HTML

Hatvani kórház: szeret/nem szeret?

2008.03.25. 16:56 :: Oroján Sándor

Kevés olyan emberrel találkoztam, aki elégedett lenne a hatvani kórház szolgáltatásaival. Kíváncsi vagyok, mit gondoltok ti a hatvani kórház privatizációjáról annak apropóján, hogy mai hír szerint a HospInvest üzemeltetheti az egri kórházat is (ld. lejjebb).

Hallottam már szülészeten bóklászó csótányokról, omladozó vakolatról, torokból ki nem szedett halszállkáról. Hogy mi az igazság? Írjátok meg kommentként...

(hirtv.hu)
A HospInvest üzemeltetheti az egri kórházat

Ambrus Zoltán szavazatával privatizálhatta a Markhot Ferenc-kórház üzemeltetését a HospInvest Zrt. A megyei közgyűlésben a kormánypártoknak ezúttal is csak a hivatalosan függetlennek minősülő képviselő szavazatával volt meg a többségük a szerződés aláírásához a kórházbirodalmat építő magáncéggel.

Megszavazta a Heves Megyei Közgyűlés a HospInvest Zrt.-vel az egri Markhot Ferenc-kórház üzemeltetéséről szóló szerződést.

A polgári frakció hiába kérte, hogy a testület halassza el a kérdést, hiszen a privatizációról szóló februári önkormányzati határozatot már a közbeszerzési tanács és a közigazgatási hivatal is vizsgálja.

A HospInvest az egészségbiztosítási piac megnyitásával párhuzamosan került monopolhelyzetbe Hevesben, miután a megye többi kórházát már korábban átadták neki a kormánypárti többségű önkormányzatok.

A privatizáció ellen tiltakozó egri polgárokat a közgyűlés nyilvános ülésére nem engedték be, az épület előtt sem tüntethettek. A rendőrség arra hivatkozva tiltotta be a demonstrációt, hogy az zavarná a népképviseleti szervnek minősülő közgyűlés munkáját. A testület egyébként kiemelt készültség mellett tárgyalt a szerződésről, a megyeházát a rendőrök mellett a kormányhoz közelálló In-Kal emberei is vigyázták.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://orojan.blog.hu/api/trackback/id/tr53396209

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Róza 2008.03.25. 21:00:17

Sziasztok!

Már a Zagyvavölgyében is olvastam arról, hogy elégedetlenség van Hatvanban kórház ügyben, de semmi konkrét ügy.

A kórház működik. A "halszálka" ügyet kivizsgálták, rendkívüli eset mindenhol előfordulhat, főként egy átfogó átszervezést követpen, de azt korrekt módon rendezték.

Lehet bizonyára 1-2 negatív tapasztalatot is felhozni, de ne feledjük, az itt dolgozók betegek százait látják el becsülettel, hivatástudattal. Ha itt nem csinálnának semmit, akkor hibát sem vétenének. Értem a szándékot, most, hogy a megye harmadik kórháza kerül ugyanabba a magánkörbe, érezzük az ebben rejlő fonákságokat. Ezért viszont lehetőleg ne az egészségügyi dolgozók munkáját ostorozzuk megalapozatlanul. Szerencsére az ember kellőként rugalmas ahhoz, hogy mint dolgozó alkalmazkodjon a változó feltételekhez. Ez megélhetési kérdés is. Az is igaz, hogy kell pénz az egészségügybe a színvonal emeléséhez, rengeteg, viszont nem hiszem, hogy magánbefektetők puszta szociális érzésből biztosítanák ezt, sokkal inkább a saját profitért. Ezért sajnos a mostani fejlesztésekért még drága árat fogunk mindannyian fizetni a jövőben.

Luca 2008.03.29. 00:47:28

Kommenista megye élenjár a hülyeséggel, most azért lehet az is, hogy az országos állásponthoz képest is túllőttek a célon.
Most látszik igazán, hogy a Fidesz Ambrus árulásának köszönhetően mennyire béna kacsa a megye vezetésében. Van ugyan 19 mandátuma, de nincs ez feltöltve 19 normálisan gondolkodó politikussal! Szánalmas, amit csinál a megyei polgári frakció. Mivel kisebbségben vannak és ennek ellenére erőből próbálnak politizálni, képtelenek bármilyen kompromisszumra. Így csak asszisztálnak mindenhez.
süti beállítások módosítása