HTML

Intzéménysorvasztás Lőrinciben is

2008.05.19. 13:16 :: Oroján Sándor

Ma értesítettek telefonon a Heves Megyei Közgyűlés Oktatási és Művelődési Bizottságának következő üléséről, ami holnapután reggel 8 órakor esedékes. Ekkor dönt a megyei bizottság "szakvélemény" megadásáról, melyben rögzíti: a Lőrinciben (és egyébként Gyöngyösorosziban is) tervezett iskola-óvoda-középiskola összevonás összhangban van a megyei fejlesztési tervvel, vagyis a megye is jónak tartja az összevonást.
Mint tudjuk, a szocialisták, liberálisok országos intézkedésekkel kényszerhelyzetbe hozzák az önkormányzatokat, hogy azok fogcsikorgatva összevonják intézményeiket, elbocsássák alkalmazottaik jó részét (Hatvanban közel harmincat), lefaragják költségvetésüket. Emlékeztetnék mindenkit: tavalyelőtt 10 első osztály indult Hatvanban, tavaly már csak nyolc. Ennek eredményeképpen több mint harmincan tanulnak egy csoportban. Tehát nem a gyerek kevesebb ennyivel, hanem nagyobb osztályokat hoztunk létre a költségmegtakarítás érdekében. Ezt ajánlom a lőrinciek figyelmébe, mert amint látjuk, a szocialisták megpróbálják fejlesztésnek beállítani a nyilvánvaló elsorvasztást. Miért nem mondják ki: Uraim, kell a pénz másra, muszáj szánk szélébe harapni, és összevonni az intézményeket. Nem szeretnénk, nem fejlesztés, de ez van.
Talán azért, mert mindenkinek eszébe jutna, mi az a "más", amire a megtakarított pénzt költik. Kommunikációra, kampányra, gázszámlára, fesztiválokra, új autóra, horribilis áron dolgozó baráti vállalkozók finanszírozására. És ez összhangban van a megyei fejlesztési tervvel is.

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://orojan.blog.hu/api/trackback/id/tr44476730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bender Oszkár 2008.05.20. 12:24:38

Kedves Sándor!

Talán meg kellene várni a döntést miellőtt riogatnád az embereket.
Bízzál a Lőrinci képviselők bölcs döntésében.Hidd el megéri.
Ne kövesd vakon a feletteseid utasításait,az a múltban sem vezetett sehova és most sem.

szalmazsák 2008.05.20. 13:18:20

Na én arra a döntésre beneveznék Oszkár!
Érted te hogy miről szól a poszt? Van egy tervezett iskolaösszevonás, és arról a da megye szakvéleményt amit Oroján nem helyesel. Milyen testületi döntést kéne megvárni?

Vig Zoltán 2008.05.20. 13:37:32

Kedves Sándor !
Sajnálom hogy így vélekedsz Lőrinciről mert nem biztos , hogy minden információ birtokában vagy és ennek ellenére itélkedsz.Az anyag ami kiment az vitaanyag! A demokrácia az Én olvasatomban azt jelenti, hogy meg kell kérdezni a lakosság , szülők, tantestület véleményét mielőtt döntenénk ez a folyamat zajlik nálunk.És a döntésünket korekten kérem lehozni.

Víg Zoltán

szalmazsák 2008.05.20. 15:14:42

Mitől fél POLGÁRMESTER ÚR hogy ilyen hevesen reagált? Mi az ami nem "korekt"?
Kifarolnak az összevonás mögül mintha nem is akarnák csak vitatkoznának róla? Demokrácia? Szocialistáknál? Ez valami Vicc?

hallgató 2008.05.20. 18:09:24

A polgármester úr megtanulhatna helyesen írni. Ilyen pozícióban ez nem lenne hátrány. Az meg hogy magáról nagy betűvel ír az mindent elárul. Csöppet sem lehet szerény ember.

J. L. 2008.05.20. 19:28:04

Lőrincibe ÉN vagyok az istenkiráj. az van amit mondok és csak az a lyó.
süti beállítások módosítása