HTML

Válasz Víg Zoltánnak

2008.05.20. 14:51 :: Oroján Sándor

Úgy gondolom, a lőrinci polgármester személyes kommentjére érdemes súlyához mérten, külön posztban válaszolni. A korrektség kedvéért előbb közlöm Víg Zoltán kommentjét, majd reakciómat:

"Kedves Sándor !
Sajnálom hogy így vélekedsz Lőrinciről mert nem biztos , hogy minden információ birtokában vagy és ennek ellenére itélkedsz.Az anyag ami kiment az vitaanyag! A demokrácia az Én olvasatomban azt jelenti, hogy meg kell kérdezni a lakosság , szülők, tantestület véleményét mielőtt döntenénk ez a folyamat zajlik nálunk.És a döntésünket korekten kérem lehozni.

Víg Zoltán"


Tisztelt Polgármester úr!

Mindenekelőtt köszönöm, hogy érdeklődésével és hozzászólásával megtisztelte blogomat.
Egyetértek Önnel, hogy egy demokráciában a vitának helye van, és ez szükséges is.
Ebben a vitában hasznos lehet, ha meghallgatja olyan hatvaniak véleményét is, akik nincsenek egzisztenciális függésben Érsek Zsolttól és a hatvani szocialistáktól. A hatvani Oktatási és Kulturális Bizottság nem szocialista tagjaként úgy gondolom, az intézmények összevonása súlyosan és hátrányosan érintette a hatvani fiatalokat és a hatvani pedagógusokat egyaránt. Néhány tény csak vázlatszerűen:
-közel harminc alkalmazott elbocsátása
-iskolai könyvtáros álláshelyek felére csökkentése
-a korábbi 10 helyett csupán 8 első osztály indítása, azok törvényi maximumon felüli, harminc fölötti létszámmal (külön testületi döntés engedélyével)
-192 millió forinttal kisebb kiadási főösszeg az összevont intézményeknél mint egy évvel korábban (amelynek csupán töredéke az étkeztetés kiszervezéséből adódó csökkenés) Ezzel kapcsolatban írásbeli kérdésemre válaszul Érsek Zsolt olyan kimutatást küldött, amelyben számolási, összeadási hiba van, jól jelezvén az átgondoltság hiányát. Ld. itt.

A felsorolás koránt sem teljes, viszont egyértelmű a kép: zsúfolt osztályok, elbocsátások, forráselvonás (amit ráadásul nem forgatnak vissza az oktatásba).

Az iskolák, óvodák összevonását a szülők, pedagógusok, diákok és a szakszervezet is egyöntetűen ellenezte. A szocialisták ennek ellenére végrehajtották Hatvanban, és mindezt megpróbálják fejlesztésnek beállítani városunkban. Tartok tőle, hogy Lőrinciben is hasonló helyzet állhat elő, ha nem tájékozódnak kellően a kérdésben; ha nem hallgatják meg az érintetteket, és nem döntenek választóik, képviseltjeik akarata szerint. Ha a témában további információkra van szüksége, szívesen állok mind az Ön mind érintett fórumaik rendelkezésére.

Települése és Lőrinci oktatásának fejlesztéséhez sok sikert kívánok.

P.S.: A kommentjében említett, általam nem tapasztalt inkorrektséget kérem, konkrétan jelezze, és a blogolási etikett szabályai szerint el fogok járni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://orojan.blog.hu/api/trackback/id/tr81478565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása