HTML

Csütörtökön ismét rendkívüli ülés

2008.04.08. 00:24 :: Oroján Sándor

Ma hívtak fel telefonon a Hivatalból, hogy csütörtökön ismét rendkívüli testületi ülés lesz.
Várom a meghívót, napirendet, előterjesztéseket, remélem, nem aznap reggel kapom meg...
Az igazat megvallva: érdekes, hogy ilyen sok a rendkívüli ülés Hatvanban. Talán zavar uralkodik a Városházán, hogy nem tervezhetők előre az ülések? Például miért van az, hogy rendkívüli bizottsági ülést tartunk minden testületi ülés előtt közvetlenül?

Félreértés ne essék: szívesen megyünk be többször 10 percre egy-egy napirend kedvéért, de egy idő után felmerül a kérdés: valóban jól átgondolt stratégia Hatvanban a "városfejlesztés"? Tudják, mikor mit kell tenni, vagy majd ahogy esik, úgy huppan? Ahogy az iskola-összevonás vagy a parkolási díj...

14 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://orojan.blog.hu/api/trackback/id/tr93416191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Carnivora (törölt) 2008.04.08. 15:45:58

17: 00 Aradszky László

18: 00 Váradi Roma Café

19: 00 Gödöllő Táncegyüttes

20: 00 Defekt Duó

20: 30 Adagio

21: 30 Csepregi Éva

22:00 Dévényi Tibor, Dj Feco

-

Remélem ez a szar nem az adónkból megy ... rákérdezhetnél, miért nem lesz semmi értelmes rendezvény mondjuk a dolgozó népeknek ...

Gábriel 2008.04.09. 07:33:15

"Mértékadó" hírforrásokon már napokkal ezelőtt megjelent a Testületi ülés napirendjei. Javaslom képviselő úrnak, hogy olvassa ezeket.
Igazán nem értem, hogy mi köze a " városfejlesztésnek" a Szivárvány Szociális Szolgálothoz, és a kapkodáshoz? Honnan került ez a gondolat ide?
Ha az iskolák összevonásához nem ért, nem baj, bulizzon jókat Bécsben (tanulás helyett), vagy a Kókusz- klubban, fiatal még ez a dolga,és ne szóljon bele a felnőttek dolgába.
Azért javasoltam volna egy programot. A csányi úti kereszt szentelésekor "négyük " közül (Fidesz) senki nem volt jelen.( én legalbbis nem láttam) Tudom, nem egy olyan esemény ahol sokan vannak, jókat lehet "fényképezkedni", nem mutat annyira jó mint egy boldoggá avatási folyamaton való részvétel. ( bíboros, mise stb) Igazából azonban itt látszik meg, amikor a "felszín" vagy a tartalom a fontos. ( vannak erre találó szavak. farizeusok stb). Maradok tisztelettel: Gábriel

Lovas 2008.04.09. 08:54:19

Gábriel 2008.04.09. 07:33:15

Gábriel!

Személyesen nem is ismerem Sándort, csak a közéletből. Tisztelem viszont azért, hogy sok fiatallal ellentétben ö felelősen részt vesz a város közéletében, vállalja véleményét. Önálló és sokszínű egyéniség.

Hozzászólásoddal kapcsolatos véleményem:

- A Szervezeti és Működési Szabályzat szerint, de a szokásjog alapján is elvárható, hogy egy ülés résztvevőinek ne mértékadó hírforrásokból kelljen a napirendről tájékozódni és kapják meg előre a hivatalos előterjesztéseket.

- Könnyebb mindent kritizálni, mint egy kezdeményezést támogatni, miért probléma Neked a Kókusz klub, a kikapcsolódás? Te sem mindíg és kizárólag a munkáddal vagy elfoglalva, ahhoz meg semmi köze egy kívülállónak, hogy milyen minőségben végzed el, ezt nem kívánom megítélni kritizálni. Gondolom, Te sem vagy Sanyi tanára, akkor meg mi közöd, honnan veszed állításod. Egyáltalán nem ide tartozik!

- A kereszt szenteléssel kapcsolatban meg a farizeusok említése... Tudod, erre inkább nem is írok konkrétumot, de volt ott képmutató, nyilvánosság előtt önmagára keresztet vető politikus, eléggé furcsán is nézett ki ebben a szerepében...

Jó az, ha fiatalok bekapcsolódnak a közéletbe, ez irányú törekvéseiket nem gáncsoskodással kell(ene) honorálni...

Gábriel 2008.04.09. 10:46:43

Kedves Lovas!

Magánügyed, hogy kit tisztelsz, és miért. Ha számomra fontos lenne, akkor vitába szállnék Veled abban, hogy mennyire felelősen vesz részt a város életében, de számomra nem az. Szerintem minden embernek vállalni kell a véleményét, ezért ez nem egy külön erény. Szerintem egy 18. életévét betöltött embernek önállónak kell lenni, "sokszínűsége" pedig inkább mulattató, mint pozitív erény. Az, hogy egyénisége? Én inkább nem mondanék véleményt erről, és azt hiszem, ez is egy vélemény.

Te jobban ismered az SZMSZ-t, de gondolom, ha kiértesítik a rendkívüli ülésről, a képviselő megkérdezheti, ha nem mondják meg neki, hogy mi a témája (akár egy külföldi út előtt vagy után, amikor épp ideje van neki rá). Akár elolvashatja az előterjesztéseket, stb.

Semmi gondom a Kókusz-klubbal, ellenkezőleg, buzdítom arra a fiatalokat, hogy bulizzanak jókat, tanuljanak, "használják" ki az "ingyenes" felsőoktatást, ne drogozzanak, ne fogyasszanak alkoholt, stb.

Kritikáról annyit, ha valaki indít egy önálló blogot, arra számít, hogy olvassák és véleményt mondanak. Ez lehet pozitív vagy negatív is, tehát megsértődni nem kell. KÜlönösen nem úgy, hogy személyét nem is bántottam. Termézsetesen nem vagyok Sándor tanára, hogy jönnék én ahhoz, hogy "a Kárpátok második géniuszát" oktassam bármire.

Farizeusokról: tudom, hogy kire gondoltál. Azért arról az emberről annyit mondjunk el, hogy lehet, hogy valójában hívő keresztény, de mindenesetre többet tesz az egyházért, mint néhány "pléboj", aki csak fényképezkedni jár a templomba, illetve, hónapok óta nyilvnos hírt "megszellőztet", "kinyomoz". ( Erdő Péter Városunkban stb.)

Egy biztos, hogy polgármestersége alatt több tízmillió forintos fejlesztések történtek az óhatvani temetőben, megújul a belvárosi templom környéke, lobbizik az újhatvani templom felújításáért, személyesen megy el Vácra a püspökhöz azért, hogy az újhatvani temető sorsa - amit a volt KDNP-s polgármesternek köszönhetően nem a város kezel -, ami ma méltatlan állapotban van, megújulhasson.

Tényleg jó, ha a fiatalok bekapcsolódnak a közéletbe, de csak akkor, ha ezt nem bohóckodásból, politikai karriervágyból teszik.

Nem akarok én most vitát kezdeni most senkiről és semmiről, ezek azt gondolom, hogy tények. KÜlönsen, nem gáncsoskodni akarok. Azt gondolom, hogy Sándor jó úton jár. Nagy lendületet, kitartást, akaratot kívánok neki, kívánom, hogy minél jobban megimserje a várost, a város megismerje őt. Hajrá Sanyi!

Alapítanék szívesen egy mozgalmat, aminek az lenne a neve, hogy: Sándort egyéni önkormányzati képviselőnek!
Itt meg lehetne azokat a településeket nevezni, ahol szívesen látnák őt, egy kizáró ok van - saját nyugalmunk, fejlődésünk, békénk érdekében:
ne Hatvanba!

Lovas 2008.04.09. 12:23:17

Gábriel 2008.04.09. 10:46:43

Vedd már észre magad és gyógyulj ki mielőbb "Sándor fóbiádból".

Először a "mértékadó" hírforrásokhoz irányítod, utánna meg megjegyzed, hogy elolvashatja az előterjesztéseket... Mi is volt az eredeti téma? Reméli, hogy nem az utolsó pillanatban kapja meg. Ennyit következetességedről.
Jelszavad: "Sándor mond már valamit, hadd vitatkozzak veled!?"

Az, hogy ki mit tesz a városért, az egyházért, bizonyos értelemben nagyban függ lehetőségeitől, pozíciójától. A kötelesség még nem minden esetben dicsőség, arról már nem is szólva, hidd el, ebben is van személyes karriervágy, nem is kevés...

Ha már mindenként hasonlítgatunk, mondhatnál néhány szót arról, mit tesz a szocialisták ifjabb generációja a városban? Vannak-e egyáltalán? Mit tudnak ők felmutatni? Esetleg őket patronálhatnád, bemutathatnád...

Kíváncsian várjuk!

Moha bácsi 2008.04.09. 15:39:59

Már kezdtem aggódni, hogy ellaposodik a blog, - de azért mindig akad egy "jó" barát, most is, aki pillanatnyilag Gábriel néven ontja felénk hülye dumáját. :) Ez az ő szintje! Ne foglalkozzatok vele!

Gábriel 2008.04.09. 16:33:43

Kedves Lovas és Moha bácsi!
Nagyon veszélyes vizekre eveztem! Kárpátok második géniuszáól mertem valami nem pozitivat írni. ( én nem éreztem ezekbe semmi bántót, de biztos így van, ha ennyire támadtok miatta..)
Teljesen véletlenül olvastam ebbe- mást kerestem az interneten- de már bánom, hogy írni mertem. Most itt üzemszünet volt, volt időm, gondoltam miért ne írjak. Közben "visszaolvastam" és láttam aki nem "hozsannázik" azt mindenki - szerintem, a ő maga írogat több néven- támadja. Én sem akarok ilyen, parttalan, üres, semmitmondó blogon mocskolódni. Bocs.

Igaza volt valamelyik ide írónak, tényleg ILYEN SUTTYÓRA van szüksége a hatvani fidesznek. MEGÉRDEMLIK!

Szeretném, ha találkoznánk még azért más oldalakon, én főleg a kulturával és a vallással kapcsolatos oldalakra írok ezen a néven. Talán ott valami tartalmasabb, érdekesebb beszélgetések is kialakulhatnak.
Viszlát!
Maradtam tisztelettel: GÁBRIEL

lap 2008.04.09. 17:04:42

Lovas!

Te tényleg ilyen korlátolt vagy? Komolyan azt gondolod, hogy egy városban nincs értelmes baloldali fiatal?

Lehet, hogy előrébb járnak, mint a te idolod!

Ez már olyan mérvű közéleti vakság,hogy ezen - csatlakozva az ezen a fórumon sokszor leírtakhoz - kár vitatkozni.

Igazad van. Minden zseniális kölyök jobboldalinak születik. Ha valamelyik tévedés folytán baloldali lesz, az nem csinál majd semmit. Az igazság kinyilatkoztatott.

Kár, hogy pl. Ady nem tudott anno a szabályaidról...

Lovas 2008.04.09. 21:02:59

Kedves "lap"!

Már bocsi, de kérdezni talán azért nem tilos!
Válasz helyett korlátoltnak titulálni a kérdezőt?
Ez valamiféle új - baloldali - játékszabály?

Szerény véleményem szerint én sokkal visszafogottabban kérdeztem, mint Gábriel, aki pl. a "Kárpátok második géniusza" kifejezésben sem érzett semmi bántót.

Tényleg kíváncsi vagyok, vannak-e aktív baloldali fiatalok a városban, kik azok, mit csinálnak... De Ti a két előző hozzászólásban nem érvekre érvvel, tényre ténnyel válaszoltatok,

Gábriel azt írja: "Én sem akarok ilyen, parttalan, üres, semmitmondó blogon mocskolódni." Igaza van! Akkor ne tegye. :)
Vagy szerinte itt csak Sanyit lehet-kell mocskolni? Elég furcsa álláspont ez számomra. Jobb lenne a körülményeket, tényeket elemezni több oldalról is, mint élből mindenért Sanyit lehülyézni. Ha valaki meg más véleményen van erről, akkor meg őt is....

László 2008.04.09. 21:08:02

Carnivora 2008.04.08. 15:45:58

Tudod, régi római mondás:
"Kenyeret és cirkuszt kell adni a népnek."
Most a cirkuszt kapjuk... közpénzből.

ceruza 2008.04.10. 13:08:15

carnivora!

Szerinted mi az oka, hogy Korda elvtárs és Balázs elvtársnő nem kapott meghívást a hétvégi eseményre?

Talán ilyen magasra szökött volna egy év alatt az ázsiójuk?
Esetleg a kincstárban vannak némi hiányosságok?

vanek úr 2008.04.10. 23:03:51

Kedves Lovas!

Szives figyelmedbe ajánlom a hatvani FIB elnökét Kis Róbertet, aki önkormányzati képviselő , ráadásul egyéni körzetben merte megméretetni magát nem kevés sikerrel. Ott van a testületi üléseken, kiveszi részét a bizottsági munkából is , szóval nem potyára kapja a tiszteletdíját mint sanyika, aki mostanában többet van külföldön mint idehaza, persze ezen nem kell csodálkozni hiszen nem is a mi országunk szülötte a drágaságotok. Szintén FIB tag Pető Péter aki fiatal kora ellenére önkormányzati bizottsági tag. Így hirtelen ennyi jut eszembe a hatvani Fiatal Baloldalról. Ha nagyon érdekel a téma, szivesen utánnuk nézek, és időnként beszámolok róluk. Tisztelettel vanek úr

Így már korrekt :) 2008.04.11. 07:41:28

Kedves Lovas!

Szives figyelmedbe ajánlom a hatvani FIB elnökét Kis Róbertet, aki önkormányzati képviselő , ráadásul egyéni körzetben merte megméretetni magát nem kevés sikerrel. Ott van a testületi üléseken, kiveszi részét a bizottsági munkából is , szóval nem potyára kapja a tiszteletdíját ...
Szintén FIB tag Pető Péter aki fiatal kora ellenére önkormányzati bizottsági tag. Így hirtelen ennyi jut eszembe a hatvani Fiatal Baloldalról. Ha nagyon érdekel a téma, szivesen utánnuk nézek, és időnként beszámolok róluk. Tisztelettel vanek úr

night 2008.05.09. 19:22:37

Kedves itt megjelentek!
1: Én is jobban örülnék egy Dire Strais koncertnek de arra biztos, hogy nem lenne elég az adónk...
2: Az "értelmes" hozzászólásokat nézve elgondolkodtató akar-e valaki valamelyik oldalhoz tartozni...
3: A baloldali fiatalok annyira aktívak, hogy már a kókuszklub előtt kitaláltak és szerveztek bulikat Hatvanban. Ezt Sanyitól tudom és a kókusz klub rovatban meg is lehet nézni a hozzászólásokat
4: Kíváncsi lennék Sanyi miért nem kommentálja a beszélgetést
süti beállítások módosítása