HTML

Impresszió

2008.02.28. 23:54 :: Oroján Sándor

A mai testületi ülésen több dolog rendhagyó volt. Mától egy újságíró videófelvételt készít a testületi ülésekről, amely lehetővé teszi, hogy utólag is visszakövessük a történteket. A hangfelvételhez ugyanis nem juthatunk hozzá, csupán a nem szószerinti jegyzőkönyvhöz, és csak több nap után.
A szocik láthatóan nagyon meglepődtek és berágtak a videózáson. Talán szerintük csak nekik van joguk felvételekhez jutni?


A 10 óra utáni nyitvatartás-korlátozásról szóló rendeletet nem is merték tárgyalni, levették napirendről. Ők nem látják, hogy az egész város (vagy bő többsége) ellene van ennek a butaságnak? Nem gondolják, hogy tisztességtelenség soha, egyetlen napirendi javaslatunkat se támogatni? Ez lenne a "demokrácia"?

Kedves arrogáns szocik! Ahogy be is valljátok négyszemközt, szavaitok járásával élve: két év múlva "mi leszünk felül".
Tudjátok, mi hiszünk a demokráciában, az ellenzék hasznosságában, önmagunk hatalmának önkéntes korlátozásában. A demokratikus minimumban. Irigyellek titeket, mert nektek sokkal jobb lesz ellenzékben politizálni mint nekünk, most. De a tükörbe nézni rosszabb lesz - akkor is.

20 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://orojan.blog.hu/api/trackback/id/tr15358846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Carnivora (törölt) 2008.02.29. 12:05:25

Ez a szocialista "demokrácia" a parlamentből is kitíltották a kamerákat miután lebuktak a füstölgéssel: w.blog.hu/2008/02/28/uj_rend

csutak 2008.02.29. 12:22:26

Kedves Sándor!

Felháborító stílusban ír a város vezetőiről. Gondoljunk bármit az általuk képviselt érétkrendről, de valamit nem szabad elvitatni tőlük. Ezek a várospolitikusok ízig-vérig lokálpatrióták, akik immár 6 éve építik ezt a várost. Csatornáztak, parkosítottak, uszodát építettek, kicsinosították a várost, bizonyára hhibáztak is. De ha Ön a közeljövőben vezető posztra pályázik ezen a településen akkor nem engedheti meg megának, hogy minden bejegyzésében hazugnak bélyegezzen valakit, és úgy beszéljen politikai ellenfeliről, nem ellenségeiről, ahogy Ön teszi. Nagyon kérem Önt, hasonló lelkesedéssel folytassa politikai tevékenységét, de a stílusán mihamarabb változtasson.

p.s.: Az addig rendben van, hogy a város képviselőtestületének a tagjai kommentelnek egy internetes blogban, de hogy ilyen ijesztő nyelvhelyességi, helyesírási hibákkal tegyék, az már elszomorító. A kommenteket olvasva a kritika nem elsősorban Sándornak szól.

csutak 2008.02.29. 12:24:06

Még jó, hogy én nem képviselek senkit, így 3 betűtévesztés is belefér..:)

Oroján Sándor 2008.02.29. 13:51:42

Kedves Csutak!

Köszönöm az építő jellegű kritikát, ritkán olvasok ilyet kommentezőktől.
A stílust igyekszem finomítani, mint tudjuk: jó pap holtig tanul.

Lehet, hogy Önnek túlzottan határozott stílusom fiatal koromból is fakad, lehet, hogy néha indulatból. De higgye el, Önnek is felfordulna a gyomra, ha jobban a színfalak mögé látna, és a saját bőrén érezné nap mint nap mindtazt, amit nekünk, 4 fideszesnek el kell viselni.
És mielőtt még gyorsan lemondásra szólítanának fel mindannyiunkat: azért vagyunk képviselők, hogy álljuk a sarat, és nem hiszem, hogy akár a blogon, akár máshol panaszkodtunk volna emiatt. Nem is fogunk.

Én demokráciában szocializálódtam, hiszek a demokrácia alaptételeiben, és mindig betartom a demokrácia "játékszabályait". Ha úgy tetszik, teljesítjük a demokratikus minimumot kormányon és ellenzékben is.
De engedjék meg, hogy joggal felháborodjunk akkor, amikor ellenfelünk (és nem ellenségünk) nem tartja tiszteletben a szabályokat, "minden mindegy az utolsó két évben" jelszóval tényleg mindent megenged magának.
Ezzel nem ellenünk vét, hanem a demokráciát támadja, és ezen igenis fel fogunk háborodni mindannyiszor.
Ez minden demokrata kötelessége.

szürke polgár 2008.02.29. 21:50:33

Lehet, hogy furcsa dolgot mondok, de az a tény, hogy immár 6 éve építik a várost, csatornáztak, parkosítottak, uszodát építettek, stb. önmagában különösebben nem hat meg, hisz ez a dolguk, más nem is tehette helyettük.
Ami minősítheti a tevékenységüket, az a fontossági sorrend, a munkák minősége, bekerülési költsége, lakosságra gyakorolt hatása.
Az, hogy miként sikerül a döntéseket jó kompromisszumokkal, választók bevonásával előkészíteni, megvalósítani. Sikerül-e partnerként kezelni a város lakóit.
Mert erről kell szólnia a demokráciának.

vanek úr 2008.03.01. 15:28:36

Kedves Sanyika az álltalad említett "újságíró" saját bevallása szerint sem több mint egy pénzen bérelt "lagzis videós" aki semien újságírói végzettséggel nem rendelkezik valamint nem tagja a MUOSZ-nak sem. Nem akreditálta őt semien írott vagy íratlan média sem. Egyszerüen felbéreltétek őt szegégy vegyész gyereket- mert az igazi szakmája a srácnak vegyészmérnök- aztán meg jól ott hagytátok csórikámat azt sem tudta hogy ki-kicsoda vagy hogy hol a toalett. Nem tapasztaltam hogy a Szocik berágtak volna ezen, inkáb csak derültek rajta. A srácot meg szépen elgardenírozták, kapott tőlük kávét meg útbaigazítást a toalett felé. Szerintem kicsit sem jöttek zavarba a fondorlattól.

Carnivora (törölt) 2008.03.01. 15:51:00

szürke polgár 2008.02.29. 21:50:33

Így van. Az egy, hogy egyszer v.mikor jók voltak azóta viszont kicsinálták a kórházat , csendrendelet, parkolási mizériák ... totális kamikaze akciókba mentek át, és pusztítanak mindent. -

szürke polgár 2008.03.01. 17:40:40

vanek úr 2008.03.01. 15:28:36

Ahhoz, hogy egy testületi ülést videón dokumentálni lehessen, nem kell különösebb újságírói gyakorlat. Elég mindíg arra irányitani a kamerát ahol éppen beszélnek és egy elfogadható munkakópián máris rögzítésre került az ülés menete. Visszakereshető, hogy mikor ki mit mondott.

Első alkalommal megjelenő helyismereti tájékozatlanságán poénkodni, ez ízlés dolga, de speciel nekem nem szimpi.

vanek úr 2008.03.01. 18:14:14

Kedves Szürke polgár! Szerintem sem kell ujságírói gyakorlat a kamera kezeléséhez. Sanyika állította hogy az illető ujságíró.
Nem baj biztosan nem akart bennünket becsapni ez is csak amolyan gyerekes füllentés volt részéről. Nincs hari nem vettem komolyan. Egyébként nem az ujságírólyuk tályékozatlanságán poenkodom hanem a fityesz frakció balfékségén. Felbéreltek kitudja mennyiért egy embert aztán a szünet után nem mentek vissza az ülés terembe, nem tudom hogy a cicavízión mit fognak majd mutogatni mert ők kimaradtak a produkcióból.

Carnivora (törölt) 2008.03.01. 18:19:45

vanek úr 2008.03.01. 18:14:14

Alapvetően nem foglalkoztat senki helyesírása, de a magáé rettenet ... higyje el nem szoktam ezen kötekedni.

vanek úr 2008.03.01. 18:29:25

Carnivora!

Csak nem hogy a " ujságíróLYUK " bántaj a szemét? Hááát ez vanek úr, egyépként meg netudki.

gondolkodó 2008.03.01. 18:30:31

Carnivora:

Engem is szörnyűséggel tölt el néhány kommentező alapvető nyelvtani hiányossága. Ha ezt szóvá teszi az előbb, legalább Ön leírhatott volna két sort hibamentesen. A higgye el így írandó, a hagyja abba pedig így.

Carnivora (törölt) 2008.03.01. 19:41:14

gondolkodó 2008.03.01. 18:30:31

Ez van ne mondtam az enyém tökéletes főleg, ha gyorsan beírok.

Carnivora (törölt) 2008.03.01. 19:41:56

vanek úr 2008.03.01. 18:29:25

Igen az igen erősen.

Sivatagi Sas 2008.03.01. 21:43:46

Kedves sanyika!
Néhány napig gyengélkedtem, de ismét itt vagyok!
Néhány rövid megjegyzést engedjen meg:
- amikor azt írja, hogy túlzottan határozott a stílusa: Barátaim szerint, csak modortalan( van aki azt mondta, hogy bunkó, de én a fiatalságra fogtam )
_-van egy rossz hírem: amikor azt írja, hogy a szocik utolsó 2 évükre készülnek (itt gondolom valaki félrevezette). Nem, ezek nem így tervezik. Érsek azt nyilatkozta, hogy majd (!) innen akar nyugdíjba menni. Figyelembe véve életkorát (kb. 47), minden esélye meg van rá, de ez nem 2 év múlva esedékes. Dolgoznak, hosszú távra terveznek...
-Szerencsétlen dolg egy lagzis videós (pénzért alkalmazva) újságírónak feltüntetni! Szegénykém, még tapasztalatlan, mert az ablakkal szemben nem jó felvételeket készíteni. ( interferencia)
- mit jelent az, hogy berágtak a szocik? Az egyenértékű azzal, hogy kávéztatják, meghívták kajálni és elbeszélgettek vele, hogy megértse, azt amiről a testületin szó van ? ( legalább írta volna azt, hogy agyba -főbe verték, eltörték a kamerát, megfélemlítették stb. Nem lett volna ugyan igaz -megszoktuk, hogy önt a tények különösebben nem érdeklik és nem zavarják - de , ha már "füllent" akkor nem érdektelen, hogy milyen nagyot?
-A szociknak is készült eddig bármikor felvétel? ( tudtommal, soha nem vittek oda "bér videóst".
- "két év múlva ki van felül" Látja ez nagyon nagy probéléma! önt ez foglalkoztatja, pedig ez KÖZSZOLGÁLAT! Borzasztó, ezt a hatalomért mindenen átgázoló törtetést látni!
- tudtommal, a szocik már több javaslatukat elfogadták. ( vannak ugye feltételek: megfelelő helyen, időben, és értelmes dolgot kell javasolni. Én úgy tudom Szabó úr javaslataira pl. odafigyelnek, ha jó elfogadják.
- "egész város ellene van a rendeletnek" Javasolnám, ne csak alkoholistákkal és kocsmárosokkal beszélgessen ! Bővítse ismeretségi körét! ( szerintem is meg kell nézni ennek hatását, és biztos vagyok benn e, történnek apróbb korrekciók)

Sivatagi Sas 2008.03.02. 23:55:19

sanyika!
Hol van már az a POlgármesteri levél!

arrogancia 2008.03.03. 07:14:44

Úgy látcik, itt egyes kommentezők nem olvassák és nem elemzik saját hüjeségeiket, és ojan dógokat kérnek számon mástól, mire önmaguk képtelenek...

Ezért azután "bagoly mondja verébnek..." :)))

márton (törölt) 2008.04.05. 17:08:56

Tisztelt Képviselő Úr !
Én egy Új-Hatvani egyszerű választó polgár vagyok,s szeretném felhivni a figyelmét,hogy a 22 óra utáni nyitvatartásmelletti kiállásukkal nagyon mellé nyulnak,ezzel sok szavazatot fognak vesziteni Hatvanban!
Családommal egy kocsma közelében lakunk,ne tudja meg,milyen az éjszakai élet itt! Javaslom a megfontoltabb vélemény nyilvánitást!!

Oroján Sándor 2008.04.07. 00:47:15

Tisztelt Márton!

Köszönöm észrevételét a "csendrendelettel" kapcsolatban.
Budán kollégiumban lakom, alattunk, mellettünk diszkó működik, néha hajnalban erre ébredünk... Átérzem a problémáját, főleg, hogy Önnek ez minden nap gondot okozhat, és tudom, nem könnyű másnap fáradtan dolgozni menni.
Nem tudom, Ön pontosan hol lakik, melyik kocsma az érintett, de -amennyiben a rendeletet eltörlik és ez ismét probléma lesz- mindent meg fogok tenni, hogy közös megoldást találjunk az ügyében. A vendéglátósok számos kompromisszumos megoldást felajánlottak, ráadásul bizonyos korlátozó intézkedések elfogadhatók számukra-számunkra is, csak az nem, hogy egy kivételével minden szórakozóhelyet bezárjanak este 10 után, minden nap, körülményektől függetlenül.

Ezt bárki beláthatja, hogy butaság (ennek ellenére a döntés még lehet Önnek, másoknak kedvező).

Mi a vendéglátóhelyeket közösségi térnek tekintjük, amely fontos része minden város életének. A fennmaradásuk szükséges, a piaci viszonyokba ilyen radikálisan beavatkozni egy önkormányzatnak hiba. A kölcsönös kompromisszumokon nyugvó megegyezés, a kölcsönös előnyökre építő megoldások hívei vagyunk.
Ezek megkeresésében számíthatnak rám, ránk ez ügyben is.

A véleményét a rendeletről vagy az Ön konkrét esetéről is szívesen meghallgatom, személyesen is állok rendelkezésére, kérem, időpontegyeztetéshez írjon az orojanblog@fidesz.hu-ra.

Mégegyszer köszönöm, hogy megtisztelt konstruktív véleményével, az oldalon viszonylag alacsony a hasonló kommentezők száma... :)
süti beállítások módosítása