HTML

Alkalmazotti lázadás a HospInvest ellen

2008.05.22. 22:46 :: Oroján Sándor

Küszöbön a botrány Egerben, az alkalmazottak fellázadtak a privatizáló HospInvesttel szemben.
"Az egri Markhot Ferenc kórház 1300 dolgozója közül már minden második megtagadta, hogy feladja eddigi közalkalmazotti jogviszonyát és új szerződéssel dolgozzon tovább a HospInvest Zrt. által privatizált intézményben." - írja a hirtv.hu.
Az alábbi linken olvasható a teljes cikk videóval.
http://www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=215493

Kíváncsi vagyok, mennyire lehet ezek után fejlesztésnek titulálni a kórházprivatizációt...

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://orojan.blog.hu/api/trackback/id/tr1483149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Xasa 2008.05.23. 10:20:48

Kedves Képviselő úr! Szeretnék érdeklődni- egyszerű választópolgárként - hogy a kórházbejáráson miért nem vett részt,a testületi ülésen keményen fogalmazott - Szabó frakcióvezetővel együtt - de nem mertek elmenni,mert kiderült volna az a tarthatatlan
helyzet,hogy Önök hazudtak! Most ezekután hogy higgyek valamit el,amiben pedig igazuk lehet,ezt nem szabad csinálni,lejáratják magukat és az a baj,hogy a FIDESZ-t is.

Gábriel 2008.05.23. 14:46:42

Már megint egy téma, amihez " lövése" sincs....
Mindenhol, mindenki tiltakozik amikor egy nyugodt, kényelmes munkaköre módosulna. Ez így természetes, de nem elfogadható.
Ki sztrájkolt amikor 1500 Konzervgyári munkásnak megszünt - nem átalakult - a munkahelye? ( Ha ön akkor még nem élt Magyarországon, vagy annyira kicsi volt és nem emlékszik, mert akkor nem is hatvani volt, kérdezze meg frakcióvezetőjét!
Kemény, és nehéz ám a munkások élete, mindenhol a világon, amit egyszer majd ön is megtapasztal ha munkahelyen dolgozik.

Tényleg, ? éve is jár az ingyenes felsőoktatás keretén belül főiskolára? Ebben az évtizedben szerez még diplomát?
Az a hír járja, hogy profi DJ akar lenni. Igaz ez?

Oroján Sándor 2008.05.23. 16:29:22

Kedves Gábriel!
Ajánlom figyelmébe az életrajzom, ott részletesen tájékozódhat velem és tanulmányaimmal kapcsolatban. Ha nem találná meg az oldalon, leírom itt is: négy éve járok a BME-re, környezetmérnök szakra. A képzés öt éves, és időben, társaimmal együtt fejezem majd be jövő nyáron, mint rendszeres tanulmányi ösztöndíjasa a szaknak.

Kedves Xasa!
A kórházbejárásról előző nap délután szóltak nekem telefonon. Vajon miért? Ezt persze költői kérdésnek szánom, nyilván csak a rátartiság miatt nem szóltak időben, így nem tudtam elmenni.

Egyébként köszönöm, hogy bántóan megfogalmazott kommentjeikkel segítenek napirenden tartani a kórházkérdést. Önök igazán sokat segítenek a jobboldalnak, hiszen a kórházprivatizáció a legkellemetlenebb téma a szocialisták számára, népszerűségvesztésüket jórészt ennek tudhatják be. És az elvakult pártvéleményt írogatók segítenek abban is, hogy a politikai szándékból megfogalmazott hazugság, mint szavazatszerző eszköz alkalmazása láthatóvá váljék a blog olvasói számára. Így épp Önök hitelesítik üzeneteinket, mely szerint a szocialistáknak semmi sem drága a hatalom megtartása érdekében, "hazudnak reggel, éjjel, meg este".

Gábriel, Ön lelepleződött. Tisztában van a múltammal, azzal is, hogy állami képzésre járok, hogy Erdélyben születtem, mióta vagyok hatvani, stb. Mégis főiskolát ír kommentjében, és megkérdőjelezi a tényt, hogy négy éve járok egyetemre. Pedig fiatal korommal is Ön szokott előjönni, ahogy most is, ugyanazon kommentben. Hát, ez no comment :)

Gábriel 2008.05.23. 21:19:37

Kedves Sándor!
Valóban lelepleződtem!
Úgy vagyok az ön blogjával, mint a Győzike show-val. Nagyon szégyenlem, hogy ilyen kultúrszemetet nézek, de időnként belepillantot. ( senkinek nem beszélek erről)
Tényleg elolvastam régebben az őnéletrajzát és onnan tudom, hogy Romániában született. Elolvastam a bejegyzések zömét, innen több dolog megmaradt az emlékezetemben, de arra tényleg nem emlékeztem, hogy főiskola, vagy egyetem...
Korát emlegetem? Túl sokat nem szóltam hozzá- nem is fogok- . de tényleg meglep, hogy fiatal kora ellenére ilyen tévedhetetlennek hiszi magát(azért nem olyan nagy köztünk a korkülönbség, de én önnel szemben sokkal szerényebb és visszafogottabb vagyok ...).
Ami igazából zavaró, az az, hogy mindent "beégésekor" -gyakorlatilag mindig-a helyi kérdéseknél igyekszik országos politikai témára terelni a kérdést, onnan próbál erőt meríteni. (oké. megértem, mert nem valami sikerélmény lehet fideszesnek lenni Hatvanban, és ahogy nézem a közeljövőben ez nem is változik...,lassan szokja meg a listás ellenzéki helyzetet. Talán, ha Lőrinciben próbálkozna...)

Különben tényleg profi DJ- nek készül?

Oroján Sándor 2008.05.23. 22:32:16

Kedves Gábriel!

Szerénysége valóban lenyűgöző. Blogomat a Győzike Show-hoz hasonlítani, hm... Az olvasottságom lassan de biztosan közelíti Bea Asszony nézettségét, habár hozzá fogható esztétikai élményt kétségkívül nem képes nyújtani.
Kérdésére válaszolva: profi DJ-nek nem készülök. A zenekeverés hobbim, szeretem csinálni, de nem üzletként, "ipari szinten", órákat naponta, éjszakákon át... Csak olyan jó érzés, mikor az ember felmegy a pultba, elfelejt mindent, koncentrál, figyel a ritmusra, a dallamra, egyszercsak "lemegy a redőny", és semmi más nincs, csak a közönség, a zene, a lejátszók és a keverő. Játszom két órája, feljön a partner, aki vált, és olyan érzésem van, mintha felébrednék. Nem is emlékszem, mit játszottam, csak egy-két mozzanat marad meg, a közönség (általában) tapsol, és a buli nagyon jó. Olyan, mint egy Örkény egypercesben, A megváltóban (link: www.szepi.hu/irodalom/kedvenc/kt_060.html), ahol a főszereplő egy éjszakán át alkot, színdarabot ír, aztán reggel nem is fáradt, jóleső érzéssel megkéri a csónakost (Volentik bácsit), hogy vigye ki csónakján a vízre. Addig mennek, míg nem látszik már a part:

"Az író lerúgta a lábáról a szandált, és fölállt.
– Akkor húzza be az evezőt, Volentik bácsi – mondta. – Megpróbálok egy kicsit a vízen járni."

Nos, ilyen dolog számomra a DJ-zés. Ezt az érzést szeretem, és ezt nem lehet üzlei jelleggel, megélhetésből csinálni. Hetente háromszor klubban játszani, közben rádiózni. Á, nem. Elrontanám a kedvenc hobbim... :)

Kicsit kitérve: nem terelem a szót országos kérdésre soha. Az igazság az, hogy Hatvan nem egy izolált település, hanem egy "érző-lélegző ország" szerves része. Hajlamosak az emberek megkülönböztetni az országos és helyi politikát, egymástól függetlennek vélni, vagy megpróbálni annak beállítani. Sokszor jönnek a képviselő-társaim is, hogy ne keverjem össze a dolgokat. Nem is teszem - azok maguktól is összefüggnek.
Például:
1.Az iskolaösszevonásokat azért "éri meg" végrehajtani, mert az országos rendeletek, törvények így változtak. "Teljesítményalapú csoportfinanszírozás" lett az "alanyi jogon járó" normatívából.
Így zárnak be a nagyon kicsik, így vonják össze szükségből a nagyokat. A baj az, hogy az összevonással kivont pénzt az önkormányzatok jó része (Hatvan is) lenyeli, másra költi. (lásd csak a tavalyi és idei költségvetés összehasonlítását)
És azért nem szidják hangosan a kormányt, Hillert, mert az övék az is.

2. A HospInvest szocialista körökhöz közelálló cég, az első igazi kórházprivatizáció pedig egy igazi "szoci fészekben", Hatvanban történt. Mi vagyunk a "zászlóshajó projekt", ami mintául szolgál. Nálunk a legerősebbek a szocik, és leggyengébb (volt) az ellenzék a megyében. Itt lehetett legkisebb ellenállással megcsinálni a bizniszt, és ez az utolsó bástya, amit akár kommunikáció szintjén is feladnának. De még itt is beütött pár gikszer: 30 milliós bírság városunknak a közbeszerzési eljárás törvénytelensége miatt, közel 200 alkalmazott elbocsátása, elmaradó felújítások, stb.

Nagy a csorba, köszörülni sem igazán lehet. És higgye el Gábriel, nem rossz Hatvanban fideszesnek lenni. Sőt. Kifejezetten jó érzés. Van tennivaló, és van eredménye is. És ezt a szocialisták is érzik...
süti beállítások módosítása