana , ha utánnanézne mielőtt tömény valótlanságot állít www. valasztas.hu gyönyörűen évekre menően minden településen végigszambázhat az eredményeken.

Gusztos Péter? Újhelyi István? Gál J. Zoltán ugyebár nem zavarja pedig önálló életvitelt nem folytattak- Anya, apa meg a párt támogatta őket, és egy hónap után sem kaptak fizetést mégis ott ülnek az országgyűlésben, mert ez a demokrácia.

Ugye ön az előző rendszerben munkásőrként tevékenykedett? , mert az arrogáns stílusáról semmitmondó rágalmazásaiból kb. ennyi jön le. Munkás ököl vasököl oda csap ahova köll ...

Oroján Sándor 2008.02.28. 09:52:39

Kedves Sas!

A listás választással kapcsolatban Ön rendkívül tájékozatlan. Az MSZP vagy SZDSZ rengeteg helyi képviselője jutott így mandátumhoz, hiszen szinte az egész országban a FIDESZ nyert, így a listás mandátumhoz jutás jelenleg inkább Önökre jellemző. Javaslom, nézzen utána a www.valasztas.hu -n.
De ha gondolja, nyújtson be hozzám írásbeli kérdést, ígérem válaszolni fogok, 15 napon belül...

Sivatagi Sas 2008.02.28. 12:24:44

Én azt mondtam pro és kontra.Nem tettem különbséget!
Kedves sanyi! Ha úgy alakul a helyzet, hogy önhöz bármikor bárki írásban tesz fel kérdést ( olyan pozíciója van pl. polgármester stb. én elkültözöm egy másik kontinensre!) Az már nagyon durva lenne!

Sivatagi Sas 2008.03.01. 20:57:31

Közkívánatra ismét itt vagyok!
Sajnos csütörtök estétől kicsit gyengélkedtem, de már jobban vagyok. Akkor kezdjük!
Sanyika! Mi van azzal az igérettel, hogy megismerhetjük a polgármester TELJES válaszát? Tudtommal, fontosabb dolguk volt és gyorsan lefalcoltak a testületi kezdetén, így nem tudta kézbe átadni a polgi.
Várjuk ....

mogyi 2008.03.02. 15:35:11

Ez a sas annyira hülye, hogy az már fáj. :)
Nem tudja, hogy még mibe kössön bele,
lehet, hogy már az óvodában bunkó volt a jele?

Sivatagi Sas 2008.03.02. 20:21:00

Hol van a polgi levele?
Ha nem vesz részt valaki a testületin, akkor a tiszteletdíjból levonják?

vanek úr 2008.03.03. 14:06:51

Kedves Sas! Nem célom hogy sanyika távolmaradása miatt a kínos kérdésekre én válaszoljak, csak azért teszem mégis mert pontosan tudom a választ. Ahogyan azt sokan sejthetik is, nem nem kerül levonásra a tiszteletdíjból, ha a duzzogó képviselők nem vesznek részt a bizotsági vagy, testületi munkában. A levélre magam is kíváncsi vagyok. Hol a levél sanyika? Válaszolj sanyika? sanyika! Hol vagy?

Lator 2008.03.04. 21:17:07

Végig olvastam ezt a sok ízléstelenséget. Nem tudom Oroján nevű fiatalember milyen szociális környezetből származik, de ezekből az írásokból megállapítható, hogy SÚLYOS önértékelési problémái vannak. Ezen kívül logikai képességeivel is van némi probléma, ami feltétlenül kezelésre szorul.( ezeket le tudnám írni latinul is, de a közérthetőség kedvéért talán elég ennyi!)
Csak egy érdekesség: Ha nem kérdezett konkrétan - amit ő sem állít - akkor miért várja azt, hogy az írásban leadott válaszára - amit csak ő ismert akkor- hogy konkrét választ adjanak. Szóval van itt probléma bőven...
Ajánlanám, keresse fel a kórházban Kelemen Tibor főorvos urat. Talán még nem késő. Úgy tudom, Tibor rendel még Gyöngyösön is, tehát ha valamiért kínos lenne, ott is fel lehet keresni.( a környék legjobb szakorvosa,már az egyetem alatt is kimagaslott az évfolyamon!)

Lator 2008.03.04. 21:40:42

Nyugodtan mondja meg neki, hogy "Lator" üdvözli, és kérem figyelmeztesse, hogy hamarosan itt az osztálytalálkozó ideje!
süti beállítások módosítása