HTML

Erdő Péter Hatvanban

2008.04.06. 23:28 :: Oroján Sándor

Hatvan celebrált szentmisét Erdő Péter bíboros, Magyarország prímása. A szentmisén Soós Ádám készített felvételeket, a HEOL tudósításrészlete mellett ezt ajánlom az olvasók figyelmébe.


Dr. Meszlényi Zoltán segédpüspök-egyházjogász boldoggá avatásáért imádkozott tegnap Hatvanban dr. Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek, dr. Beer Miklós váci megyéspüspök, a környékbeli papság és számos hívő.


Meszlényi Zoltán itt született, pappá szentelése után Serédi Jusztinián és Mindszenty József bíborosok helyetteseként szolgálta Istent. Elhurcolták 1950-ben, s a börtönben elhunyt. Nem emeltek ellene vádat, állambiztonsági okokra hivatkozva tartották fogva. Csak utóbb derült ki, hogy már 1951 márciusában meghalt.

Az egyház vértanúként emlékezik rá, s kezdeményezték a boldoggá avatását is. Erdő Péter látogatásának különös jelentősége, hogy Mindszenty kardinális 1947-es vizitje óta nem járt magyar katolikus egyházfő a városban. A főpásztorokat Koza József prépost és dr. Köles József, az egyháztanács titkára köszöntötte.

Erdő Péter szentbeszédében kijelentette: Meszlényi Zoltán vértanúsága és lelkülete alapján méltó a boldoggá avatásra. (HEOL)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://orojan.blog.hu/api/trackback/id/tr71414453

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása